Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Brašno od bijelog kukuruza

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zgb
    Postovi
    472

    Početno

    A možeš od njega skuhati i žgance!
    U litru posoljene tople vode usuti oko 2-2,5 dl brašna i kuhati uz neprekidno lagano miješanje (malo se primi i za dno, ali ne mari). Kuha se min. 15-20 minuta, a možda i duže - ovisno o krupnoći brašna.

  2. #2
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,013

    Početno

    Kukuruzna zlevanka mi se upravo peče (isto dodajem i malo pšeničnog brašna, ali za ovo to čak nije ni nužno).

    Nema tu nekog posebnog recepta - pretražiš frižider i utrpaš što nađeš. Ja našla 2 jaja, cca 125 g svježeg posnog sira, malo vrhnja za kuhanje (ne više od 1 dl), 1 čašu kukuruznog i trećinu-pol čaše pšeničnog brašna, prstohvat soli, 2 žlice šećera i mlijeka koliko treba da smjesa bude kao gusto tijesto za palačinke. Namastiš pleh, posipaš ga, utočiš smjesu, a po želji možeš gore naribati jabuku ili žličicom stavljati "otočiće" pekmeza tako da na svakom komadu bude po jedan. Peče se na fest jakoj vatri (kod mene cca 225oC) dok ne porumeni. Eto, valjda sam sve napisala. Može se u to frknuti i jogurt i voćni jogurt i vrhnje, što se zatekne u frižideru blizu kraja roka trajanja.

    Bijelo (i žuto) kukuruzno brašno i krupicu nabavljam ili s utrinskog placa ili koprivničkog placa. Stavljam ga i u druga tijesta, ali ovo je najčešća varijanta.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •