-
prehlađeno novorođenče
Moja bebica stara svega dvadesetak dana ima začepljeni nosić i to joj jako otežava disanje.
Nisam u mogućnosti odvesti je liječniku jer je kod nas stanje prave elemen.nepogode.
Molim sve koji imaju bilo kakav savjet ili iskustva....
-
Ako beba ima temperaturu, trebao bi ju pogledati liječnik.
Čisti nosic. Ukapaj fiziološku otopinu i onda izvuci van. Ako si negdje u priobalju, provjeri da ti zbog bure nije presuh zrak u sobi.
I dobro promatraj bebicu.
-
Punoooo fiziološke da se bebici ne začepe dišni putevi i da ne ode na upalu grla.
Ja kupim onu bocu fiziološke od pola litre i špricom izvlačim i prskam u nos kad god je potrebno.
Tu nemaš ograničenja, možeš staviti fiziološke koliko želiš, dokle god ne pomogneš bebici.
Ne znam odakle si, ako si u Dalmaciji gdje je ovih dana bura i suh zrak, svakako ti preporučam da podižeš vlagu u prostoriji gdje bebica boravi.
Ne previše, na nekih 50%
-
marta pisale smo u isto vrijeme
-
petra1087, ako je samo začepljeni nosić, don't worry.
kao što su ti cure rekle stavi fiziološke, i izvuci na usisavač ako ga imaš, bebi će biti puno lakše.
obavezno podigni madrac da bude nakoso, da je uzglavlje na povišenom ako me razumiješ, da beba lakše diše.
i nama je bio začepljen nosić s 10 dana starosti (i ne bio kakav je propuh non-stop bio u rodilištu), išli smo u bolnicu i tamo bi joj izvukli na onaj njihov bolnički aspirator sve iz nosa dok nisam otkrila naj,najkorisniju stvar za bebe-nosni aspirator na usisavač, to me spasilo i danas ga često koristim zimi i malenoj i malom i Bogu hvala zdravi su mi, nikad nikakve upale uha,grla, ništa.
mogu zamislit kako loše spavate s tim nosićem, probaj nabavit aspirator, spasit će se, možda ga ima netko od susjeda.
-
Curke hvala vam...puuno ste mi pomogle
Beba nema temper.ali me hvata panika ovako navečer kada čujem kako diše
Iskreno nisam znala da fiziol.mogu sipati u nosić ali sam čula za taj aspirator i nabaviti ću ga čim prije....
-
cure su ti sve dobro rekle..
ali ja cu se nadovezati i reci ti jos nesto...
nama je cesto nosic zastopan,suh nam je zrak zbog centralnog..
evo sto sam ja radila kad joj se nosic zastopa: kapala fiziolosku i onda uzela nastavak od rucnog aspiratora i izvlacila joj sama balce ( onak sa svojim ustima,ucinak je isto bio dobar)
uzela sam caj od korijena bijelog sljeza i to joj isto kapala u nosic...
i nocu kad joj je jako zastopan nosic upalila bih svijecnjak i stavila etericno ulje od bora....
svakako vlaziti zrak u domu sto vise...
-
U rodilistu su jednoj mami rekli da malene bebice imaju zadebljanu sluznicu i zato puno lakse dolazi do zacepljenog nosa. Moj stariji je vec iz rodilista dosao doma punog nosa, dosla patronazna i rekla kap-dvije fizioloske. Naravno, to nije nista pomoglo. Nakraju smo zavrsili kod otorinca jer se sumnjalo na upalu uha pa nam je tamo teta doktorica rekla fizioloske koliko god treba, nece sigurno stetit. Opcenito je kod djece koja su premala da pusu nos ili znaju iskasljat sluz van, vrlo bitno odrzavat nos cistim jer od njega sve krece. Znaci, kao sto su ti cure i rekle, fizioloska i asprirator. A mozes i napravit od korijena bijelog sljeza kapi za nos, to se moze od prvog dana, potpuno je prirodno. Ja s tim kapam sad svom od 6 mj. Ne kapam, uljevam spricom ko i fiziolosku.
-
Administratorica
i mi smo imali isti problem
taj začepljeni nosić je trajao skoro mjesec dana, 2 tjedna je bilo strašno. ulijevali smo velike količine fiziološke (držala sam bocu na radijatoru da bude mlaka fiziološka - ne smije biti hladna) i izvlačili s usisavačem. i mazala sam je s balzamom za prehladu (onim s eteričnim uljima svega i svačega, osim mente). i pored kreveta sam noću stavljala nasjeckani luk (to uvijek pomaže)
sad je super, više joj necuri nosić, ali i dalje vlažim fiziološkom, ali manje
-
sve ovo potpisujem ( i fiziološka, i korijen sljeza i balzam od eukaliptusa-to mi je bilo super, i izvlačenje sline) jer smo i mi imali istih problema,
samo bi još dodala da pokušaš po noći , tj kad ti bebica spava stavit je na malo viši položaj, podmetni nešto tvrdo npr knjigu pa dekicu preko ili kao ja- spavala je na meni- tako lakše diše
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma