Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
Rh faktor je taj koji uobičajeno smeta. Na njega se stvaraju antitijela kod trudnice. ( Da sad ne ulazim u detalje i sa onim za KG)

Znači samo u slučaju da je mama Rh negativna, a tata Rh pozitivan može biti problem.
Pri prvoj trudnoći nema nikakvih problema.
U drugoj i svakoj idućoj će doći do problema, ako je u onoj prethodnoj beba bila Rh pozitivna (bez obzira dužinu te trudnoće).

Svakoj trudnici sa Rh negativnim faktorom se češće kontrolira titar bez obzira bio suprug pozitivan ili negativan, znamo zašto.
S ovim sam ja imala prilično sreće. Ja 0 negatvna, mm B pozitivan.

U prvoj trudnoći sam ipak išla češće na neke testove (ne sjećam se više na koje), a sin se je rodio O negativan kao i ja. Tad su mi rekli da ne trebam nikakvu zaštitnu injekciju i da u drugoj trudnoći ne bi trebalo biti nikakvih problema Tako je i bilo. Rodila se cura. Pozitivna na tatu, ali krvnu grupu nam nisu rekli (pretpostavljam da ne mora bit B+ kao i mm već je možda O+). Nakon poroda sam dobila zaštitnu injekciju, ali kako ne mislim više rađati nisu se ni morali truditi.

Eto, sretna sam što sam rođena u ovo doba kad žene koje su u situaciji kao ja ipak imaju šansu roditi više zdrave i žive djece. Dobro, osobno nisam imala nekih problema, ali znam neke koji su iz ovih razloga u prošlosti gubili djecu.