-
Hvala na savjetima i linkovima, naoružavam se, čitam, proučavam jer očito od sustava nikakva pomoć, kao i obično. Imala sam razgovor s logopedicom na Suvagu,kaže da se diskalkulija dijagnosticira tek u kasnijoj školskoj dobi, kad krenu s računanjem, pa se pojave izraženije poteškoće, rijetko, ona u praksi nema da je netko u predškolskoj fazi reagirao na to. Ok, to me puno i ne dira jer velika većina roditelja ni ne radi prije škole nešto spec. s djecom da bi uočili, niti obraćaju pažnju na detalje . Ono što me smeta, što mi je rekla da proces promatranja i testiranja ide paralelno logoped-psiholog i da se radi isključivo kod djece koja imaju uredan intelektualni status, tj razvoj. Kod svih drugih, gdje je intelektualni razvoj u zaostatku zbog xy razloga ne radi se procjena tog tipa, nego se sve poteškoće u učenju svrstavaju pod intelektualne poteškoće. Što bi u našem slučaju značilo da ona eto ne usvaja matematički dio zbog ds. Meni osobno to nije prihvatljivo, trebam neko bolje objašnjenje, ako ništa nekog da me uputi kako i na koji način koji još nismo isprobali potaknuti to područje...dakle istražujem i dalje, radimo i dalje, riješit ćemo nekako, nešto..
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma