Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
odlucili smo da je najbolje da i mi tu nedjelju idemo u crkvu na pricest, on je snimao cijelo događanje kamerom, a kasnije smo bili pozvani i na tri proslave i svim prijateljima kupili poklone za taj, za njih velik dan
tako da se morao kasnije nositi samo s time da su drugi dobili 7000 kuna, ipode, plejstejsne i slicno, a on nije, nego je trebao i darivati
ali nije mu ostala misterija da su oni prosli kroz mistican obred iz kojeg je on izostavljen, kao sto mu je bilo prije
Uf, svaka mu čast, moj ovo ne bi mogao podnijeti Lako za obred, ali darovi...
Ali imamo još sasvim dovoljno vremena da smislimo dobru strategiju.

Kod nas, zasad, knjižnica funkcionira, nakon početnih poteškoća. Čak je počeo i aktivnije tražiti knjige i čitati ih. Dobra okolnost je što ih je četvero u razredu koji ne idu, od toga trojica dečki, i to su si i inače dobri. Nezgodno je to što je atmosfera u školi takva da je prešutno ok ne ići na vjeronauk ako si musliman, ali nije ok ne vjerovati ni u kakvog boga (ateizam je očito nepriznata kategorija), tako da su A. i njegov frend na jačem udaru propitivanja od ovo drugo dvoje djece. Ali snalaze se nekako, dovoljno su jezičavi
Ono što me šokiralo je što sam u učionicama vidjela raspela na vidljivom mjestu (a bogme i u predvorju škole). Je li to uopće dozvoljeno u školama koje su sekularne ustanove? U hodniku gdje su prvi razredi, svi imaju raspelo na zidu, osim našeg razreda (ili zato što ih čak četvero ne ide na vjeronauk, ili jedini imaju normalnu učiteljicu?).