Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: pekmez iz Bio-bio

  1. #1
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,241

    Početno pekmez iz Bio-bio

    zanima me ak ima koja dobra dušica da napiše sastav nekog pekmeza iz bio-bio ili sličnih bio dučana,prvestveno zanima me limunska kiselina ili sok limuna ili nešto slično dal se nalazi u tim stvarčicama.

    U Dm- bez šećernim pekmezima postoji limunska ili sok limuna

  2. #2
    klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Kraljevica
    Postovi
    2,362

    Početno

    Ako ti pomaže, Dona ima pekmez 100% šljiva.

  3. #3

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    1,084

    Početno

    Citiraj klara prvotno napisa Vidi poruku
    Ako ti pomaže, Dona ima pekmez 100% šljiva.
    (bez šećera, 400 g voća na 100 g proizvoda)

    koji je SAVRŠEN, cijena mu je 30 kuna, ali zna bit na akciji. Tegla je od 840 gr.

  4. #4
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,241

    Početno

    ma delam ja doma pekmeze, ne brinem za to,ali zanimaju me baš ti Bio-bio pekmezi i ini jer sam nekaj pričala s zdrastvenom u vrtiću


    zanima me da mi ovo prevedeš 400 g voća na 100 g proizvoda kaj 400g nije 400 grama ( ili možda malo manje proizvoda)

  5. #5
    Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Postovi
    399

    Početno

    Nije pekmez, ali je dzem iz bio bio. Od jagoda, sastav: jagode, agava sirup, aru prah tapioka.
    To troje. Fini je jako, pa i kiselkast.

  6. #6
    klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Kraljevica
    Postovi
    2,362

    Početno

    Nije, kad kuhaš pekmez ispari voda. Bar po mojoj logici.

  7. #7
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,241

    Početno

    da ali ne toliko! nekaj manje ispari.

  8. #8

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    1,084

  9. #9
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,241

    Početno

    ne kužim zakaj u pekmez ne stavljaju limunsku, kad je stavljaju u đem i marmelade, ali dobro je to znat.

    ok, hvala ak će mi kad trebat iskoristit ću.

  10. #10

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    ZG,R. Pešćenica
    Postovi
    2,190

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ne kužim zakaj u pekmez ne stavljaju limunsku, kad je stavljaju u đem i marmelade, ali dobro je to znat.

    ok, hvala ak će mi kad trebat iskoristit ću.
    ne znam, ali ako ideš logikom:
    limunska je konzervans, đemovi i marmelade imaju veći postotak vode i manji udio šećera.
    pekmez se dugim kuhanjem konzervira i ima mali udio vode pa mu možda ne treba konzervans?

  11. #11
    Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,351

    Početno

    Ja kuham bez limunske kiseline. Samo voće i eventualno malo šećera.

  12. #12
    vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    205

    Početno

    mene mama ucila da kad kuham pekmez treba staviti dosta secera ako ne zelim da mi se pekmez pocne kvariti. u slucaju da se ne koriti secer onda se treba iz istog razloga staviti limunsku kiselinu. u demove i marmelade se ne bi mijesala jer to ne kuham. nisam probala skuhat bez icega tako da ne znam da li bi se stvarno pekmez poceo kvariti. a dobili smo nedavno pekmez od sljiva domaci bez imalo secera koji se ubrzo nakon nacimanja poceo kvariti (u frizideru). ne znam koji je bio razlog.

  13. #13
    Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,351

    Početno

    Ja sam radila s malo šećera i bez limunske i nije se kvario, a dobila sam jedan jako zaslađeni s limunskom i po otvaranju se počeo kvariti vrlo brzo. Ne znam od čega to onda zavisi.
    BTW, onaj iz DM-a od malina koji mi je prefin se isto počne kvariti ako se ne potroši u roku nekoliko tjedana.

  14. #14
    klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Kraljevica
    Postovi
    2,362

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ne kužim zakaj u pekmez ne stavljaju limunsku, kad je stavljaju u đem i marmelade, ali dobro je to znat.

    ok, hvala ak će mi kad trebat iskoristit ću.
    Mislim da se limunska ponekad stavlja i zbog boje, da voce ne posmeđi. Mama i baka su bile majstorice za pekmeze, ja nisam.

  15. #15

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    ZG,R. Pešćenica
    Postovi
    2,190

    Početno

    Citiraj klara prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da se limunska ponekad stavlja i zbog boje, da voce ne posmeđi. Mama i baka su bile majstorice za pekmeze, ja nisam.
    tak je-to je antioksidans.

  16. #16
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,241

    Početno

    moji klinci su alergični na limunsku i, a i na sok od limuna
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 10.02.2012. at 14:06

  17. #17
    klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Kraljevica
    Postovi
    2,362

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    moji klinci su alergični na limunsku i, a i na sok od limuna
    Aha, sad mi je jasno zašto pitaš

  18. #18
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Evo ja pročitala iza Bio bio, Ekoland marelica-ima svega pa i limonovog soka

  19. #19
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,241

    Početno

    oka, to sam i pretpostavljala.

    A od kud su ti pekmezi i slično iz Bio-bio sigurno ne od tud

  20. #20
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Ne, iz Nizozemske su.
    Kupila sam jednom jer sam željela bez šećera, ali uopće nije ukusno, nisu htjeli jesti.
    A sad čuvam te male flašice za sljedeću zimnicu pa sam evo od tud i pročitala.
    Ne bih to nikome preporučila jer stvarno nije ukusno.

    Ali sam vidjela da imaju i druge proizvođače, ali nisam kupila.
    Posljednje uređivanje od oka : 10.02.2012. at 20:15

  21. #21
    Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Postovi
    399

    Početno

    Citiraj Solange13 prvotno napisa Vidi poruku
    Nije pekmez, ali je dzem iz bio bio. Od jagoda, sastav: jagode, agava sirup, aru prah tapioka.
    To troje. Fini je jako, pa i kiselkast.

    Ovaj je od tu.

    evo proizvodjaca

    http://www.eko-gospodarstvo.com/

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •