-
Obzirom da sam imala po datumu "granično" dijete, dvoumila sam i na kraju odlučila da sve moje nedoumice riješe profesionalci ALI pri tom ne mislim na tim ljudi prilikom testiranja za školu, jer znam (a tako sam se i kasnije uvjerila) da se ide ko "na traci", već sam odlučila napraviti jedno ranije testiranje tu zimu dok je bio predškolac na ERF-u.
Ne znam koliko se sada čeka, tad je to bilo par mjeseci (prije 3 godine).
Jednostavno sam htjela da tu procjenu zrelosti napravi netko tko je za to obrazovan i ko će se time ipak detaljnije pozabaviti nego što je slučaj na školskom testiranju.
Tamo je dijete dobilo zeleno svjetlo (isto je dobilo kasnije i u školi i kod šk. medicine). Tada sam bila mirna.
Procjena se pokazala ispravnom - iako je skoro najmlađi u razredu (sad je trećaš), za sad nikakvih problema nema, ni u savladavanju gradiva, ni u socijalno-emoc. odnosima.
Gdje se sada može napraviti takvo testiranje, ne znam, ali sigurna sam da ima mjesta za to...
S druge strane, u razredu mojeg sina je dvoje djece čiji roditelji sada razbijaju glavu zašto nisu tražili odgodu (rođeni u ožujku). Sve su prepustili sustavu, ali očigledno je procjena bila kriva. Od samog početka kaskaju za ostalima, ne toliko u savladavanju gradiva koliko jako odskaču od drugih u emoc.-soc. zrelosti. To se povlači još uvijek, nije to samo bila prilagodba na prvi razred.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma