Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Lidl u Brežicama

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno Lidl u Brežicama

Danas sam dobila ovaj mail i zanima me, da li je to stvarno istina ili ....ne znam ni sama što. I što vi mislite ili iskustva?
    Činjenica je da sam prošlo ljeto tamo bila, sasvim slučajno, usput i na brzaka i ostala šokirana vidjevši da su banane i još par stvari koje sam uzela (a nije bila naznačena akcija) u pola jeftiniji.

Dragi ljudi, jedan prijateljski savjet ukoliko vam je stalo do vase djece, odite samo tu u Brezice( Slovenija) LIDL i njemacki HOFFER (ALDI) od Zagreba 40kn vas izade benzin do tamo i natrag. To su Brezice, ulazite preko granice sa osobnom, ne placate vinjetu, idete pokraj jankomira po autocesti i skrenete desno di pise BOBOVICA iza benzinske INA odmah. skrenete lijevo i prvi izlaz desno po staroj samoborskoj granica BREZICE slovenija... Nema carine,, po osobi za hranu do 1000kn, kao hrvati u Sloveniji na racun iznad 50 eura mozete traziri TAX FREE i kad se vratite u Zagreb na glavnoj posti dobijete povrat slovenskog PDV-a natrag.

Uvijek oko 70kn najmanje (znaci pokrili ste benzin)... E.... Cijena hrane je stvarno smijesna sve je barem 3 puta jeftinije nego u Hrvatskoj, imaju odlicne cijene cigareta, klope, voca, povrca, meso je super jeftino, zamrznete si meso. Imaju kvalitetne proizvode iz Austrije a odmah 100 metara od LIDLA Vam je i Hoffer, cijena hrane je neusporedivo jeftinija nego u Hrvatskoj... A pazite ovo PDV u sloveniji je samo 8.5% a u hrvatskoj 25%, znaci vec tu ste u plusu, ali naravno ako vec idete kupite si klope barem za jedno 700 - 800 KUNA jer vam to onda se i isplati i dobijete veci TAX FREE povrat poreza kad dodjete u HR. Znaci kad se vracate na granici zastanete na slovenskoj granici samo date da vam lupe stambilj kazete TAX FREE, zatim produzite na HR granicu i pokazete racun, ako vas pita imate li sto za prijaviti vi kazete da imate... Hranu... on Vas odmah pusta u HR bez carine jer na hranu do 1000kn po osobi nema carine... U Zagrebu ste za 10 minuta i dobijete jos povrat poreza na posti u Branimirovoj ili na bilo kojem kiosku tiska... Ja svaki mjesec odem 2 puta po 700 kuna potrosim u LIDLU ili HOFFERU odmah u Brezicama Slovenija... Ostat ce Vam svaki mjesec barem 1000 kuna vise u dzepu za vase rate kredita ili cugu i odjecu... Ne budite glupi ako imate aute, zaletite se.... Ovo cinim i saljem svima na postove iz razloga sto slogan KUPUJMO Hrvatsko vise nema smisla jer je sve preskupo... Ostat ce Vam vise i za vasu djecu i njima za dzeparac, a o kvaliteti klope i da ne govorim... 1000 puta bolju klopu imaju austrijanci i njemci u LIDLU Slovenija i Hoffer slovenija nego Hrvatski ducani... Zato objasnio sam Vam put, AUTOCESTA pokraj Jankomira Bivsa ljubljanska tj zagrebacka Avenija prodete jankomir i vozite se ne placa se vinjeta i onda izadete na IZLAZ bobovica i tamo ste u SLOveniji odmah... Kad udjete u Sloveniju skrenete desno pa prva lijevo i onda paralelno sa slovenskom autocestom direktno u Brezice do LIDLA... Bagatella, Eto dosta sam Vam izreklamirala, a mozete si provjeriti cijene ako nista drugo, cigarete i alkohol je isto jeftiniji a o kvaliteti benzina da ne govorim... SRETNO i posaljite ovaj tekst dalje neka ljudi znaju........

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Imaš na temi "Lidl", već je netko stavio, i zaključili smo da tip pretjeruje.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Upsss....isprika administratorima.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ne bi bilo loše prebaciti tamo

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Bila prošli tjedan u tom Lidlu. Neke stvari jesu jeftinije, ponajviše hrana zbog nižeg DDV-a, ali ne toliko da se isplati tamo ići u špeceraj.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako netko puno jede - isplati se
    Mi u Lidlu ne kupujemo kompletni špeceraj - ne pokrivaju sve što nam treba

mi smo iz fore stali u austrijski Lidl- nije mi se baš previše dalo proučavati cijene ali izbor hrane je puno, puno veći. Najviše su mi zapeli za oko čokoladni slatkiši kojih kod nas nema i veliki izbor mekanih sireva tipa Camember - predobri su (kupila 5 različitih)

MM je bacio oko na njemu najdraže džemove- kod nas su oko 15 kn, tamo oko 10.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mi odemo u Lidl Brežice kada idemo npr. BabyCentar ili po nešto drugo u SLO, pa nam je usput.
    Dosta su jeftiniji, i veći je izbor.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kako je sada sa carinom, što se smije nositi i do kojeg iznosa?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

1000,00 kn

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    1000,00 kn
    To je za špeceraj ili i za sve ostalo?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

za sve

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja idem jednom mjesecno-obavim veliki šoping i mirna sam cijeli mjesec.
    mm obozava neka lidliva vina koja su tam 2 eura.a nisu zadnji srot ko ribica kod nas.
    isplati se.naravno.
    i imaju drugaciji izbor proizvida nego kod nas pa mi je i fora.

ak ima tko pitanja neka pita.nekih cijena se cak i sjecam-npr njihov toast s maslacem: kod nas 7 kn a tam .59 eura.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Da li se smije nositi svježe meso preko granice?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Našla odgovor, ali me zbunjuje ovih 300 kuna iznad kojih se naplačuje carina i PDV. http://www.mup.hr/28842.aspx

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Našla odgovor, ali me zbunjuje ovih 300 kuna iznad kojih se naplačuje carina i PDV. http://www.mup.hr/28842.aspx

Roba nekomercijalne naravi, u vrsti i količinama koje nisu namijenjene preprodaji, već osobnim potrebama putnika i članova njegove obitelji, također se oslobađa od plaćanja carine, ukoliko njezina ukupna vrijednost ne prelazi 1000 kuna.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hvala, skužila.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mi kombiniramo lidl i hofer i mogu sa sigurnošću reći da uštedimo a bolje se hranimo.
    Idemo cca 1-2 puta mjesečno i za 100 e utrpamo pun gepek, ako i zanemarimo povrat poreza meni se to isplati, jogurte i sireve redoviti kupujemo u hoferu, lidl za povrće i voće..provjeravam cijene na netu i zaletimo se.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Da li se može preko Samobora u Brežice a da se ne plati cestarina, tu ne mislim na slovensku vinjetu, nju imamo.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mozes. Sides s autoputa na drugom izlazu za Samobor (tik prije naplatnih), ides prema Samoboru i na + raskrscu sa semaforom ides desno za Breganu.
    Dalje ne mozes fulati.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
    Mozes. Sides s autoputa na drugom izlazu za Samobor (tik prije naplatnih), ides prema Samoboru i na + raskrscu sa semaforom ides desno za Breganu.
    Dalje ne mozes fulati.
    Hvala

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Samo još jedno pitanje, da li je prvi izlaz za Samobor onaj u Sv. Nedjelju, ili njega ne brojim?

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Da, taj je prvi ( Sv. Nedelja, Samobor), a drugi je Samobor, Bregana.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod mene ljetuju slovenci koji redom tvrde da im je jeftinije kod nas.
    Mislim da su rekli konkretno da su jeftinije pelene i kruh , ali i puno drugih stvari.
    Npr. čak su nosili sadnice rajčice i paprike u sloveniju jer su kod njih 1 euro ,a kod nas 3 kn.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
    Da, taj je prvi ( Sv. Nedelja, Samobor), a drugi je Samobor, Bregana.
    Hvala.

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj dalmatinka prvotno napisa Vidi poruku
    Kod mene ljetuju slovenci koji redom tvrde da im je jeftinije kod nas.
    Mislim da su rekli konkretno da su jeftinije pelene i kruh , ali i puno drugih stvari.
    Npr. čak su nosili sadnice rajčice i paprike u sloveniju jer su kod njih 1 euro ,a kod nas 3 kn.
    Ja živim na granici sa Slovenijom. U Lendavi sam jednom tjedno zbog Hofera, Lidla, pa čak i Spara. Puno stvari je dosta jeftinije, dobije se i Tax Free. A da nije povoljnije ne bi se kolone autiju iz Hr slijevale preko granice. Kad god dođem u Lendavu viđam samo naše registracije. Ali nikad nisam vidjela niti jednog Slovenca da kupuje kod nas. Čak i Mađari hodaju u Lendavu.
    Moji rođaci iz Maribora koji imaju kuću u Međimurju, kad dolaze u Hr prvo si napune gepek hranom u svom Lidlu i Hoferu jer im je kod nas jako skupo.
    Žalosno, ali je tako.
    I nije to samo špeceraj. Oprema za djecu, igračke, auto-gume i sl. Po sve se ide u Slo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Adrijana prvotno napisa Vidi poruku
    Ja živim na granici sa Slovenijom. U Lendavi sam jednom tjedno zbog Hofera, Lidla, pa čak i Spara. Puno stvari je dosta jeftinije, dobije se i Tax Free. A da nije povoljnije ne bi se kolone autiju iz Hr slijevale preko granice. Kad god dođem u Lendavu viđam samo naše registracije. Ali nikad nisam vidjela niti jednog Slovenca da kupuje kod nas. Čak i Mađari hodaju u Lendavu.
    Moji rođaci iz Maribora koji imaju kuću u Međimurju, kad dolaze u Hr prvo si napune gepek hranom u svom Lidlu i Hoferu jer im je kod nas jako skupo.
    Žalosno, ali je tako.
    I nije to samo špeceraj. Oprema za djecu, igračke, auto-gume i sl. Po sve se ide u Slo.
    ja nikad nisam bila u slo i nemam pojam osim ono što mi oni kažu , a kod mene su uglavnom iz Ljubljane , možda to ima veze .
    Čak su i zube popravljali kod nas , frizeru idu pod obavezno. Ok , to ne spada ni pod lidl ni pod troškove hrane ...

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Zubaru k nama dolaze i Austrijanci. I frizer je jeftiniji, to je istina .
    Ali za špeceraj se isplati k njima.

Mama Martina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Da li se smije nositi meso, jaja, mlječne prerađevine?

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Naravno.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ako pitas da li se smije-ne smije se nista zivotinjskog porijekla nositi preko granice, lijepo je postavljen veliki plakat na granici.

Ako pitas mozes li to negdje sakriti i ako te ne otvaraju ponijeti-odgovor je da.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Adrijana prvotno napisa Vidi poruku
    Zubaru k nama dolaze i Austrijanci. I frizer je jeftiniji, to je istina .
    Ali za špeceraj se isplati k njima.
    X na Adrijanu.
    To je drugi par rukava, cijena rada je puno visa nego u RH, zato su usluge skuplje, speceraj u velikoj vecini slucajeva jeftiniji.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

gdje je nestala tema o lidlu u RH?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •