Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: jel ovo vama lici na gripu

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno jel ovo vama lici na gripu

krenulo je prije 5 dana sa visokom temperaturom (39,7) koja se nije nikako dala skinuti sa lupocetom, vec samo ibuprofen.
    uz temp nos curi i stalno pun prozirne sluzi, jaki, jaki kasalj, umorna, klonula..
    kako je bio vikend kad se razbolila, cekali smo do pon i otisli kod ped koja je s vrata rekla-gripa¨! (nemam pojma kak je to zakljucila, al eto..)
    poslusala ju, pregledala i poslala doma lezati. dva dana su se vracale te visoke temp ali u dosta velikim razmacima izmedju ibuprofena. treci dan temp do 37-37,5 - ne dajemo vise nista za spustanje.
    nego, danas, 5 dan opet temp krenula gore, cijeli dan 37,9 i nenormalno jako kaslje, gusi se
    klonula, nemocna, samo spava, cendra...a nikad, nikad nije takva sa temp
    otisli smo vaditi krv. sve ok osim leukocita koji su malo snizeni 4,6 (5,0-13,0) i CRP 2, sto je relativno ok i ukazuje na virus
    nego, mene brine sto je ona tako jako koma i nenormalno kaslje a i nisam skroz sigurna jel gripa. sta da radim? jel moze biti upala pluca? jel ima tko iskustva sa gripom, pa da to ovako izgleda? zasto se opet malo povisila temp?...ma bas sam nekako zabrinuta

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako se dobro sjećam naše prošlogodišnje svinjske gripe, baš nam se desilo to da je temp pala pa se nakon par dana opet digla.
    što se ostalih simptoma tiče, svima je izašlo na nešto drugo, a meni je baš na kašalj. odvratno sam kašljala. i nije bila upala pluća, samo ta vražja gripa.

ali nažalost može biti i da se gripa zakomplicirala u upalu pluća, što kaže doktorica na tu ideju?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To da bolest može ići u dvije faze odnosno da temperatura padne pa se opet digne se sjećam da je i naša forumska doktorica pisala pred dvije godine kad je h1n1 bio najaktualniji. Ali kao što reče Lutonjica može biti i komplikacija gripe tj. upala pluća.

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

slusala ju je onaj drugi dan bolesti, i bilo sve ok, al opet mislim dal se u medjuvremenu moglo nesto navuci..
    kaslje strasno, ne moze rijec progovoriti bez kaslja, pa valjda zato jadna i spava od umora. a opet krvna slika ok, relativno..

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa je, moglo je u međuvremenu, bilo bi dobro da joj doktorica posluša pluća.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

a jel doktorica pregledala dijete kad vas je poslala vaditi krv, odnosno prilikom tog pogoršanja stanja?

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ici cemo sutra popodne poslusati opet pluca. a jel bi u tom slucaju krvna slika ukazivala na nesto gore, posto smo danas radili?
    ona ustvari cijelo vrijeme ima temp, prva 2 dana visoku, 3 dan do 37,5, 4-5 dan 38..

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    a jel doktorica pregledala dijete kad vas je poslala vaditi krv, odnosno prilikom tog pogoršanja stanja?
    nije pregledala. uzeli uputnicu i direktno na vadjenje krvi, sa nalazima sam dosla sama-rekla da je viroza!...i da dodjemo sutra popodne da ju opet poslusa

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pojma nemam kakva je krvna slika kod virusne upale pluća, kod bakterijske je , normalno, CRP povišen.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

virusna upala pluća se uopće ne mora čuti.
    dokazuje se rtg-om.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nely, moja je kašljala sto puta u minuti jer ju je iritiralo što diše na usta zbog nosića.
    Složila sam šećernu lizalicu na žlici i rekla neka drži u ustima i nek diše na nos (koliko ide).
    U jednom danu se drastično smanjilo kašljanje i sirup za umirivanje kašlja. Iako mislim da su ove lizalice bile najvažnije.
    A ima i bonbon za cicanje mucoplant (za umirivanje kašlja), to valjda mogu i djeca. I to je pomoglo da diše na nosić.
    Posljednje uređivanje od oka : 10.02.2012. at 16:12

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo, bili danas na slusanju, opet, i kaze ped da je gripa i da je sve ok sa plucima i grlom.
    ona i dalje ima temp 38, popije lupocet pa padne..kaslje,kaslje nenormalno..ah, valjda ce uskoro proci s obzirom da traje vec 6 dana..

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nely to sve skupa nije neobično za gripu.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Držim fige da prođe što prije!!!

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo 7 dan proslo (uf napokon) al se sad muz ne dize iz kreveta..
    njemu temp do 38,5, ne kaslje, al ga boli uuuuzasno glava, ne moze gledati, ni stati na noge..ma, je, je gripa..nema dileme

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I kod nas je temp pala, pa jedan dan bez temp, i onda opet 39. Mislim da je to jednostavno karakteristika te gripe. I opaka je OPAKA.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

kod nas je krenulo s malom. sve tako opisano. pa se temp spusti i sutra opet skoci na 39,5.
    nakon 4 dana, dohvatila je muza. ja sam odoljevala 6 dana. onda je pokorila i mene.

sonči avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

I mi imamo gripu. Isti simptomi kao i kod Nely.
    Kašlje za poludit kao da se guši, već smo 3 puta ovaj tjedan kod dr.
    vadili krv sve ok.
    a neće ni baš bogzna što jesti, ništa kruto samo nekakve juhice , mlijeko ,jorurte.
    ima 2.5 god

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ajme, sonči, znam da vam je koma..i pretpostavljam da se samo brines da se nesto ne iskomplicira, jer sam tako i ja. svaki dan sam bila u nedoumici, dal opet ici na slusanje kod ped, dal se mozda navuklo na pluća..ma,joj..
    mojoj curki je 6 dana trajala temp, ali je jos 2-3 dana bila umorna i vecinom spavala. poslije nje dobio i muz, a on gori od nje..ajme..
    daj joj samo puno piti, to je najbitnije i zbog temp i zbog kaslja, a i ni moja nije danima skoro nista jela.

sonči avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Ništa bolje ni danas. Jedino joj se malo temperatura smanjila.
    Dobila danas Klavocin. Strašno je promukla. Ako do sutra nebude bolje moramo u bolnicu.
    Da li ste vi kakve lijekove dobili ? Konkretno pitam Nely a može i ostali jer mi se nekako čini da su isti simptomi kao i kod Nely

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ovako, moja cura se u nedjelju ujutro probudila sa 39 temp. Bili u pon kod doktora, kaže gripa. Temperatura od 38-39.7 traje već 6. dan. od ostalih simptoma kašlje i curi joj nos, ali ne prejako.

Da li opet na kontrolu (prošli put smo čekali 3h, čekaonica prepuna) ili pričekati još dan, dva?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Imali smo jako sličan scenarij pred tjedan-dva. Djetetu je 5.5 godina, nakon što ni 6. dan nije padala temperatura (zanimljivo da je i kod nas išla točno do 39.7) ipak smo otišli na hitnu u Zaraznu (pedijatrica taj dan više nije radila). Usput smo završili na dnevniku, but that's another story

Ispostavilo se da je krenula sekundarna bakterijska infekcija u uhu (vađena je krv i leukociti su stvarno počeli rasti), dobio je antibiotik i drugi dan je već bio bolje. Uho ga je tek malo boljelo tj. on nije osjećao bol jer smo mu davali paracetamol i ibuprofen naizmjence, radi temperature. A unutra je bilo "žarkocrveno", tako je doktorica na hitnoj napisala u povijesti bolesti.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i mi imamo nešto neidentificirano :/
    prva dva dana temp. između 37 i 38, jedan dan iznad 38 pa dva dana iznad 39, sad je opet između 37 i 38.
    nos curi u potocima, jutros je kihnuo sigurno 30 puta i usput ispadne kila šlajma/balaca/nečega.
    i dosta kašlje.
    ja sam mislila da je gripa, ali nekako mi se predobro drži za gripu pa je vjerojatno neka jača viroza u pitanju.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kod nas je po svoj prilici bila gripa, a ovo s uhom se nakalemilo. Nije šmrcao, tek nešto malo plus nešto suhog kašlja koji je prošao sam od sebe.

Muž je također dobio nakon par dana. Ja nisam, cijepljena sam.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

i mi smo ludi od temp.....kod marina je vec 7 punih dana....prva dva visoka 39,3 treci-cetvrti skoro bez temp, 5 i 6 dan opet 39, danas 7 dan temp se javila popodne zasad je na 38.1.
    6. dan bili kod dr, leukociti 7 crp 45 kao to ne ukazuje na bakteriju ali mu dala azitromicim, pijemo 3 dana. boji se virusne upale pluca koja se u ovom stadiju ne moze sa sigurnoscu detektirati (tako kaze dr). on dosta kaslje, nos curi ko lud a na plucima se nista ne cuje.
    ne moram ni govoriti kako mi izgleda dijete( sad je i maldji dobio temp njegova je isto 39 prva dva dana.... i ja i muz...mi smo do 39. pa sta je ovo???
    ja njega sutra vodim kod dezurnog i trazit cu ponovno vadjenje krvi da vidim stanje. luda sam od brige!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •