Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
Meni nije jasno o kojem se to trendu odgadanja radi? Tko vidi taj trend?
u razredu od M. njih 25 , jedino je on bio sa odgodom . Na moje inzistiranje , jer ga je dr.skolske medicine htjela poslati u skolu jer je bio jako visok. A po datumu je bio na granici 30. 03 . je roden.
Odgodu sam trazila samo i jedino zbog toga jer sam osjecala da nije spreman za skolu . I bila sam jako u pravu. Imao je problema i kad je krenuo godinu kasnije , a koliko bi tek problema imao da je krenuo kada je trebao ... I tako niti sa 7,5 nije mogao lako zadovoljiti ono sto je od njega sistem trazio .
Pa tak je i bilo dok su se moja djeca upisivala, ali vidim po razredima koji dolaze. S druge strane, ima i puno djece koja bi trebala odgodu, ali nikome nije palo na pamet tražiti je. Nažalost, takvi da i dobiju odgodu obično ne dobiju terapiju ni dodatni rad kod kuće, pa uzalud vam trud svirači...

Moji nisu imali odgodu, moj veliki je rođen s "dobre" strane dobne granice pa je bio među starijima u razredu. Za njega bih tražila odgodu da je trebalo - imao je (i još uvijek ima) lošu finu motoriku zbog neuoroloških razloga.

Za mlađega sam vjerojatno pogriješila što nisam tražila odgodu - ne znam. Nisam tražila. Nije mi se činilo da treba jer je bio bistar i imao odličnu finu motoriku, ali pokazalo se da nije savladao čitanje do kraja drugog razreda pa smo tražili uzroke. I tako.... Nema nikakvog načina da čovjek sve predvidi ni spriječi. Mi smo dobili svoj "svežanj zafrkancije" za svako dijete i uredno odradili skupa s njima. Ovi početni problemi sad su davna prošlost, sve se riješilo, ali stižu novi i tako...do daljnjega, he he he...

Ont. podržavam individualni pristup i pažljivu procjenu za SVAKO dijete da li je spremno za školu, bez obzira da li to roditelji traže ili ne.