Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Medicinska biokemija Rebro

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Medicinska biokemija Rebro

Trebali bi vaditi krv s curkom na Rebru zbog magnetske rezonance za 10 dana pa me zanima treba li za te pretrage naručivati ili samo doći i koliko treba da nalaz bude gotov?

Radi se o : urea, kreatinin, Na, K, glukoza, acidobazni status

telefonski informacije mogu dobiti tek sutra od 12, a ne da mi se toliko čekat. možda netko od vas zna

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

acidobazni radi MR?

ima problema s respiratornim sustavom?

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Nema, ali to su nam nam Medikolu rekli da treba. prije smo MR obavljali na Rebru, oni su vadili krv pa ni ne znam šta je trebalo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a jel ste se tad naručivali?

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Klaudija - ako ides na uputnicu, koliko si u Medikolu cekala na termin za MR za dijete?
    Ovo me zanima radi frendice.

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mislim da u medikolu ne čekaš dugo, da te naručuju ono tipa za dan dva, barem je meni tak za PET-CT...nešto sam zadnji put na rebru u labosu načula o naručivanju, ali nisam sigurna da treba, ja nisam nikada se naručivala kod njih i nisam imala problema...

I da znaš da nisu više u bijeloj zgradi, sad je labos u novoj zelenoj u prizemlju

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

jelena.O, na Rebru smo se naručivali samo za MR, ali bi dan prije došli na vađenje krvi i pregled, i razgovor s anestreziologom. Pretpostavljam da su iste pretrage krvi radili i oni, nisam nikad pitala.

Jurisnik, na Medikolu smo relativno brzo dobili termin, najprije su nas naručili u 4 mjesecu, a onda su nas zvali da je netko odustao pa smo naručeni sad 20-og. Zvali smo sredinom sijećnja.

Htjeli smo na Rebro jer smo tamo nažalost domaći, ali nema termina prije sljedeće godine.

kata.klik, hvala na infu. Nadam se da nema naručivanja jer smo onda zeznuli stvar. ja sam zapravo mislila da vađenje krvi možemo obaviti u domu zdravlja pa se nismo žurili, na kraju za to moramo na Rebro.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Uspjeli smo ih dobit na telefon, tj. MM je. ne trreba se naručivati, samo doći od 7-9 ujutro, nije pitao kad je nalaz gotov, nadam se brzo.

Iako nisam ja pričala na telefon uspjela mi je žena dić tlak. Pita ona MM tko nam je rekao da dođemo na Rebro, trebamo ići u Klaićevu. kaže MM da je naša S pacijentica na Rebru, da je operirana i hospitalizirana nekoliko puta i zašto bi mi sad išli u Klaićevu. I još je napomenula da ureju i kreatinin možemo i u domu zdravlja izvadit, najbolje da ću sad ić dva puta pikat dijete, a može se kod njih riješit odjednom.. Mislim.. sreća da ja nisam razgovarala..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma ne brigaj vadi jedanput i basta, čak i nama naša pedijatrica više ne daje posebno papire za kks i alergije,već odjednom i to sami slože u labosu.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj klaudija prvotno napisa Vidi poruku
    Jurisnik, na Medikolu smo relativno brzo dobili termin, najprije su nas naručili u 4 mjesecu, a onda su nas zvali da je netko odustao pa smo naručeni sad 20-og. Zvali smo sredinom sijećnja.

Htjeli smo na Rebro jer smo tamo nažalost domaći, ali nema termina prije sljedeće godine.
    Nju su na Rebru naručili za godinu dana i rekli su joj da ne priznaju ako negdje drugdje napravi MR.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ma ne brigaj vadi jedanput i basta, čak i nama naša pedijatrica više ne daje posebno papire za kks i alergije,već odjednom i to sami slože u labosu.
    Meni je prije dvije godine pedica za D dala 3 različite uputnice i rekla da ne smije napisati uputnicu da vadi KKS u nekoj bolnici ako to vade u DZ. A druge dvije pretrage nismo mogli obaviti na jednom mjestu.
    Na kraju sam to riješila tako da smo vadili krv u domu zdravlja i nosili epurvete dalje.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nama već više od godine i pol daje jednu uputnicu, a kak tak i tak,trebaju krv za recimo dunger kojeg na Svetom duhu vade iz KKs

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj jurisnik prvotno napisa Vidi poruku
    Nju su na Rebru naručili za godinu dana i rekli su joj da ne priznaju ako negdje drugdje napravi MR.
    Bezveze. Šta imaju priznavat ili ne priznavat. Ne moraju čitat nalaz, ako im se ne sviđa, ali slike će vjerojatno bit iste kao što bi bile na njihovom MR.
    A nas sa neurologije na Rebru gdje inače dogovaramo MR uputili sami na Medikol.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Bili smo danas i vadili krv, nalaz je već sutra gotov.

Dakle ako nekome bude trebalo, ne treba se naručivati, doći od 7-9 ujutro. Nalaz sljedeći dan (barem za ove pretrage koje smo mi imali).

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Klaudija, vi ste onda na Rebru radili sve te pretrage za MR ili samo acidobazni status?
    Ja sam zvala Breyer, otkantali me jer mali ima 3,5 godine te Polikliniku Helena koja pak ne radi acidobazni status. Sad si mislim, ako ste vi napravili sve jednim vađenjem krvi, da i mi tako.

I pliz, možeš mi reći koji je to odjel gdje ste vadili krv, gdje je to na Rebru?

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa Vidi poruku
    I pliz, možeš mi reći koji je to odjel gdje ste vadili krv, gdje je to na Rebru?
    labalatorij je u novoj, najnovijoj zelenoj zgradi u prizemlju....

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

@n@, lab je u zelenoj zgradi, sve smo tamo napravili preko uputnice.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Znači, sve pretrage ste napravili jednim vađenjem krvi?! Na Rebru.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Da, sve i to iz prsta. tamo su nam rekli da smo dio mogli u domu zdravlja, ali mi je bilo glupo dijete dva puta pikat, a na rebru sve rade. Imaš i na web-u njihovom popis pretraga koje pa tamo uvijek možeš provjerit.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kak to misliš iz prsta?
    Pa što ne treba venska krv za acidobazni status? :zbunj

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

joj, i ja sam zbunj, sad mi dijete kaže da je iz vene . u zadnjih mjesc dana je nekoliko puta vadila krv pa sam valjda pobrkala..

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala na info!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •