Citiraj Silan prvotno napisa Vidi poruku

Recimo za pocetak me zanima o krvnom pritisku.Ne poznajem osobu iz mog okruzenja,stariju od 50 godina da ne pije lijekove za pritisak.Bas me zanima zbog cega je tako,zbog cega pritisak godinama naraste,i ima li neki prirodni lijek za isti?
Jeli do ishrane,nacina zivota,kako je prije bilo,sta vi znate?

Drugo sto me zanima jeste krvna grupa.Naime,iz moje bliznje porodice osoba je zanijela,i cijela trudnoca u problemima zbog krvne grupe.Tijelo se bori protiv bebe,moguce da se rodi s komplikacijama,i na kraju je porodjena carskim rezom,bebi mjenjali krv dva puta.
Ovdje mi isto nije jasno.Vjerujem da je Bog stvorio prirodu i sve u njoj u skladu,i da je sve jasno definirano.Kako je moguce da tijelo majke odbacuje bebu?

Trece sto me zanima jeste porod.Kako sam rodila trecu bebu kuci,mnogo me zena pita nesto o tome,ili prokomentarise.Cesta konstatacija bude,ih lahko je tebi,da mi te vidjeti u mom slucaju,da dva dana imas bolove,a ne otvaras se.Da mi nije bilo carskog,umrla bih.
I tako.Ili slucaj da zena prenese dva tjedna,i i dalje se nista ne desava,da bi je na kraju porodili carskim.
.
Neću puno, kasno je.
Znaš li da Roza Groza ima blog? Na Roditeljima anđela je napisala link.

Par riječi o tlaku. Ja poznajem puno osoba od 50 godine i više koje imaju normalan krvni tlak i ne piju lijekove. Znači, to što ih ti ne poznaš, ne znači da je takvo što jedina istina.

Krvna grupa i Rh-faktor. O, da, može majčino tijelo odbaciti bebu. To što ti misliš da je neskladno, ne mora značiti da je i Njemu. Ne možemo mi shvatiti višu logiku. No, zato smo našli način da to prevladamo i da se rodi živo dijete.

A porod, ah. Zašto beba umre na porodu, zašto rodilja umre na porodu? Zašto se to nisi zapitala? Život je takav, nekome je lako ono što je drugome teško. Opet, srećom je medicina razvijena da gotovo uvijek može pomoći.

Ali, lijepo je da tražiš odgovore. Učiti je dobro. A željeti naučiti još bolje.

Nadam se da sam ti malo, malo rasvijetlila neka pitanja.