View Poll Results: Koliko ste stanova pregledali prilikom kupovine vaseg zadnjeg stana?

Voters
82. You may not vote on this poll
  • Manje od 10

41 50.00%
  • 10-20

28 34.15%
  • 20-50

9 10.98%
  • vise od tog

4 4.88%
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 50 of 125

Thread: Vas stan i kako ste ga kupili

tatek's Avatar

Default Vas stan i kako ste ga kupili

Znate sto bi mene zanimalo - koliko ste stanova pregledali prilikom kupovine vasih stanova?
    I kako ste sad zadovoljni sa njima?

Naime, nekoliko prijatelja i kolega s posla je u zadnje vrijeme kupilo stanove, a da su pregledali tek 5 ili 10 stanova. Priznajem da je moguce da covjek i bas tako pronadje stan svojih snova, ali mi se to ne cini ipak bas tako vjerojatno (pogotovo uzevsi i probleme tipa necista papirologija i slicno), pogotovo ne da sad skoro svi tako kupuju stanove.

MZ i ja smo kupili stan 2004 godine i to nakon godine i pol potrage. Iznazivali smo gomilu vlasnika, posjetili skoro pa 100 stanova dok nismo na kraju kupili ovaj sadasnji s kojim smo jaaaako zadovoljni i kojeg jako volimo.
    Bili su i neki prijasnji dosta zgodni, no vecina se ipak nikako nije uklapala u nasu sliku stana (puuuuno svjetla, veliki balkon, barem nesto zelenila oko zgrade ...).

Uz ovo pitanje bih dodao jos jedno manje, indirektno vezano: Spustate li vi rolete na vasim prozorima? Gledam naime prozore nase zgrade i na 80% stanova (useljenih) su skoro sve rolete spustene dan i noc. Mislim da je nas stan jedini na kojem se nijedna roleta osim one na djecjoj sobi nije spustala od kupovine stana ... Zaista ne kuzim, zar toliko puno ljudi ne voli danje svjetlo?

ms. ivy's Avatar

joj joj nemrem izdržati da se ne pohvalim: naš stan je bio DRUGI koji smo pogledali :D

Negdje 80...(Imala sam spisak, a u spisak nisu ulazili stanovi u koje nismo usli, nego ono, cim vidis zgradu, pobjegnes...)

egemama's Avatar

prvi, bio idealan i zaista nista nije moglo biti bolje nego sto je

mi nismo gledali, bio je to stan mojih roditelja u koji sam uvijek bila zaljubljena (okvirno našim mogućnostima -čitaj eurčičima)

tatek's Avatar

Quote Originally Posted by ninet
    Negdje 80...(Imala sam spisak, a u spisak nisu ulazili stanovi u koje nismo usli, nego ono, cim vidis zgradu, pobjegnes...)
    E, takav je bio i nas slucaj.

Inace, sorry, u anketi je trebao biti i redak "Vise od toga", no nekak nije uhvatilo ... Admini, jel mozete to naknadno ubaciti?

tatek's Avatar

Nego, nista ne odgovarate na ono pitanje sa roletama?

A sad bih se mogla udostojiti i odgovoriti na druga pitanja...
    Stan je morao imati osnovne prostorije juzno orjentisane, zgrada lift, sprat 2. ili 3., tri sobe....da ne nabrajam. Zato i jesmo kao i vi tako dugo trazili. Tri puta smo bili na pragu kupovine i odustajali po savjetu advokata zbog situacije koja nije 100% cista, a mi smo htjeli imati 100%.Al kad smo nasli......ma ja ga toliko volim da mi se ne ide van iz stana...
    Roletnu spustim samo uvecer i samo u spavacoj jer mi "bandera" smeta. I rijetko ako nesto hocu pogledat na TV po suncanom danu....cisto da vidim ekran.
    Obozavam svjetlost.

egemama's Avatar

nase su uvijek sve dignute osim onih u mojoj spavacoj sobi, na prozoru su uvijek spustene, ali na balkonskim vratima dizem. egicu spustim kad ide spavati. ostale spustam eventualno ljeti zbog vrucine i sunca.

Mi nismo pogledali niti jedan jedini stan.
    Naime, stan koji sad imamo bio je naš drugi podstanarski stan - jako nam se sviđao, a vlasnik ga je hitno morao prodati pa nam ga je ponudio za smiješno male novce (dovoljno je reći da vrijedi 2/3 više nego što smo ga platili - i to je ustanovljeno procjenom) i bili bi stvarno ludi da ga nismo kupili.

Budući da ne namjeravamo zauvijek ostati ovdje (Dugo Selo) i da nam 65m2 nije trajno rješenje, u sljedećih 5 godina namjeravamo ga prodati i vratiti se u Zagreb, ali samo i jedino ako tamošnje cijene prestanu divljati, jer ovo što se sad događa (Novi Zagreb 1800€ kvadrat :shock: ) nije normalno i trenutno iz principa ne bih kupila stan u Zagrebu pa makar mi kešovina pala s neba.

A rolete u dnevnoj sobi niti nemamo, obožavam puno svjetla, no one u spavaćoj kad idemo spavati obavezno "začavlamo" do kraja jer ni MD ni ja ne trpimo bilo kakvo svjetlo po noći.

NanoiBeba's Avatar

Da nema susjeda ja nebi imala niti zavjese. U stvari zavjese imamo samo u kuhinji, a u sobama venecijanere koje zatvaramo samo po noći.

Mi smo u potrazi za stanom. I skoro smo kupili stan koji smo prvi pogledali. U međuvremenu je prodan - MMu je žao, meni ne.

Ja jako puno stanova eliminiram prek telefona, jer nemaju nešto od onoga što je meni bitno, ljudi mi lijepo odgovore, pa znam na čemu sam.

tatek's Avatar

E, bas lijepo da jos ima ljubitelja svjetla!

Prijasnji vlasnici naseg stana su na 9 duznih metara balkona imali dignute rolete na samo 2 i stalno im je bio polumrak u stanu (koma!). Mislim da bi opali na dupe da sad to dodju i vide!

Mi ni po noci ne spustamo, jer je fora iz kreveta gledati vani zvijezde i sjene ulicnih lampi na stropu (pravi kaleidoskop). A po ljetu kad otvorimo sve prozore tad volim taj osjecaj skoro kao da spavam pod otvorenim nebom - ne znam jel ljepse kad je vedro i mirno ili kad npr. pada kisa (jedino kad je vjetar tad ipak terba pritvoriti 8) ).

Inace, luna, frendovi su prije dva tjedna kupili lijep i uscuvan stan u Spanskom (ali ipak ne tako lijep kao nas - hehe) za 1350 EUR/m2 i to bez nekih posebnih cjenkanja. Dakle, cijene nisu svugdje bas tak divlje!

Mima's Avatar

Kad sam kupila stan u kojemu sada živimo pogledala sam ih dva-tri jer sam bla prilično ograničena raznoraznim uvjetima. A sada se spremamo u kupovinu novog stana, i nadam se da ih neće trebati vidjeti baš 100

Ma Špansko mi dođe isto kao i Dugo Selo.

Bez zezancije, živjela sam u Vrbanima, koji su puuuuno bliže od Španskog (a i Špansko je vezano gradom samo busem, dok kod Vrbana imaš i opciju 17-tica, odnosno 5-ice) i čim je bila malo veća gužva, uredno bi mi trebalo 45 minuta do centra!!

Odavdje mi do Glavnog kolodvora vlakom trebaju 22 minute, pa...

Ja bih stan negdje oko Maksimira, a tamo se ne može naći ništa po normalnim cijenama...

Btw, super mi je ovo sa zvijezdama, mi to radimo ljeti s balkona, uvalimo se na ležaljke i gledamo zvijezde, ali nema šanse da bih zaspala uz to. Meni baš treba biti mrkli mrak za zaspati, no zato mrzim mrak danju. Najveća mi je koma kad ljudi danju spuste rolete i upale umjetnu rasvjetu (vidjela sam to nemali broj puta). Nevjerojatno! Odmah se osjećam bolesnom.

Osoblje foruma ivarica's Avatar

onih 8 zvijezda koje se vide u zagrebu?
    pa to mozes i na strop nalijepiti.

tatek's Avatar

Quote Originally Posted by Luna Rocco
    Ma Špansko mi dođe isto kao i Dugo Selo.

Bez zezancije, živjela sam u Vrbanima, koji su puuuuno bliže od Španskog (a i Špansko je vezano gradom samo busem, dok kod Vrbana imaš i opciju 17-tica, odnosno 5-ice) i čim je bila malo veća gužva, uredno bi mi trebalo 45 minuta do centra!!

Odavdje mi do Glavnog kolodvora vlakom trebaju 22 minute, pa...

Ja bih stan negdje oko Maksimira, a tamo se ne može naći ništa po normalnim cijenama...

Btw, super mi je ovo sa zvijezdama, mi to radimo ljeti s balkona, uvalimo se na ležaljke i gledamo zvijezde, ali nema šanse da bih zaspala uz to. Meni baš treba biti mrkli mrak za zaspati, no zato mrzim mrak danju. Najveća mi je koma kad ljudi danju spuste rolete i upale umjetnu rasvjetu (vidjela sam to nemali broj puta). Nevjerojatno! Odmah se osjećam bolesnom.
    Vidim da su danji afiniteti prema svjetlu isti - i ja se grozim umjetne rasvjete uz toliko prirodne vani.
    A nema mi veceg veselja nego kad mi zimi sunce sija u stan - pokrije skoro cijeli stan osim kupaonice, hodnika i WC-a. A pametni arhitekti su se dugackom natkrivenom loggiom pobrinuli da ljeti sunce uopce ne sije u stan tako da iako gledamo na jug nikad nam nije toplije od 24-25 stupnjeva.

Da, ako si poslom ili necim drugim vezana za centar tad ti Spansko nije nis bolje od Long Vilidza. No, mi zivimo nas zivot na Tresnjevci (posao, vrtic itd) i u centar grada idemo vrlo rijetko. A zato nam je izlaz iz grada na zapad udaljen svega dva semafora od nas - prava stvar za izlete!

Meni terba ujutro autom do firme/vrtica (jedno do drugog na Tresnjevci) 15-20 minuta, a od tamo do grada bi trebalo jos 10-15 ako bas moram ici. te centralne posjete obavljam ipak skoro uvijek pjesice ili pak biciklom ako je lijepo.

tatek's Avatar

Quote Originally Posted by ivarica
    Procitaj nasu tocniju lokaciju u ZG - mi smo na rubu grada (doslovno) i stan nam gleda na livade i polja. Tu ima vise zvijezda.

mi nismo svoj stan kupovali, imali smo sreće pa smo nasljedili staru kućicu na čijem se zemljištu izgradila mala zgrada sa 4 stana. jedan je naš. nismo mogli utjecati na vanjski izgled zgrade, ali srećom je bio neki dobar arhitekt tak da imamo puuuno svjetla! skoro cijeli dnevni boravak i kuhinja su nam u prozorima.ne spuštamo rolete (samo u spavaćim sobama po noći) i nemamo zastore. baš me briga, ak me netko željan gledat nek bulji!

Osoblje foruma srecica's Avatar

Kad smo se konacno uselili u nas stan ja sam rekla da ne zelim nikad vise prolaziti kupovinu stana ... meni je to bilo koma ...
    Pogledali smo preko dvadeset stanova, sto ja sama, sto zajedno ... kako studentica sam zivjela kao podstanar u Rijeci i Lovranu i selila se ravno 11 puta, nagledala se svega pa i soba za studentice bez kupaone :shock:
    Kad smo krenuli u potragu za stanom mislila sam da takve rupe samo iznajmljuju jadnim studentima, kad ono koma! Sjecam se jednog stana na Kneziji u potkrovlju izgledao je prestrasno, a vrhunac svega je bio kad sam pitala gdje je prikljucak za telefon, a gazda je otvorio vrata od stana i pokazao mi na zicu koja je visila iz zida u stubištu?!?!?! Aaaaaa ... brrrr
    Inace nas bas nije pratila sreca, naime nismo cak imali ni puno zahtjeva, nas je vise vodila cijena, jer smo kupovali na kredit i znali smo tocno sa koliko novaca raspolozemo, pa smo trazili da za to dobijemo sto vise kvadrata. Tako da smo od prvog pogledanog stana od 34 kvadrata za istu cijenu kupili 57
    Ali stvarno bih mogla napisati knjigu o tome ... kada vas ljudi uvjeravaju da je to normalna visina, a covjek ne moze ispruziti ruku do kraja; pa od bakica koje bi prodale pa se predomisle u zadnji cas; pa prodavaca koji misteriozno nestaju; uzas ... nadam se da necemo skoro u ponovnu kupovinu ...

