Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: afte i virusna upala gingive :-(

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno afte i virusna upala gingive :-(

znam da ima puno tema o aftama, ali nisam uspjela naći nešto gdje je povezano i sa jakom upalom gingive, a pogotovo što vidim da su to sve preboljevala uglavnom starija djeca
    M ima 13 mj. od petka imamo temp. oko 38,5 doduše jučer i danas se ne penje preko 38,2. Preko 38,5 davali smo lupocet, ali za ove niže ne dajemo ništa, naravno ona je strašno nervozna, plačljiva i jaaaaaaaaaaako slabo mi jede, ne dojimo, na AD smo, ali ne želi ni piti vodu, ni mlijeko, jutros sam joj uspjela skuhati juhicu (krem) od povrća što sam našla u kući zbog ovog užasnog vremena i uz igru ga je uspjela pojesti, sad je valjda umorna zaspala jer i noć em zbog bolova, em zbog temp. loše spava, tako da mi nije sad ni ručala, bojim se da će dehidrirati, mislim da je već i malo i izgubila, a nije ni do sad bila neka teškašica samo oko 9,300.

Koristimo prema preporuci liječnika Tantum Verde sprej, gingogel ili tako nešto (kutija mi je u sobi gdje spava), imate li savjet što još možemo koristiti. Propolis, ako da koji za ovu dob (nismo još uzimali med, ako to uopće ima veze), mogu li joj dati lupocet za bolove, bilo kakvi savjeti dobro bi došli!!!

Netko je spominjao i rojazol (ped. nam radi popodne) pa dok njega ne dobijem i ne pitam, šta vi mislite o tome (jezik joj je bijel)?

Uh i da konačno, s čime da joj pojačam imunitet?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Možeš Lupocet ako je jako boli.
    Nudi vodu ili nešto, možda na slamku?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

nudim stalno, tu i tamo popije iz čašice ili iz bočice kada joj mi istisnemo, kada dopusti, uhh ovo je strašno, ne mogu pojmiti da mi je danas popila samo 100 ml mlijeka i to jutros u 7 sati

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nažalost, jako je skup ali da vrijedi - vrijedi - Immunobran.

Jako "diže" imunitet.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Za svaki slučaj, nabavi Rehidromix - baš se tako zove i kupuje se u ljekarni.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

znam da se ne preporuča davati lijek za sniženje temperature, ukoliko ona nije viša od 38,5 ali kada mi je dijete tako iscrpljeno, slabo jede i nešto ga boli - ja bogme dam paracetamol.
    pogotovu uveče pred spavanje, da se može odmoriti normalno barem par sati.
    kada temperatura sasvim spadne i bol malo popusti, odmah dijete hoće i jesti i bolje se odmori.
    i odmah hoće puno piti, barem je moje iskustvo takvo.

a što se tiče tekućine, naravno da je treba što više, u navedenim trenucima nije važno što pije, već da pije.
    znači voda, mlijeko, juha, čaj (nekoliko vrsta, sa šećerom, bez šećera), sokovi .... na slamku, iz velike šalice, iz male, iz mamine omiljene, iz .... ma šta god bi bilo zanimljivo.

od doktorice sam čula : NE rehidromix ukoliko nije u pitanju proljev i povraćanje - jer on ima u sebi određene količine određenih stvari koje tijelo treba nadoknaditi gubitkom tekućine nastale tijekom povraćanja i proljeva (na primjer : kalij), pa da nije uputno koristiti ga kao "običan" unos tekućine

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Teica immunobran smiju ovako mala djeca, u kakvom je obliku?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj sne prvotno napisa Vidi poruku
    znam da se ne preporuča davati lijek za sniženje temperature, ukoliko ona nije viša od 38,5 ali kada mi je dijete tako iscrpljeno, slabo jede i nešto ga boli - ja bogme dam paracetamol.
    pogotovu uveče pred spavanje, da se može odmoriti normalno barem par sati.
    kada temperatura sasvim spadne i bol malo popusti, odmah dijete hoće i jesti i bolje se odmori.
    i odmah hoće puno piti, barem je moje iskustvo takvo.

a što se tiče tekućine, naravno da je treba što više, u navedenim trenucima nije važno što pije, već da pije.
    znači voda, mlijeko, juha, čaj (nekoliko vrsta, sa šećerom, bez šećera), sokovi .... na slamku, iz velike šalice, iz male, iz mamine omiljene, iz .... ma šta god bi bilo zanimljivo.

od doktorice sam čula : NE rehidromix ukoliko nije u pitanju proljev i povraćanje - jer on ima u sebi određene količine određenih stvari koje tijelo treba nadoknaditi gubitkom tekućine nastale tijekom povraćanja i proljeva (na primjer : kalij), pa da nije uputno koristiti ga kao "običan" unos tekućine

je što se tiče paracetamola mene jedino strah da joj ne spusti previše temp. maloprije je imala 37 samo, pa mislim da nije ni pametno davat joj, a i manje je boli danas popodne primjećujem samo kada joj nešto guram za jesti i ovako tu i tamo, samo mi je čudno da joj paše dudica uz te afte i ovu upalu desnih, meni je logično da je to još više vrijeđa, a tko bi znao to
    uglavnom danas smo na krem juhici od brokule, tikvice, karfiloa, mrkve, malo poriluka, uz neku "falšu" juhicu od koke i malo mesa od koke, malo riže i to sve smiksano i dosta rijetko ugurala nekako u tri obroka, nadam se samo da joj je dovoljno je samo povrće i malo mesa, ali eto bar mi je nešto pojela, jadnica mala!!!

guram vodu guram i sokiće, ali sve na silu samu....
    Posljednje uređivanje od Blekonja : 07.02.2012. at 19:45

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ne bude joj paracetamol spustio previše temperaturu, on služi i za suzbijanje boli.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

moje starije dijete je imalo sve to sa 15 mjeseci, ali mi smo završili u Zaraznoj na tjedan (ili 9, ne sjećam se više) dana
    jer nije htjela piti, pa je bila na infuziji
    samo je dojila, oni su govorili da to nije dovoljno, a ja neiskusna majka pojma nisam imala ni o čemu

slobodno joj daj paracetamol, neka joj ublaži bol i nek se napije vode
    sve ostalo će nadoknaditi kada ozdravi, a to će biti za par dana

dršte se

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja dam klincima paracetamol ako imaju jače bolove, neovisno koja im je temperatura i imaju li uopće povišenu. pa i ja kad me boli popijem nešto, zašto bi klinci morali trpiti?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

daj paracetamol, kao što su ti cure rekle neće ti spustiti temperaturu ispod normale, a smanjit će bol
    i onda pošpricaj tantum verde, on ima malo anestetičko djelovanje, i kad malo bol popusti potiči je da pije
    hrana manje više, ali neka pije
    i ne vruće,sobna temp prema hladnijem

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, sad si me sjetila da je nama doktorica preporučila sladolede, jogurte iz frizidera i slicne stvari.
    ali mi smo to relativno lako prošli, s dojenjem, sisala je najnormalnije pa bar o tome nisam morala brinuti

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Caj od kadulje je odlican za afte, ali ne znam da li ga mogu grgljati tako mala djecica....?

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ovako, za BioBran čitam s upute:

od 1 do 3 god. - davati djetetu 20-30 mg na kg tjelesne težine

To je u slučaju da dijete ne doji (koliko sam skužila, vi tu spadate), ako doji uzima majka prema dozi za odrasle.

Idem ti sad probati naći vrijedi li isto za Immunobran - naime, ne znam jel samo ime promijenjeno ili i nešto u sastavu.

Što se tiče oblika, ima u prahu i tabletama.

Moja Terr ga baš voli - veli da joj je fin, ali onako, koliko se može objektivno, nema neki poseban okus: blago slatkasti,

malo vuče na okus posija.

Može se staviti u sok, čaj, mlijeko, vodu - samo ne u toplo!

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Izgleda da su promijenili samo ime (išla sam pogledati na stranice od Bio&Bio).

Što se Rehidromixa tiče, nisam, naravno, mislila da ga daješ na svoju ruku - samo da ga imate doma u slučaju potrebe.

Ali, po ovome što pišeš, uzima one ipak tekućinu, makar, nažalost malo i na silu...

Bot će to sve dobro !

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

hvala cure, evo kao što sam napisala oko 19,30 mi je pojela na juhici od koke povrće i koku sa malo riže, onako dosta jušno sve izmiksano. Sad pred spavanje temp. 37,5 izgleda da se smiruje sve skupa, a i odlične je volje stalno bi nešto, ovih dana je bila baš nikakva! Pokušala sam joj dati mlijeko pred spavanje, ali ni čut, valjda je mlijeko grize za afte!!

sad se upravo probudila plačući, pa opet zaspala valjda ju boli, čak se i oznojila lagano po glavi od muke, ako se opet probudi dat ću joj 1/2 žličice paracetamola (iako može cijelu) samo da je malo manje boli i da odspava malo mirnije i duže!!!

elly još je ona premala za grgljanje, ali znam da je kadulja dobra, ja sam skolna aftama, očito je na mene

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

teice hvala puno, sutra ću se konzultirati s pedijatricom kod koje idem paralelno i pitat ću je baš za biobran ili immunobran!!
    da rehidromix je dobro imati kod kuće, a evo mučimo se s tekućinom, ali dobro je uspjela sam joj dosta juhe danas uvaliti

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nište ne hvali - tu smo jedni za druge !

(Afte su zbilja jako bolna stvar i nas odrasle čini nervoznima i jadnima, a gdje onda neće

nju malecku...Ali, proći će, naravno ! )

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Blekonja prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam skolna aftama, očito je na mene
    ma nema ti to veze
    svi mi imamo virus herpesa u sebi, ali se nekome aktivira prije, nekome kasnije
    na ovaj ili onaj način

teško ti je sada gledati je kako je boli, ali ovo je jedan od puno lakših načina manifestacije

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

idemo danas u pedice popodne, ako nam led dopusti, jadnica ima i naslage bijele na jeziku, može li biti to soor, bez obzira što ne doji (možda je glupo pitanje), ali uvijek gdje pročitam povezuju ga sa dojenjem nisam naišla da ga imaju i djeca na AD-u...temp. danas nemamo, ne jedemo ništa posebno bolje, jako slabo tekućine pije

a valjda će uskoro i hrana na bolje
    Posljednje uređivanje od Blekonja : 08.02.2012. at 12:54

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Bitno da je temperatura pala, sad će i ostalo polako doći na svoje.
    Afte...brrrrrrrrrrrrrrrr
    Davno sam je imala i užas je živi!

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

kod moje kćerke je puno pomogao Gengigel Baby http://www.gengigel.si/hr/proizvodi-...igel-baby-gel/
    ima hijaluronsku kiselinu, pa se sluznica i desni brže oporavljaju i zarastaju
    ugodnog je slatkastog okusa
    nanoslila sam joj svojim malim prstom po desnima i unutrašnjosti usne šupljine
    Kadulju sam uspijevala tako da namočim lopticu gaze ili vate u mlaki čaj, lagano ocijedim, pa pritišćem lagano po oboljelim mjestima

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Blekonja, jeste ozdravili ?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Teica prvotno napisa Vidi poruku
    Blekonja, jeste ozdravili ?

ovo tek sad vidim... malo kasno palim....jesmo ozdravili smo, prošle i afte, sad dobro jedemo, a i dobili od privat pedijatrice preporuku da joj damo Imunoglukan sirup i sad u srijedu planiramo napraviti KKS da vidimo stanje... Teice si, hvala na pitanju i savjetima !
    Posljednje uređivanje od Blekonja : 25.02.2012. at 00:32

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Supeeer !

I ništa ne hvali - tu smo jedni za druge !

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

podižem temu...
    moj dečkić od 4 godine ima puuuuuuna usta odvratnih afti,,,i ne jede ništa a i pije uz igru,nagovore i prisilu,,,no znam da aftama nema puno pomoći osim čekati da prođu.
    ispirem octeniseptom, prskam propolis i mažem rojazolom,,,ali brine me temperatura,nije previsoka do 38,2 ide pa me zanima ide li to uz afte ili da se ipak javim pedijatru da nije još i grlo ili nešto drugo???ja sam sklona aftama pa mi se plače kad ga vidim jer znam kako to boli...šmrc

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

temperatura ide uz afte
    a odluku o posjetu pedijatru ćeš morati donijeti sama

ja bih vjerojatno otišla

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Probaj tantrum verde sprej za djecu, meni pomogne kod upale grla i afti

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hvala,,,probat ću...dobro da znam da temp ide uz afte,,,pojeo dva jaja za večeru i popio čaj pa sam malo mirnija,,,dobrog je općeg stanja pa ćemo vidjeti sutra...hvala

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
    Probaj tantrum verde sprej za djecu, meni pomogne kod upale grla i afti

Tantum je odličan...
    Moja je cura imala aftozni stomatitis nakon vađenja mandula prošle jeseni... imala je na stotine afti i nije niš jela jedno 10 dana... Samo je mogla piti i to u malim količinama.... Nakon nekih pet dana terapije rojazol gelom kupila sam tantum i počelo joj je prolaziti....

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

danas nam je užasno..ništa nije pojeo, a i popio je malo...kupila i tantum...bili smo kod ped,dobili smo i sumamed jer je jaka infekcija cijele usne šupljine..jako je loše volje i plače mi se kad ga gledam...više neće ništa ni da mu stavljam u usta...ovo je stvarno užas..kaže ped da može duuugo trajati

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •