Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Recept za domaće lizalice

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Recept za domaće lizalice

Naše dijete je ludo za lizalicama, a meni se diže kosa na glavi kad se sjetim šta sve unutra ima i koliko su nezdrave . Za alternativu bi mu ja doma probala napraviti domaće lizaljke, ali nigdje nemam recept za njih . Sjećam se dok sam ja bila mala da je bilo onih lizaljki od prženog šećera i oraha, ali ne znam kako ih napraviti. Unaprijed hvala za recepte i ideje!

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

samo napraviš karamel izliiješ na papir za pečenje (stavi ispod metalnu tacnu ili drvenu dasku obavezno) u tankom sloju i onda stavi štapiće za ražnjiće i kad se malo počne stiskati oblikuj oko štapića to je to. Ima za kupiti kristal šećer na drvenom štapiću smeđi i bijeli u mulleru to je bez ikakvih dodataka i imaš u bio i bio lizalice od čistog voćnog soka i nekakvog slada bez farbi i aroma. To moji jedu.

orlica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

joj i mi smo jeli te domače lizalice!!! to mi je totalno isparilo iz glave....kad bi mama napravila nismo mogli dočekati da se stisne pa da ližemo!

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja isto svojoj kupim te lize iz Bio&Bio i mogu vam reći da su skroz dobre.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ima i u DM-u neke skroz zdrave, stoje kraj blagajne , pakovane su po 10 komada

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zimske nismo radili nikada, ali ljetne ponekad radimo - obični voćni sok smrznemo u kalupima za kocke leda + uglavimo unutra čačkalice.

Dodatak - tak se može i voćni jogurt smrznuti.

Zimsku varijantu nemam.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 07.02.2012. at 08:05

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

DM-ove su od grožđanog šećera, kao i oni bomboni u tuljcu ili pakirani u vrećici po jedan.
    Odlični su

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj VIPmama prvotno napisa Vidi poruku
    DM-ove su od grožđanog šećera, kao i oni bomboni u tuljcu ili pakirani u vrećici po jedan.
    Odlični su
    Za dijabetičare da ih imaju u torbi kod naglog, neočekivanog pada šećera.
    Za to ih mi koristimo.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Ima za kupiti kristal šećer na drvenom štapiću smeđi i bijeli u mulleru to je bez ikakvih dodataka
    To možeš i doma, samo napraviš prezasičenu šečernu otopinu i pustiš da se iskristalizira oko štapića.
    Mi smo to radili kao pokus iz kemije, ali se više ne sjećam omjera.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Hvala,al neš moram i kupiti toj svojoj djeci - malo su mi ambalaža challenged

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja sam jednom probala napraviti šećernu pastu za depilaciju pa nije uspjelo najbolje - ali je bilo prefino za lizati kad se ohladilo.
    Šećer i limunov sok s malo vode - mmmm!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Baš gledam ove "lizalice" iz DM - a (ako mislimo na iste).
    Na njima piše čuvati izvan dohvata djece i 4 ta mala bombona zadovoljavaju potrebe odrasle osobe za vitaminima. Meni to nikako nije za djecu.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam recept, ali ja svojoj kćeri ponekad, kad baš zapili za lizalicu kupim u ljekarni http://www.dietpharm.hr/default.asp?...ID=21&PiID=577

a u mulleru ima za kupiti lizalice okusa mliječne karamele, kao werthers original, nekako se nadam da nema u njima boja i da osim šećera nije ništa štetno u njima

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Nije ih teško napraviti - također otkrila prilikom rađenja šećerne paste kako je to ukusno
    šećer, limunov sok - to je u osnovi to. dobiti ćeš tvrdu prefinu lizalicu. ako dodaš maslac i vrhnje dobiješ rastezljivu karamelu (preporučujem ne raditi jer ne možeš prestati jesti). Evo recepta s neta: ovaj mi je zanimljiv jer čak sadrži nešto povrća pokušavajući biti zdrav: http://www.cupcakeproject.com/2011/0...ake+Project%29

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Istina, a kad se depiliras secernom pastom ona ujednom trenutku i postane kao karamela. Samo dlakava.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Istina, a kad se depiliras secernom pastom ona ujednom trenutku i postane kao karamela. Samo dlakava.

Nuktemeron avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Već se 10 godina rade tzv zdrave lizalice s ekstraktom sladića (slatki bagrem).
    “The use of the licorice root lollipops is an ideal approach as it will stop the transfer and implantation of the bacteria that cause dental decay from mothers to their infants and toddlers,” Martin Curzon, editor-in-chief, European Academy of Pediatric Dentistry emphasized. “It also has the merit of being a low cost-high impact public dental health measure.”

Recently, after years of testing herbs associated with oral health, microbiologists from the Department of Oral Biology at the UCLA School of Dentistry have identified a specific herbal formula extracted from the licorice root that targets and disables the major organisms (Streptococcus Mutans and Sobrinus, along with Lactobacilli) that cause tooth decay.

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Probala sam napraviti s karamelom, karamel je ispao prefini ali nema šanse da se drži na štapiću, klizi. Danas ću probati ovako kako su neke od vas rekle, s običnom šećernom pastom i limunom.
    A što se tiče preporuka za lizaljke iz dm-a ili mullera - ne bih, baš je stvar u tome da mu hoću sama napravit lizaljke, nije stvar u tome da mu ne mogu kupiti ili nešto slično.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ne znam zašto klizi, moji su radili čak male skulpturice na čačkalici od čistog karamela kokoši se sjećam. ja nisam ni blizu toga, ali ne pada mi sa štapića.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •