Kako pripremate zobene pahuljice? Trebam ideje za dohranu za 10-mjesečnu bebu.
Kako pripremate zobene pahuljice? Trebam ideje za dohranu za 10-mjesečnu bebu.
Jednostavno!
Namočim ih u vrućoj vodi, pustim da malo omekšaju i pomješam s grubo zgnječenim ili naribanim voćem. Najviše mu se sviđa s bananom, ali voli i s kruškom ili jabukom ili nekom kombinacijom tog voća.
Mi smo ih kuhali - radi lakše probavljivosti.
(Kuhali smo ih na rižinom ili zobenom mlijeku.)
Iz istog razloga, ako možeš birati, uzmi one sitnije.
A i brže se raskuhaju!
Posljednje uređivanje od Teica : 08.02.2012. at 16:50
namočim u zobeno mlijeko ili u jogurt
pomijesati 50gr pahuljica sa 2dcl mlijeka
kratko kuhati, dodati bananu nascjeckanu na sitno i malo meda
prefino
Zakipim malo vode i u nju umiješam par žlica pahuljica, ostavim da omekšaju.
Za bebu od 10 mjeseci bih miješala s voćem ili povrćem, svejedno.
Kasnije kad beba proba jogurt i sir, odlične su u svakoj kombinaciji.
Meni je to omiljeni doručak zobene, jogurt i banana, ili zobene, jogurt, grožđice, još si i sa štapnim izmiksam.![]()
Mi radimo po ovom receptu:
Zobena kasica za dorucak (2 porcije)
Navecer: u manju posudu u kojoj cete ujutro skuhati kasicu stavite 1 salicu (2 dl) tople vode, 2 zlice jogurta i 1 salicu zobenih pahuljica (po mogucnosti iz organskog uzgoja), poklopite i ostavite preko noci. Ujutro: nadodajte jos 1 salicu vode i malo soli (mi ne solimo) i zakuhajte. Kuhajte par minuta dok se kasica ne zgusne.
I to je to i jako je ukusno.
Nastavak recepta (je za velike), mi nismo probali (maslac, med, žumanjak), ali možda nekome posluži...
Kad je gotova sklonite je sa vatre i rastopite u kasici veliku zlicu maslaca i umijesajte jedan zumanjak. Ako se bojite sirovog zumanjka, dodajte ga pri kraju kuhanja.
Po zelji mozete dodati: naribanu jabuku i malo cimeta, zgnjecenu bananu, maline ili kupine, kokosovo brasno ili samo zasladiti sa malo meda. Uz to djeci servirajte jogurt ili kefir. Umjesto zobenih mozete na isti nacin pripremati razene ili neku drugu vrstu "spljostenih" pahuljica.