N. danas 8 dan. Cijeli dan temp. oko 38,5. Malena je danas bez temperature, tek 7 dan. Luuuda sam.
N. danas 8 dan. Cijeli dan temp. oko 38,5. Malena je danas bez temperature, tek 7 dan. Luuuda sam.
u proslu subotu luka imal neku malu temp...
u utorak opet al icist malo...
u srijedu zvali iz vrtica u 10 da ima 37.5, u 11 bila na 38.6
i od srijede i on i pepa stalno pod temp...njemu jucer malo manja a danas opet prek 38...
pepu po noci budi temp 39.3
curenje nosa kod oboje, a luak vec mejsec dana kaslje
bili u petak kod doc i ona kaze...luka opstruktivni bronhitis (dobio ventolin, bisolex i nasic +)
a pepa laringobronhitis (dobila bisolex i ephedrin)
i kao moguce da imaju gripu jer i tata jucer i danas ima temp...
ako u pon budu jos pod temp opet doci...
ne znam više ni sama.
u ponedjeljak ću otić da nas obadvije posluša
večeras je napokon popila čaj od sljeza nekih dec i po , do sad bi samo par gutljaja popila, i išle smo leć, uhvatio je kašalj, ono kašlješ ko lud a ne možeš iskašljat i odjedanput je povratila samu slinu, i tako u par navrata...jadna koliko je toga bilo dobro da je i disala...eno je sad spava![]()
Ja isto koliko sam čitala najgora temp. za upalu pluća je od 37.5 do 38.5 (ponavljam kolko sam ja čitala druge postove)
kod nas se tek potvrdila slikanjem pluća jer se nije čula kad ju je dr. slušala.
kolko dana nakon te velike temperature je dijagnosticirana upala pluča,ste imali baš te srednje temperature?
mi idemo ujutro u pedijatrice pa ćemo vidit
Kažem mi frendica pedijatrica da vladaju adeno viroze praćene visokom temperaturom 5 dana, nakon toga još par dana subfebrilitetom ( 37,5), ako curi nos, nije gripa
Posljednje uređivanje od kinder : 04.03.2012. at 20:16
evo došli od doktorice. pluća u redu, krvna slika u redu, nije čak ni anemična ali je dr zaključila da se nakon prva dva dana temperature nešto zakompliciralo..
ipak joj je dala klavocin i obavezno da špricamo operil jer joj je nos pun.
ne znam zašto antibiotik ako je krv u redu? rekla je da je to za svaki slučaj da joj se ne bi vratila temp pošto je puno virusa i gripe.
šta vi mislite?
temperaturu nema već dva dana
Posljednje uređivanje od astral : 05.03.2012. at 11:00
za upalu pluća ti je mjerodavna samo krvna slika i rtg...
mi bili na slušanju i vampirenju,krv ok
evo i nas u srijedu i čet kurila 39,5, petak i subota dan kao nova i onda od subote nevečer opet do 38,5, curi nos i kašlje, puno spava, slabo jede, dosta pije ali malo piški![]()
kako kašlje,koliko često več sam pisala na drugoj temi nama je tem.trajala jako dugo uz neprekidni kašalj.....ja sam mislila viroza,proči će ali sve gore i gore pa upala pluča.
a kašlje onako ko i tvoja (čitala sam onu drugu temu) nekad je guši i suhi kašalj a onda mi se čini da iskašljava šljam.
sad je muči najviše po noći ali malo je bolje
probaj joj nesto podmetnuti pod gornji dio madraca,da lakše diše(ipak če se više sljevati sekreta),nama je ipak pomogo špinani šečer navečer pred spavanje, mirovanje i dosta tekučine da se razredi taj šlajm i lakše iskašlje odnosno slije dalje.
jesam, stavila sam joj već, nego me umori to što neće da pije puno, kuham joj (a i sebi) čaj os sljeza, divan je i čini mi se da joj je bolje ali dok ona popije dec čaja ja dobijem sijede...
misliš maloj?
jesmo, i rekla je da su nalazi super
moja klinka nema temperaturu već4-5 dana ali sad stalno spava,pa nije tolko spavala u zadnju godinu dana prek dana kolko u ovih par dana
N. danas 10 dan. Zadnja tri dana temperatura oko 38 preko dana, po noći nema. Išli pedici, poslušala pluća, grlo, uši, sve ok.
Rekla je da je u redu da postepeno pada temperatura, da zna to potrajati. Svejedno sam ju zamolila krvnu sliku i urin pa ujutro to idemo obavit.
kod nas je razvoj upale pluća išao prvo od kašlja (btw. kašlju cijelu zimu...) koji je trajao možda tjedan dana ...
nedjelja ujutro - jako kašljala, prestala, temperatura oko 11 došla na oko 38, do večeri se razvili bolovi u podrebrici, do sljedećeg jutra jaki bolovi u leđima, bljedilo (kašalj i nije bio toliko izražen)
dakle upala se razvijala bez posebnih simptoma, da bi na kraju od prve temeprature do hospitalizacije prošlo 24 sata, od prve temperature do bolova nekih 10 sati...
Nama su za taj šlaj i iskašljavanje preporučili Fluimukan jer je povračala koliko ga je bilo. A i bome sam joj nalijevala fiziološke u nos i dosta sam je inhalirala sa fiziološkom
da ili to ili bisolex ,ma bitno je samo da se toga što više izbaci, makar i povračanjem- iako se večina djece uplaši .
Posljednje uređivanje od genius : 05.03.2012. at 22:16
bila na srebrnjaku 8 dana
od toga je možda imala temp max 4 dana da se morala skidati lijekom
imala jake bolove, ali nije bilo izljeva, ipak došla na vrijeme
tih 8 dana lijek je primala intravenozno, i onda još doma 5 dana oralno
prvi večernji crp 17 (nakon 10 sati temp), jutarnji 142
rtg - sjenu vidi bilo koji laik ...
Moj sin je imao u dobi od 4 godine pneumokoknu pneumoniju, febriarao do 40/ 3 dana, bez kašlja, žalio se na bol u rebrima s lijeve strane
L 40 000, CRP 380, završio na Zaraznom , nakon prve doze Penicillina afebrilan, primao antibiotik 7 dana
U istoj smo priči, temperatura preko 40 kod starijeg a kod mlađeg nešto niža.
Do sad sam je uvijek skidala paracetamolom, evo prvi put da nije bio učinkovit. Dala sam Dalsy (5ml-doza od pedice) ali me šokiralo da je u roku od jednog sata temperatura pala za čak 2,4 stupnja! Ne znam, nekako mi se to čini previše u malo vremena. Je li inače tako uobičajeno s ibuprofenom?
moraš prilagoditi dozu
očito mu je to previše
to se i meni dogodilo prvi put s ibuprofenom i bebom od 7 mjeseci
samo moraš opet paziti da ne daješ premalo
pročitaj pažljivo upute i doze
nije dobil terapiju za doma kontrola za 14 dana,ali s klincima idemo na redovit pregled tek za 18 dana, pa bumo odmah i odradili kod kardiologice i ultrazvuk.
imali tempicu od ponedjeljka do petka ( uglavnom preko 39) nosić ,kašalj...krva slika super.prošao vikend i išli u vrtić da bi noćas opet zakurio perko 39,a ništa ga ne boli :S uopće ne znam što bi to moglo biti![]()
vjerojatno opet viroza - osualbljen imunitet i onda tako u krug
bili smo jučer u Vinogradskoj iiii nalazi krvi su ok iiii kažu da je u pitanju gripa grrrrrrrrrrr
Posljednje uređivanje od Romina : 12.03.2012. at 21:01
Mi smo već na izmaku snaga, od početka trećeg mjeseca cura se nije oporavila.
Prvo su 2 tjedna prošla kao gripa, da bi na brisu pokazalo bakteriju u nosu, tjedan dana tretirali antibiotikom i
u to vrijeme počela je produktivno kašljati i opet temperatura. Krv u redu, na plućima se ne čuje ništa.
Trenutno non stop kašlje i ne prestaje. Više je sad to već i suhi kašalj nego produktivan.
Dobila je sad pak sumamed, fluomikan i još ima temperaturu 38,5.
Kaj da radimo, kako da joj olakšam taj staalni kašalj, kako da ga smanjim ili umirim, ona je gotova već!
Kuham čajeke, ali ništa. Pastile kažu da ne smije sa fluomikanom...
inhalacije?
ako je dijete iscrpljeno i stvarno u lošem stanju nama je jednom doc prepisala Sinecod za noć
djeluje centralno i sprečava kašalj
nije baš preporučljivo, ali ako je stvarno teško posavjetuje se s liječnikom
Imam inhalator doma, ali ne koristimo ga jer neznam šta da inhaliramo osim fiziološke.
A bisoleks ima isti učinak kao i ovaj floumikan.
Bili smo jučer kod dr., a i danas sam ga zvala. Dobila je sumamed i rekao da nastavi koristiti floumikan, a zbog njega i sluzi
ne smijem zaustavljati kašalj sa tim Sinecodom ili pastilama. Ali kažem, zbunjuje me da to više nije produktivan kašalj, već više vuče na suhi i nikako da stane.
je l imate hitnu pulmološku gdje bi dijete mogla odvesti na još jedan pregled pluća?
ako je pokrivena Sumamedom, onda možete samo čekati
inhaliraj fiziološkom
Hvala Vrijeska, koliko ja znam nemamo.
Misliš da će proći od sumameda, ovome se ne nazire kraj, baš kaže da ju škaklja u grlu i udri u kašalj.
Morat ću navečer do ljekarne i tražiti neko rješenje, muči se jadnica.
nije baš dobro previše svega uvoditi ...
razni lijekovi i velik broj njih (još uz to razni vitamini, nazovi prirodni, bilji preparati) sve to međusobno proizvodi interakcije koje ne moraju biti bezazlene
A da odeš još jedanput da joj pogledaju pluća. Možda je nešto virusno-mi smo imali virusnu upalu pluća,koja se nije čula nego se tek pokazala slikanjem.
Tada niti jedan antibiotik ne djeluje nego jednostavno mora proći samo od sebe.
I zbog te temperature ni nama nije nikako prolazila trajala 11 dana . Ja već ludila. Znam kako vam je.
Fluimukan je stvarno dobar jako nam je pomogao.
Bili smo dva puta na slušanju, zvali dr....., vadili krv i sve je bilo u redu, još čekamo nalaze briseva koje smo ponavljali prije Sumameda.
Čitala sam ovdje da unatoč tome može biti vidljiva upala na slikanju,
ali doktor me treba uputiti na slikanje, teško je meni samoj tražiti to, a recimo da na kraju nije bilo potrebe.
Takvu odluku očekujem od doktora koliko god mene zanimala, a on se rađe odlučio na sumamed.
Znači treba proči samo od sebe kažeš, odlučila sam da cijeli sljedeći tjedan ostaje doma i dižemo imunitet! (a već smo cijeli ovaj mjesec doma!!)
Uglavnom, bila sam kod ljekarnika ispričala o suhom kašlju i rekla mi žena da odmah prestanem Fluimukan davati jer
ona ne kašlje produktivno već ju on dodatno iritira na kašalj, a ona nema što iskašljati.
Dala sam joj sirup za umirenje i pije puuno čajeva, stanje se preokrenulo preko noći.
Sad još kašlja, ali puuno rijeđe i lakše podnosi, unormalilo se i zahvalna sam teti u ljekarni na pomoći!!
Ona cijeli život nije popila toliko antibiotika koliko je samo ove godine, uh ovo sve što nam se ovdje svima događa je strašno.
evo izgleda i nas tu
zara 3 dana imala 37,5 sa šmrkljavim nosom. super apetit, super raspoložena, žicala me po cijele dan da ju pustim skakat po trampolinu, ono, sve super osim temperature
i noćas zakurila na 38.5. (to je za nju visoko, nikad u životu nije imala preko toga) plakala pol noći, boli ju glava, smeta joj svjetlo, mučno joj je :/
idemo danas doktoru
Samo da se nadovežem na ovaj Sinecod. Dr. ga prepisuje djetetu moje prijateljice i njima je super, odmah zaustavi kašalj.
Meni ga je dr. prepisao jednom i rekla sam nikad više.
Popila bih sirup, kašalj bi odmah prestao i onda za cca sat vremena napadaj kašlja, ali onaj da misliš da ćeš umrijeti. Oči ti žele iskočiti iz glave i imaš dojam da ćeš povratiti plućno krilo na usta.
Curica od druge prijateljice je reagirala na taj Sinecod točno kao i ja.
Mi smo imali DVA tjedna temperaturu izmedju 37.5 i 40...
Naizgled nikakvih simptoma, dva puta vadili krv: viroza. I sva djeca u grupi tako![]()
Nazalost, evo i nas.
Leon dva dana ima visoku temperaturu, proljev, nista ne jede.
Jucer je prvi put imao febrilnu konvulziju, ne mogu vam opisati koji smo sok dozivjeli. Znala sam ja sve o tome u teoriji, ali kada ti se to dogadja vlastitim djetetu......uzas.
Bili smo u bolnici, sada je doma i jako, jako pazimo na temperaturu.
Nadam se da ce brzo proci ova viroza....
zara dobila antibiotik.... nemam pojma.