Pokazuje rezultate 1 do 50 od 122

Tema: odgoda upisa u skolu - iskustva

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa Vidi poruku
    ozujak moji nisu sramežljivi pa ne znam reći što je "normalno". cura je recimo s 2,5 godine zapilila da bi plesala, ušla je sama bez mene i nijednom se nije okrenula, takva je i dalje. to definitivno ne znači da je tad bila emotivno zrela za školu :D

ni meni se ne sviđa trend odgađanja po svaku cijenu. i što znači da djeca negdje kreću TEK sa sedam. pa kod nas malo "nadrapaju" - i to uvjetno rečeno - ovi rođeni u 1., 2. i 3. mj. Svi drugi su vrlo blizu sedam (sinu su falila dva mjeseca do 7, rođen je u 11. mj i ne mislim da je to neka razlika)
    Slažem se da trend odgađanja nije dobar.

Trebalo bi više pažnje i vremena uložiti u dijagnostiku u predškolskoj dobi, jer mi se čini da procjena sposobnosti za polazak u školu dolazi prekasno i ne stigne se više intervenirati. Odgoda sama po sebi bez odgovarajuće terapije ili barem uputa roditeljima kako dijete potaknuti da razvije ono što mu nedostaje (motorika, socijalne vještine... ostalo) ne znači puno, često može biti i kontraproduktivna ako dijete dođe iduće godine na upis samo starije, a ne i zrelije tj. sposobnije.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 05.11.2013. at 12:33

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •