Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Pomozite mi zbrojiti :)

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno Pomozite mi zbrojiti :)

Vjerojatno postavljam NAJDOSADNIJE i najponavljanije pitanje u svemiru, ali...kolika će mi biti naknada????
    Ovako stoje stvari - na porodiljni idem 26.03. Znači, zadnja plaća mi je ona 10.03, je li tako?

Kako se gleda zadnjih 6, to su redom plaće od desetog do trećeg mjeseca. Bar mislim...

E, ono što mene zanima je slijedeće;

u 10. sam mjesecu dobila onih HZZO-vih 2660kn jer sam bila na porodiljnom, dakle NULA od poslodavca.

Kako se to onda zbraja?

Ako mi je plaća, npr., 5000kn, je li to (0+5000+5000+5000+5000+5000) dijeljeno sa 5 ili sa 6??? Jer, razlika je vrlo velika....
    Ili je to (2660+4*50000) dijeljeno sa 6?

Hvala svim matematičarkama unaprijed

E, da...i ako idem 26.03 na porodiljni, kad moram ići po doznake ssvojoj doktorici...ne sjećam se više toga

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ne gleda se zadnja plaća prije početka bolovanja (komplikacija, porodiljnog, čega već) nego zadnja isplata u mjesecu prije nego se otvori bolovanje
    dakle, ako otvaraš bolovanje u ožujku, gleda se zadnja isplata u veljači, a to je bila plaća za siječanj (pretpostavljam) - to je zadnja plaća koja ulazi u prosjek
    prema tome u prosjek ti ulazi plaća za 8., 9., 10., 11., 12. i 1. mjesec
    nadalje, koliko ja znam ne gleda se prosječna plaća nego prosječna satnica
    pa se tako za prosječnu satnicu uzme zbroj tih 6 netto plaća te se podijeli s ukupnim brojem radnih sati (sve što nije bilo na teret hzzo-a)
    Posljednje uređivanje od betty blue : 08.02.2012. at 19:06

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    ne gleda se zadnja plaća prije početka bolovanja (komplikacija, porodiljnog, čega već) nego zadnja isplata u mjesecu prije nego se otvori bolovanje
    dakle, ako otvaraš bolovanje u ožujku, gleda se zadnja isplata u veljači, a to je bila plaća za siječanj (pretpostavljam) - to je zadnja plaća koja ulazi u prosjek
    prema tome u prosjek ti ulazi plaća za 8., 9., 10., 11., 12. i 1. mjesec
    nadalje, koliko ja znam ne gleda se prosječna plaća nego prosječna satnica
    pa se tako za prosječnu satnicu uzme zbroj tih 6 netto plaća te se podijeli s ukupnim brojem radnih sati (sve što nije bilo na teret hzzo-a)
    HVALA :D

ok...znači, ako sam dobro shvatila, oni moj zbroj plaća podijele s ukupnim brojem sati KOJE SAM RADILA, zar ne? Tako da mi ispadne otprilike moja plaća, a ne neka niža cifra zato što jedan mjesec nisam dobila ništa od poslodavca.

Razlika mi je soma i pol...zato pitam

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Što mi nitko neće odgovoriti?

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj upitnik? prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerojatno postavljam NAJDOSADNIJE i najponavljanije pitanje u svemiru, ali...kolika će mi biti naknada????
    Ovako stoje stvari - na porodiljni idem 26.03. Znači, zadnja plaća mi je ona 10.03, je li tako?

Kako se gleda zadnjih 6, to su redom plaće od desetog do trećeg mjeseca. Bar mislim...

E, ono što mene zanima je slijedeće;

u 10. sam mjesecu dobila onih HZZO-vih 2660kn jer sam bila na porodiljnom, dakle NULA od poslodavca.

Kako se to onda zbraja?

Ako mi je plaća, npr., 5000kn, je li to (0+5000+5000+5000+5000+5000) dijeljeno sa 5 ili sa 6??? Jer, razlika je vrlo velika....
    Ili je to (2660+4*50000) dijeljeno sa 6?

E, da...i ako idem 26.03 na porodiljni, kad moram ići po doznake ssvojoj doktorici...ne sjećam se više toga

u 10 mj si dobila novce od HZZO što znači da si u 9 mj bila na porodiljnom...
    na novi porodiljni ideš 26.3 što znači da ti se u obzir uzimaju 4 plaće koje si radila (ovo od HZZo-a se ne računa) jer kako ti je rekla betty zadnja plaća koja se uzima u obzir je ona isplaćena u mjesecu prije mjeseca nego otvaraš porodiljni što kod tebe izgleda ovako:
    -isplaćena u 2 mj (ona za 1)
    -isplaćena u 1 (ona za 12)
    -isplaćena u 12 (ona za 11)
    -isplaćena u 11 (ona za 10)

ako se dobro sjećam kako to izgleda na ER-1 mislim da se radi zbroj ukupno isplaćenih plača (u tvom slučaju 4) se dijeli sa ukupnim brojem radnih sati

što se tiče drugog pitanja, doktorici odi par dana prije 26.3 i nosi papire na HZZO

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Najljepša, najljepša ti hvala
    Pao mi je kamen sa srca!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •