-
Da li ste razmatrali kod odluke o odgodi djeteta u upis u školu tko od njegovih/njezinih prijatelja ostaje dalje u vrtiću?
Naime, mi još važemo da li našeg 5,5 godišnjaka (u veljači će imati 6) upisati sl.godine u školu. Više smo za upis nego odgodu, ali još nismo 100% sigurni. Psihologica u vrtiću je rekla da ćemo još vidjeti (da će donijeti odluku kad dodje vrijeme za to) ali po ovome do sada će navjerojatnije dati zeleno svijetlo. Teta u vrtiću kaže da bi njemu bilo dosadno da ostane još jednu godinu i da ga škola, zadaci koje im daje, zanima i da je željan znanja.
Njegovi prijatelji svi će ići u školu. Druži se intenzivno sa njih 5-6 i svi oni pa i njegov najbolji prijatelj (koji će možda ići u istu kvartovski školu) su rodjeni prvih mjeseci u godini te su roditelji mahom odlučili ih upisati u školu. Što znači ako bi ga mi odgađali on bi ostao 'sam' tu još jednu godinu u vrtiću. Napomenula nam je teta da bi se mogao loše osjećati, manje vrijedan od njih, ako bi on jedini ostao. L
Stvarno smatram da sa još jednom godinom u vtiću neće ništa izgubiti, dapače biti će zreliji. No s druge strane muči me njegovo društvo koje će sve otići.. I stalno mi negdje u podsvijesti zvone riječi sa intervja s dr.Rankom Rajevićem koji kaže da se više sinapsi gradi u mozgu što je dijete izloženo više apstraktnim pojmovima, odnosno pisanju i čitanju… učenju.. kao npr.mali kinezi. J Sigurno sam se sada nespretno izrazila, ali nadam se da sam uspjela prenijeti bit.
I iskreno, malo mi ide na živce što je danas toliko dogoda pa se bojim da bi mogao biti medju mlađima/nezrelijima u razredu. Ne mislim toliko na svladavanje gradiva (iako nije ni to za odbaciti), koliko to da će kasnije ta razlika biti velika kada polako počnu ulaziti u pubertet.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma