Pokazuje rezultate 1 do 50 od 51

Tema: Duda ili palac

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

ja pak imam problem: jako sam neodlučna da li dati ili ne dudu... sad ima 3 mjeseca, a od nekakvih 2 i nešto sitno je otkrio ruke i prste i sa njima pronašao novu religiju... uvijek sam mislila da je normalna faza u djetetovom razvoju da otkrije svoje ruke i da krene stvari gurati u usta (prvo naravno svoje ruke i prste), ali vidim da ima djece koja nikad nisu cuclala prste pa ne znam više što da mislim.

prošli smo grčeve bez dude na što sam nekako ponosna. a i drago mi je da je našao način da se utješi i uspava sam... jedino za što sam nesigurna je to da se dere kao da ga koljemo kad je u kolicima ili autosjedalici, odnosno, čim izađemo iz kuće. a kako je hladno, naravno da ima rukavice i da je lud što se u situaciji kad bi se htio utješiti: ne može. tu bi mi duda bila Bogom dana... pa si nešto razmišljam da mu je uvedem u tim situacijama... ma možda sam samo pod pritiskom okoline... svi mi nešto govore da zašto mu ne dam dudu, da je jako ružno vidjeti dijete sa prstima u ustima...
    a ja sam nažalost relativno slab karakter i bojim se da ću popustiti pod pritiskom...

jedini koji mi je malo dao dozu ohrabrenja je bio tata koji je rekao da me podržava da mali ne duda dudu jer "jesi li ti u crtićima vidjela da se bebe crtaju sa dudom ili sa prstom u ustima?" moj tata...

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja za dudu nisam. ne znam zašto, ali nisam. mislim da nije prirodno cuclati neku gumu u ustima i prilično sam sigurna da prije 100 godina nitko nije imao dudu. ali tko voli nek izvoli. ja sam u očaju pokušala naviknuti svog malca na dudu i stvarno nije išlo. u očaju kažem jer se stalno nacicavao i nije dobro spavao. no dudu bi samo pljuvao. nakupovala sam životnu kolekciju duda i nijedna nije upalila. i sad mi nije žao. onda je negdje oko 3 mjeseca otkrio palac. meni je to dosta toga olakšalo, ali me i strašilo. ja sam pak cuclalal palac do 6. godine i nikakvih fizičkih ni mentalnih posljedica nije bilo. međutim, moj sin je znao toliko cuclati palac da bi katkad bio gotovo krvav. i onda kada sam ja već mislila uključiti češnjak, paprike i papar samo je prestalo. sa 15 mj. i više nikad nije stavio prst u usta. i još nešto - mislim da cuclanje palca nema veze s imanjem ili nemanjem dude. znam mnogo djece koji nemaju dudu i ne cuclaju palac. dakle, moj stav je da je to genetski

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •