Pokazuje rezultate 1 do 50 od 176

Tema: Info o porodu kod kuće

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

haha

http://en.wikipedia.org/wiki/Breech_birth

• Frank breech - the baby's bottom comes first, and his or her legs are flexed at the hip and extended at the knees (with feet near the ears). 65-70% of breech babies are in the frank breech position.
    • Complete breech - the baby's hips and knees are flexed so that the baby is sitting crosslegged, with feet beside the bottom.
    • Footling breech - one or both feet come first, with the bottom at a higher position. This is rare at term but relatively common with premature fetuses.
    • Kneeling breech - the baby is in a kneeling position, with one or both legs extended at the hips and flexed at the knees. This is extremely rare, and is excluded from many classifications.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa Vidi poruku
    haha

http://en.wikipedia.org/wiki/Breech_birth

• Frank breech - the baby's bottom comes first, and his or her legs are flexed at the hip and extended at the knees (with feet near the ears). 65-70% of breech babies are in the frank breech position.
    • Complete breech - the baby's hips and knees are flexed so that the baby is sitting crosslegged, with feet beside the bottom.
    • Footling breech - one or both feet come first, with the bottom at a higher position. This is rare at term but relatively common with premature fetuses.
    • Kneeling breech - the baby is in a kneeling position, with one or both legs extended at the hips and flexed at the knees. This is extremely rare, and is excluded from many classifications.
    i nastavak
    Type of breech presentation - the frank breech has the most favorable outcomes in vaginal birth, with many studies suggesting no difference in outcome compared to head down babies. (Some studies, however, find that planned caesarean sections for all breech babies improve outcome. The difference may rest in part on the skill of the doctors who delivered babies in different studies.) Complete breech presentation is the next most favorable position, but these babies sometimes shift and become footling breeches during labour. Footling and kneeling breeches have a higher risk of cord prolapse and head entrapment.
    daklem, po tome (i člancima koje sam čitala) ako je već zadak onda je bolje da je guza prva

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    i nastavak

daklem, po tome (i člancima koje sam čitala) ako je već zadak onda je bolje da je guza prva
    tako je, i ako su glavica i guza približno iste veličine (niti premala niti prevelika beba), piece of cake od poroda.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa Vidi poruku
    tako je, i ako su glavica i guza približno iste veličine (niti premala niti prevelika beba), piece of cake od poroda.
    A i ako nisu, i ako dijete ima glavinu opsega 39,5 cm opet moze.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Pitanje za cure koje su rodile doma, odnosno, molba da opišu samo onaj dio koji se odnosi na vrijeme "tranzicije" i izgona jer se taj dio najviše razlikuje od onoga u rodilištu.

Naime, trudovi, rjeđi, češći, pucanje vodenjaka ili ne, to ide nekim svojim tempom, no kad dođe do izgona, u rodilištu se uglavnom forsira da ide što brže.

Na žalost, nemam iskustvo kako je to dočekati vrijeme izgona s prirodnim trudovima jer sam svaki put dobila drip no imam dojam da doma to nešto dulje traje i da se čeka namještanje bebe i spontaniji silazak.

Prvi put nisam imam uopće nagon za tiskanjem, stali su i trudovi, pa je to bilo forsirano tiskanje, plus nalijeganje na trbuh.
    - Drugi put jak pritisak na debelo crijevo i onda isti postupak : udahni uduboko, zadrži dah, ne ispuštaj dah (zaista, kad bih ispustila malo daha, beba bi se malo vratila unatrag).
    I tako svega nekoliko puta, svaki put je taj prolazak kroz porođajni kanal trajao maksimalno dvije minute, beba kao da je ispucana van.

Uz to je išlo i puknuće međice.
    Položaj poluležeći, s jedva malo podignutim leđima od podloge, držeći se za one ručke na krevetu.

Ima tih detalja na nekim pričama s poroda, ali bolje da su ovdje na jednom mjestu, kad je već info

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni su se trudovi pred kraj nekak stabilizirali, dolazili su u relativno pravilnim vremenskim intervalima (bar mi se tak cinilo ). na drugom porodu mi je vodenjak bio puko prije nagona za tiskanje jer sam kuzila da mi se u trudu slijeva voda po nogama. na trecem mi nije ni kap iscurila dok sam tiskala, sve je izaslo nakon bebe. oba izlaska su imala svoj tempo. ja nisam tiskala voljno, nego bi si dala oduska kad ne bi mogla samo propustiti prolazak. (malo tesko za opisati).

racunam da je taj zadnji dio (prolazak kroz kanal i tiskanje) trajao oko sat vremena, mozda i vise, sat i pol. ko bi tocno znao kad nisam znala di sam, nego ovako retrospektivno pokusavam izracunati.

polozaj oba puta klececi, s tijelom nagnutim naprijed.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •