Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
Puzic, moras biti spremna da se to podrucje ne moze potaknuti jer je osteceno ili u vasem slucaju nije dovoljno razvijeno. Moze se potaknuti neki mehanizam kompenzacije, da se u nekom drugom podrucju na neki drugi nacin usvoje osnovni pojmovi. Ali iz mog iskustva ne postoji nacin da se popravi odredeno poducje.
Ne znam da li ti dobro objasnjavam.
I sve to se moze dogoditi ako dijete ima jako neko drugo podrucje pa da preko njega kompenzira nedostatak nekog drugog.
Npr. E. je nabildala radnu memoriju ( koja je bila normalna i nema ostecenja) do razine iznimne darovitosti ne bi li kompemzirala probleme sa citanjem i matematikom.
Ali poteskoce su i dalje tu. Tocno se vidi da ona radi na drugi nacin nego djeca koja nemaju poteskocu.

da, dobro si objasnila..razumijem ja to, ma prihvaćam i činjenicu da možda nikad neće nijedan br znati pročitati, ali ne prihvaćam način na koji odmahuju rukom..ima ds, eto ne zna, ne može i ostavi to tako. neću ostaviti, upravo to što ti kažeš, dajte mi mehanizme na koji način mogu nešto možda drugo potaknuti, kako da iz svega izvučemo najbolje za nju, sAMO to želim.nisam se možda ja dobro izrazila kad sam rekla da ćemo popraviti, nema tu popravka, ali ima poticaj, razvoj, kompenzacija kroz neke metode .... Ma možda i nema problem, možda samo treba nadoći na metodu učenja koja će joj "sjesti"..MRZIM KAD MI KAŽE IMA DS I ZNATE ONI TO JEDNOSTAVNO NE MOGU.