Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Što s pretvrdim pekmezom od šljiva?

  1. #1

    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    378

    Početno Što s pretvrdim pekmezom od šljiva?

    Dakle, sveki za moju dušu išla peći pekmez od šljiva i kako god, završilo tako da ga iz teglice niti žlicom ne možeš vani izvući. A meni ga žao baciti, gledamo se od jeseni on i ja tužno pa mi trebaju ideje što s time napraviti, ima li kakve šanse da bi se to moglo smekšati, "razrijediti" nečim ili nešto slično da se ne baca?

  2. #2
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Vodom. Tako se nekad pekmez radio, skroz tvrd i onda bi se zagrijao s vodom. Iz tegle ga izrežeš i onda u malo vruce vode, pa dodajes koliko treba.
    A taj koji imas je saaaaavršen za buhtle, jer nece iscuriti.

  3. #3

    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    378

    Početno

    I to je to, ne treba ga zakuhati ponovno s vodom ili nešto, neće se odvajati voda od njega u nekom trenutku? Zvuči mi tako jednostavno da me sram da mi nije samoj palo na pamet Nisam ljubitelj buhtlastih kolača

  4. #4
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Nece, samo trebas razmutiti, ali ne sav pekmez nego ono sto mislis upotrijebiti.

  5. #5

    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    378

    Početno

    Aha, znači što se razrijedi mora se pojesti odmah? Ne može se recimo razrijediti u neku manju teglicu pa trošiti tjedan-dva?

  6. #6
    Provincijalkaa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010
    Postovi
    174

    Početno

    Glasam za buhtle. Ti tvrdi su stvarno najbolji za buhtle!

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •