Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: nedonosce u as

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno nedonosce u as

kumica mi je rodila CR s 32.5 tjedna sina od 1080 grama
    sve ok...dosli su doma...
    e sad...
    mali ima preponski bruh i receno joj je u Zagrebu da ne smije dijete voziti u tom polozaju, da mora biti u skroz lezecem
    dali netko znn dali to stoji ili ipak bi moglo?? ima tko iskustva? posto moraju za sad cesto ici na kontrole u Zg nije bas da ga vozi bez as a sta ako fakat nebi smjela??

dijete bude za tjedan dana 2 mjeseca i sad je tezak 2340grama i ima tek 43cm

nisam pametna kaj joj savjetovati...osim da kupi kosaru za auto al za to nit ima love nit je bas sigunra opcija

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ima stvarno slučajeva da se tako malene bebe ne smiju voziti u tom položaju AS. Ne znam da li bih se usudila ići protivno savjetu dr. koji je vidio dijete.
    Budu se javili i savjetnici.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

zar onda za takve bebe nije putni krevetic sa pripadajucim pojasevima, kako unutar same kosare, tako i pojasa kojim se ona fiksira?
    znam da smo te sve pojaseve sa odgovarajucim certifikatom/atestom dobili uz PP kosaru kad smo kupili AS i kolica.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

evo
    Iznimku kod polusjedećeg položaja ponekad je potrebno učiniti kod nedonoščadi i beba rođenih s malom tjelesnom težinom (do 3 kg). Kod tih beba potrebno je prvo testirati stvara li polusjedeći položaj u autosjedalici probleme u disanju i srčanom ritmu. Neke od tih beba morat će koristiti autokrevetić testiran za sudar umjesto autosjedalice okrenute prema nazad. U tom slučaju autokrevetić mora biti okrenut tako da je beba položena paralelno s naslonom stražnjeg sjedala i da je glava u sredini sjedala. Autokrevetići su potrebni u tim posebnim slučajevima, međutim za bebe koje nisu među njima, najsigurnije su autosjedalice. Problem kod autokrevetića je da u slučaju sudara s prednje ili stražnje strane vozila beba biva zadržana na mjestu (iako ne toliko koliko bi bila da je u autosjedalici), ali u slučaju sudara sa strane postoji mogućnost da tijelo bebe isklizne iz krevetića.
    http://www.roda.hr/article/read/najc...utosjedalica-1

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

pa to znam..to sam i napisala u prvom postu da nit je sigurno nit ima mogucnosti kupovati (s obzirom da vec ima kosaru na kolicima koja nije za tu svrhu. da je kupial as, da je putovala mjesec dana u zg....itd...)

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Postoji u Zg Klub nedonoščadi, ima tema na forumu.

http://forum.roda.hr/threads/52734-K...C5%A1%C4%8Dadi

Možda da im se obrati i pita ako imaju auto krevetić za posudbu ili bi jeftinije prodali.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •