-
Evo da i ja ovdje ispricam svoju pricu posto je slicna.
Naime kod nas je dijagnoza PCOS i odmah smo krenuli sa stimulacijama jer mi JS ne sazrijevaju bez stimulacije. Svaki put imamo ok reakciju na stimulaciju a u IVF jacim stimulacijama smo imali i problem hiperstimulacije. U ove 4 godine , koliko se borimo sa ovim problemom, prosli smo nekoliko ciljanih, 3 inseminacije i 2 IVF-a. Uradjen mi je HSG ali tek nakon dvije godine pokusavanja uz stimulaciju i ciljane odnose. Na zalos HSG pokazuje lazno dobar nalaz i prolazimo jos 3 inseminacije naravno bezuspjesno. Nakon toga, pred prvi IVF, odlazim na histeroskopiju zbog dva polipa i tada molim svoju dr. da mi da predlog i za laparoskopski pregled jajovoda.Cijelo vrijem sam sumnjala da HSG nije pokazao pravu sliku ali na zalost dr. se ne slaze samnom i ja odlazim samo na histeroskopiju u 10.2010. Nakon toga u 2.2011. smo imali prvi IVF i beta je bila 0. U 05.2011. pokusaj FET-a ali na zalost sve blastice pri odmrzavanj nisu prezivjele i mi odlucijemo da promjenimo kliniku. Odlazimo kod predivnog dr. Lucingere koji me ohrabruje i razjasnjava mi sve sto mi do sada nije bilo jasno i potvrdjuje moju dijagnozu PCOS. Cudi se da do sada nismo uradili laparoskopiju ali me ohrabruje da u nasem slucaju samo treba biti uporan i da uspjeh dolazi 100%. Ja mu i vjerujem. Zbog zakona u HR ipak se odlucujemo za drugi IVF u Mariboru i u 11.2011. dobijamo finih 6 blastocista i 6 malo slabijih ali zbog hiperstimulacije (punktirana 42 folikula) ne dolazi do ET. U 1.2012. odlazimo u MB na FEt i vracaju nam jednu finu blasticu. Nakon 15 dana pozitivna beta ali na zalos nakon dva dana pocinje opadati i desava nam se vanmatericna trudnoca. Odlazim 27.02.2012. na laparoskopiju i ima sta da se vidi. Plod je bio u desnom jajovodu a lijevi je bio pun priraslica, zacepljen i nepravilnog oblika. Odstranili su mi oba jajovoda i dr. nam objasnjava da je do prirodne trudnoce, zbog stanja u kome su bili jajovodi, bilo ne moguce doci. Poenta cijele price je da u samom strartu prije bilo kakvih ciljanih i inseminacija treba insistirati na tome da se odradi dijagnosticka laparoskopija i histeroskopija jer na taj nacin bismo ustedile kako novac, godine a tako i zivce u ovoj veoma bolnoj borbi za zeljenim cedom.
Ja se sada oporavljam i cekam maj ili juni da idem u novi pokusaj. A vama cure, nadam se, da ce moja prica pomoci da bar za neko vrijeme skratite svoju borbu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma