Pozdrav žene jednorozi
Tek sam sad otkrila da postoji ova tema i još mnogo žena u istoj/ sličnoj situaciji kao ja.
Naime, znam da nemam bubreg već od 4,5 god. života radi Eserihie Colli, ali kasnije nisam imala nikakvog problema. Vodila sam se kod odličnog dječjeg nefrologa u Splitu do punoljetnosti.
Tek s 20+ godina saznajem preko MR-a abdomena da nemam ni jajnik na istoj strani, već je sve položeno u desnu stranu, dakle maternica stoji na desno nekako zakrivljeno. Radi problema na grliću maternice (HPV- CIN 1,2,3, biopsije, konizacije...) vođena sam u Petrovoj već godinama. Sad sam se odlučila na trudnoću s 30. god. jer prema preporuci mog liječnika zaista nemam što čekati, a i osobno sam u fazi da želim dijete. Trebala sam ići na postupak potpomognute, ali neki čudom sam prirodno zatrudnjela. Imala sam blago krvarenje neki dan, ali je ono stalo, valjda je cijeli hematom iscurio van. Tek je prošlo 5, 6 tjedana pa je prerano išta govoriti, ali nadam se najboljem, a kad pročitam neka Vaša pozitivna iskustva držim fige da isto tako prođe i meni.
Sada trebam naći ginekologa koji bi vodio trudnoću, a obzirom na rizičnost trebam nekog tko je imao iskustva sa sličnim slučajevima. Ako imate kakve preporuke, molim Vas pišite (u pitanju je Zagreb).