Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: Ukakila sam kremu,help!

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno Ukakila sam kremu,help!

Taman napravila ovaj kolac: http://www.coolinarika.com/recept/po...c-s-narancama/

Sve islo super dok u kremu nisam umjesala slatko vrhnje....ohladila sam puding mijesajuci ga u sudoperu sa hladnom vodom,kad sam dodala izradjeni maslac nije se razdvojio,dakle nije bilo pretoplo....onda dodala izradjeno vrhnje i ode sve u k....pojavile su se grudice i krema je postala rijetka...
    bice sam ˝ubila Boga˝ u slatkom vrhnju? sve sam spajala rucno,u ocaju sam nakraju uzela mixer ne bi li sto popravio i na sekund usitni grudice ali se stajanjem opet pojave...frknula sam kremu u fridge ne bi li se dogodilo neko cudo...trenutno su grude tolike da izgleda ko mladi sir sa necim...uzas....
    sta da radim,nemogu sad time nafilat biskvit...

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

možda skuhati još jedan puding od vanilije ,ali s 3 dl mlijeka i pomoješati s kremom,grudice će ostati,možda bubu rjeđe raspoređene jer se količina kreme povećala!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nećes ni primijetiti kad budes jela.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

vjerojatno ti je puding još u kuhanju bio grudav, ha?
    te se grudice ne daju razbiti kasnije s mikserom nikako, ostaje kako je, s tim se pomiri-ako je to.

pada mi na pamet da ti je ipak puding bio topliji nego je trebao. plus prelupano slatko vrhnje, tj maslac...
    probaj s frižiderom sat vremena, još bolje, iznesi kremu na balkon, tamo se sve ekspresno stišće, bolje nego u frižideru.
    pa onda opet prođi s mikserom.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ako si ubila Boga u slatkom vrhnju, onda ti se razdvojilo na maslac i "vodicu" (sirutka?). Po meni je santanin savjet ok, samo možda bi trebalo eliminirati tu vodicu iz kreme (možda sito+gaza metoda cijeđenja?)...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja se ne bih uzrujavala, u receptu piše da u kremu idu još i lješnjaci. To će sakriti sve eventualne grudice.

Za drugi put - kad radiš kremu, svi sastojci trebaju biti na otprilike istoj temperaturi, ni prehladni ni pretopli. Tako najbolje ispada, ali i ja se često "nasadim" u žurbi pa miješam sastojke različite temperature (prošli tjedan mi se zgrudao puding za crvenkapicu, nisam okom trepnula, nafilala kekse i gotovo... drugi dan nije bilo nikakvih grudica u kremi koje bi se mogle osjetiti).

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se ne bih uzrujavala, u receptu piše da u kremu idu još i lješnjaci. To će sakriti sve eventualne grudice.
    a i to što kažeš!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pišeš: nije bilo pretoplo. Ali ne smije biti ni malo toplo. Mora biti hladno prije nego staviš šlag.

Najbezbolnije ti je napraviti novu kremu, a ovu stavi da se ohladi, pa vidi hoće li biti jestiva( sutra).
    Ako nemaš više slatkog vrhnja za šlag, bit će ti krema fina i bez. Stavi narančine korice u puding i putar.

Bar će ti biti originalni kolač.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ma nije puding u kuhanju bio grudav,bas sam ga dobro ohladila i polako dodavala izradjeni maslac i znam da sam pomislila da mi je i takva krema super,da sto ce mi vrhnje...
    njega sam mixala i istovremeno nadgledala biskvit da ne zagori i bice sam pretjerala jer se dogodilo upravo ovo sto pise maca papucarica, razdvojilo se sad u kremi na vodicu i grudice,ma kazin...sad sam otvorila frigde i pukla od smjeha,ko mladi sir u vodici nekoj...ha ha ha

da ja imam jos jedan puding od vanilije ovo bi letilo u wc i radila bi opet,nemam vise ljesnjaka ali who cares...

provat cu izmiksat sad jos jednom a ako neide imam puding od cokse,mislim da cu opet napravit s njime i maslom i to je to....
    eto,sad sam naucila lekciju - ne "ubiti Boga" u slatkom vrhnju!

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ako imaš veliku cjediljku za čaj, propusti kremu kroz njega, miješajući žlicom, meni to uvijek pomogne kad hoću izdvojiti grudice
    ali, kako kaže Peterlin lješnjaci će ti sve to sakriti

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Izlij vodicu. Ostalo ti je ionako maslac tako da ces na kraju imati puding s vise maslaca. Nece ti krema biti fluffy, al sto se moze.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

možda probati skuhati malo brašna,mlijeka i šećera,tako se radio puding nekada...ako pudinga kod kuće nemaš

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ha ha,ovo je ful zabavno....
    dakle,isla izmiksati ohladjenu smjesu...samo se jos vise razdvojila,usitnila sam grudice ali to je to....
    onda sam uzela sito i procjedjivala....sad sam dobila u jednoj posudi skoro pola litre necega sto izgleda kao zuto vodenasto mlijeko a u drugoj posudi bijelu grudastu masnu mjesavinu (od masla i vrhnja) + korica od narance + mljeveni ljesnjaci.... ovu bi masnu mjesavinu mogla jos nablintat po biskvitu ali probala sam oboje i naravno po okusu im fali nesto(ono iz druge posude,ha ha)......grudasta smjesa je stvarno premasna,bljakic, aroma vanilije je u tekucini....amo kemicarke moje,koji mi je iduci korak? moram doraditi jednu od ove 2 stvari,po logici stvari to bi trebalo biti ovo sa masnocom...ili mozda ovo masno stavit u sredinu a po vrhu polit ovu tekucinu koju sad moram nekako zgusnut???hmmmmm.....

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Samo mala opaska glede "ubijenog" slatkog vrhnja...grudice su maslac, a vodica je stepka ili mlaćenica.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad znas da se krema sa slatkim vrhnjem NIKAD ne miksa dvaput.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja bi to sve skupa - i vodu i grudu strpala u mikrovalnu, pa šta bude. Ne znam zašto imam osjećaj da bi toplina pomogla (i za maslo i "maslo" )

Ili možda malo na pari... nemam pojma, ne slušaj me, najvjerojatnije lupetam

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Idući korak-hm po ovom što si napisala ja bi se oprostila sa kremom i napravila novu, mislim da tu nema više spasa.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Radi novu. Ako nemaš puding, možeš izmješati 2 žumanjka, jedno 4 - 5 velikih žlica brašna (ili gustina još bolje), šećera po želji, 2 vanil šećera s mlijekom, kao da kuhaš puding.
    Te sastojke izmješaš u velikom loncu, posebno zakipiš cca 1 litru mlijeka, onda zapališ vatru ispod velikog lonca i polako ulijevaš kipuće mlijeko i miješaš ko mutava.
    Ne usipavaš odmah svo mlijeko, nego pomalo, jer ti možda ne bude trebala cijela litra.
    Prestaneš dodavati kad ti je dovoljno gusto.
    Maslac možeš dodati u vruću uz jako miješanje ili razrađen u hladnu kremu.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bi to sve skupa - i vodu i grudu strpala u mikrovalnu, pa šta bude. Ne znam zašto imam osjećaj da bi toplina pomogla (i za maslo i "maslo" )

Ili možda malo na pari... nemam pojma, ne slušaj me, najvjerojatnije lupetam
    Mislile smo isto... To je vise bilo da vidim sto ce se dogodit kad sam se vec ispeglala sa sitom...
    Na pari sam prvo rastopila masnu grudu,super se spojilo i polako pocela dodavat "vodu" stalno mijesajuci....u startu je cak izgledalo obecavajuce ali na finalu sam dobila vodicu sa po vrhu kao zelatinastom sluzavom smjesom....MM rekao da izgleda ko rigotina...

Onda je to lijepo sve odletilo u wc i napravila sam novu kremu od cokoladnog pudinga...

Da,Marta sad znam za iduci put...vjerojatno necu htjet vise pravit kreme sa vrhnjem,to mi se cini najsigurnije...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

podižem
    nisam ukakila kremu, ali da ju ne ukakim, imam pitanje

negdje sam pročitala da radite puding kremu (obični puding iz vrečice pomiješan sa tučenim slatkim vrhnjem).
    e, pa kako?

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    podižem
    nisam ukakila kremu, ali da ju ne ukakim, imam pitanje

negdje sam pročitala da radite puding kremu (obični puding iz vrečice pomiješan sa tučenim slatkim vrhnjem).
    e, pa kako?
    Skuhaš puding u duplo manje mlijeka nego što piše na uputama, dakle na jednu vrećicu 2,5 dl mlijeka, dobro ohladiš i umiksaš tučeno slatko vrhnje. Ne možeš pogriješiti.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

a mozda i mozes,ko ja!
    pazi da ne ˝prebijes˝ slatko vrhnje i da ti je puding dobro hladan!

po receptu kojeg sam ja radila isla je uobicajena kolicina mlijeka (1/2l) ali sam jos dodavala izradjeni maslac prije vrhnja....

good luck!

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

aha.
    ma kad se sjetim onog grumena hladnog pudinga, nisam sigurna kako ću uspjet umiješat slatko vrhnje.
    možda da stvarno puding malo zagladim s 5 dag maslaca prije?
    da stavim 10 dag čokolade u puding od čokolade, da bude čvršća i punija krema?
    to ja sama sa sobom.
    ma, idem, pa šta bude.
    hvala ))

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

mislim da ce ti bit lakse ako dodas i izradjeno maslo a i ukusnije,kremastije....
    da,kad ga skuhas s manje mlijeka i ohladis fakat ce bit guuusto....

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Stavi i maslac, bolje će biti. : oink:
    Posljednje uređivanje od piplica : 25.02.2012. at 18:38

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

skulirana, možeš li iz one svoje katastrofe iz naslova reći koliko je tvoja krema bila gusta?
    majko mila...
    pa ništa mi niste rekle!
    koliko slatkog vrhnja na dvije vrećice pudinga?
    ku'ću, sta'ću

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

je l' onda stavim normalno mlijeka kao kad kuham puding, ha pipli?
    ili kako si ranije rekla, pa maslac, pa slatko vrhnja?
    KOLIKO slatkog vrhnja, je l' puno pola litre?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

a hebi ga,tek sam sad opet dosla....ti bice vec naveliko mutis....
    pa meni je bila prilicno rijetka,ali mi se rastavila na proste faktore pa zato...

nije puno po litre slatkog vrhnja na 2 vrecice pudinga,u ovom mom receptu je islo 200ml ali na jednu....
    maslac prije slatkog vrhnja...neovisno s koliko mlijeka napravis,uvijek mos maslo dodat!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Upravo sam završila tortu po receptu n.grace. Krema je supeer! Bez putra. Samo puding i šlag. U dva mlaka pudinga sam malo po malo umiješala šlag od 2,5 dl. Već je lijepo čvrsta krema. Malo sam ukrasila i čokoladom.
    Previše bi bilo pola litre. 2,5 dl je taman.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam na kraju skuhala 2 pudinga od vanilije s upola manje mlijeka, u hladno dodala 10 dag izrađenog maslaca i 2,5 dl tučenog vrhnja.
    isto tako i 2 od čokolade. bilo kreme k'o u priči
    za moj ukus krema je čvršća nego treba biti.
    ostalima nije posebna sreća, posebno nakon pusićkine torte s tiramisu kremom od prošloga tjedna.
    ali jede se, može proći.

beti, zar nije skulirana ukakila baš zbog toplog pudinga?
    skulirana, u kom dijelu si ti, u stvari, ukakila?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Da, puding sam pustila da se hladi i svako malo promiješala da se ne napravi kora i stavila malo po malo šlag dok je puding bio još mekan. Ne kad se stvrdne, nije bio posve hladan, onako da ne osjetim toplo na ruci.
    Doma sam imala Hola šlag, ne pravi. Možda je zato dobro ispalo.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

skulirana je umlatila vrhnje u maslac, nema to veze s temperaturom puding.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ha,ha da,da.....necu vise s njim nista radit,postao mi je mrzak uzasno!
    puding je bio ohladjen ali opet topliji od slatkog vrhnja jer je tetrapak naravno bio izvadjen iz frizidera...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •