Drage moje, dugo nisam bila na forumu, nadam se da ovu temu nije nitko otvorio, ako je, duboko se ispričavam što započinjem opet...
Ukratko ću opisat naš problem, dakle MM i ja smo sada 8 godina u braku. Od tih 8 godina, 5 godina se borimo sa neplodnošću i potpomognutim oplodnjama.
Prvo smo išli k dr. Šimuniću privat, ništa od toga..2x kod Podobnika privat. ništa od toga, s tim da dr. Podobnik se hvali svojim 3D UZv i nevjerojatno kako već nakok transfera vidi embrije, još onako pokazuje di se koji nalazi, a zna se dobro da se to ni mikroskopski skoro ne vidi naj, naj, prema tome lažžž, da se to može vidjet odmah nakon transfera, al eto nasjeli smo sve u nadi da ćemo uspjeti. Nakon 2 pokušaja kod njega, koji mi je rekao da je kod mene sve super, al, ne samo on, već i Šimunić i moj ginekolog opće prakse, svi su mi rekli da su mi jajnici i maternica ko za školsku knjigu. Moj 4.-ti pokušaj je bio u Petrovoj kod dr. Streleca, koji je takodjer rekao da je kod mene sve odlično, znači išla sam u postupak i opet ništa. U međuvremenu sam otišla i kod dr. Lučingera koji me je pregledao i također rekao da Uzv pokazuje da je kod mene sve ok, ali da mu je malo sumnjivo gledajući sve te neuspjele postupke, da nije došlo do trudnoće, a sve je kao super. Zato mi je rekao da mi predlaže laparaskopiju, jer istina, na UZV-u se ne može vidjet baš sve, pa mi je rekao možda te zeza neka banalna stvar i zato ne ostaješ trudna. Ok, preporučio mi je dr. Podgajskog, koji u Merkuru se bavi samo laparaskopijama, otišla sam i k njemu i on se složio da ipak ne gubim vrijeme na pokušaje, već bolje da odem na laparaskopiju, pa ako je sve ok, super, znači samo je pitanje vremena kad ću zatrudnit, a ako nešto nije ok, on će to koregirat. Da skratim, ishod moje laparaskopije je bio takav, da mi je ustanovljeno da imam dvorogu maternicu, te da sa takvom maternicom ne bi ni mogla uspjet ostat trudna, a,da čak i zatrudnim, došlo bi do spontanog, imala sam puno priraslica, jajovodi su mi bili začepljeni, da se nisu ni kirurški dali odštopat, znači od onog super, sve loše, al ok, sad mi je maternica pravilnog kruškolistog oblika kako treba biti, te se sad mogu nadati trudnoći. Nije mi samo jasno kako to da osim Lučingera meni nitko nije u životu rekao da ja imam tu urođenu anomaliju, ja nisam imala nikako šanse za trudnoću prije, a svi su govorili da je sve super. Želim vam samo ukazat, ako se mučite, pokušavate, a ne dolazi do trudnoće, pokušajte otići po neki savjet, moža i vi imate samo neki banalni problem koji se da laparaskopski riješit. Eto ležala sam u bolnici 4 dana, nakon tjedan dana rane su zarasle ko da ništa nije bilo, ali sad znam u čemu je bio problem i nadam se novom uspješnom postupku. Nadam se da će mi novi post biti u forumu pod trudnicama...do tad idemo u nove pokušaje kod dr. Alebića na VV.
ja80.-prvo sve ok, nakon toga, nije ok
MM76.-oligoazospermia
Šimunić-beta-o
Podobnik-beta-0
Podobnik-beta -o
Petrova-beta-o