Kukuruzna zlevanka mi se upravo peče (isto dodajem i malo pšeničnog brašna, ali za ovo to čak nije ni nužno).

Nema tu nekog posebnog recepta - pretražiš frižider i utrpaš što nađeš. Ja našla 2 jaja, cca 125 g svježeg posnog sira, malo vrhnja za kuhanje (ne više od 1 dl), 1 čašu kukuruznog i trećinu-pol čaše pšeničnog brašna, prstohvat soli, 2 žlice šećera i mlijeka koliko treba da smjesa bude kao gusto tijesto za palačinke. Namastiš pleh, posipaš ga, utočiš smjesu, a po želji možeš gore naribati jabuku ili žličicom stavljati "otočiće" pekmeza tako da na svakom komadu bude po jedan. Peče se na fest jakoj vatri (kod mene cca 225oC) dok ne porumeni. Eto, valjda sam sve napisala. Može se u to frknuti i jogurt i voćni jogurt i vrhnje, što se zatekne u frižideru blizu kraja roka trajanja.

Bijelo (i žuto) kukuruzno brašno i krupicu nabavljam ili s utrinskog placa ili koprivničkog placa. Stavljam ga i u druga tijesta, ali ovo je najčešća varijanta.