Imate li ovih dana sličnih iskustava?
Naime, temperatura kod moje 8,5- godišnjakinje traje od nedjelje, par dana do 38, ostalo ide i do 40.
U srijedu je crp bio normalan, leukociti i trombociti sniženi.
U četvrtak na pregledu sve ok, na plućima se ništa ne čuje. Svi se slažemo da je virus.
U petak dr ipak htjela provjeriti leukocite i jetrene, leukociti se popravili, trombociti još malo pali, ali to je ne zabrinjava, sve dok nisu ispod 100.
Oan je inače jako dobrog općeg stanja, normalno jede i pije, sve ok. Noćas joj je temp pala samo s homeopatijom (inače sam kod visoke znala dati i paracetamol). A nekad padne i sama.
Sad dr već pomalo zagovara da se ide na zaraznu jer to traje već od nedjelje, to joj je već malo dugo, da ne bi bila možda intesticijska upala pluća (virusna).
Ja se ipak nadam da je samo neki opakiji virus (što misli i bivša pedijatrica).
Nema nikakvih drugih problema, niti kašlje jako, tu i tamo zakašlje, ali produktivno, niti je boli u prsima, samo što se ta temp vraća.
Ako odemo na zaraznu, a oni joj ne žele napraviti serologiju, nego dadu Sumamed, to sam mogla i sama doma. Opet ako će je na rtg, a ništa nije, pojest ću se.
Zar nema ovih dana puno takvih viroza s visokim temp koje traju po tjedan dana i dulje? Kaže mi druga dr da ima puno takvih viroza s visokim temp i niskim leukocitima (tipičan virus), a i obična gripa ima temp barem tjedan dana.