A sto se tice roleta, ni mi ih ne spustamo osim po noci u spavacoj, nemamo ni zavjese ni u jednoj prostoriji, gledamo na park i brojimo zvijezde. Mi smo u Preckom.

Mi smo stan "pronašli" i kupili nakon mjesec dana potrage. Sasvim slučajno, preko oglasnika. I tako sam super zadovoljna s njim (i sa cijelom zgradom) da mi je sve žao kad pomislim da će nam jednog dana trebati soba više i da ćemo tražiti novi stan, i sve to.
    Uglavnom, mi smo tražili Trešnjevku ili Trnje, eventualno Maksimir, ali odmah nam je bilo jasno da u Maksimiru ne bumo ništa našli, a Trnje je bilo puno preskupo, pa se izbor suzio na Trešnjevku. Veeeeliki plus ovog stana je taj što preko puta nemamo drugu zgradu (za razliku od većine zgrada na Trešnjevci), a neće je ni biti, upravo nam pred kućom uređuju park i dječje igralište :D
    Zato i ne spuštamo rolete. Osim na spavaćoj sobi, i to navečer, da svjetlo s ulice ne pada u sobu i da Andrej može normalno spavati. Preko dana - nema šanse. Nema ljepšeg nego kad ti u zimski dan sunce obasjava cijelu sobu...
    (a u ljetni dan se kuhamo od vrućine jer je stan na južnoj strani... ali nema veze, nismo tako osjetljivi)

ms. ivy's Avatar

Quote Originally Posted by tanja_b
    I tako sam super zadovoljna s njim (i sa cijelom zgradom) da mi je sve žao kad pomislim da će nam jednog dana trebati soba više i da ćemo tražiti novi stan, i sve to.
    joj, to i mene muči. :/ mi se ne bi selili...

. Veeeeliki plus ovog stana je taj što preko puta nemamo drugu zgradu (za razliku od većine zgrada na Trešnjevci), a neće je ni biti, upravo nam pred kućom uređuju park i dječje igralište :D
    [/size]
    ooo, pa mi smo onda blizu... 8)

NanoiBeba's Avatar

Naš satan je na tri strane svijeta i prekos vih zidova su prozori (koma za pranje) tak da svjetla ima užasno puno, ali oi nama fali soba, odnosno dvije. Mi nagovaramo susjeda da nam proda stan, a on nas da mi njemu prodamo.

I tako se mi dajemo u potragu. Nama treba četverosobni, i za razliko od tateka mi bi od Knežije pa prema centru.

tatek's Avatar

Vidis, srecice, znao sam vec da ima 5 Roda u Preckom, a ti si sad sesta.

anki, gdje ste vi? Možda smo fakat susjede... pa će Andrej ići jednog dana u istu školu, samo da ne dospije istoj učiteljici (onoj s topica "disciplina")

tatek's Avatar

Quote Originally Posted by anki
    . Veeeeliki plus ovog stana je taj što preko puta nemamo drugu zgradu (za razliku od većine zgrada na Trešnjevci), a neće je ni biti, upravo nam pred kućom uređuju park i dječje igralište :D
    [/size]
    ooo, pa mi smo onda blizu... 8)
    Pa koji je to dio Tresnjevke gdje se uredjuje igraliste? Nisam vidio novouredjeno igraliste vec x godina ... :/

Između Gagarinovog puta i Nove ceste, odmah uz školsko igralište OŠ Julija Klovića. Tamo je godinama bilo divlje parkiralište, a od 1.12. je prostor ograđen i Zrinjevac radi svoje. U planu je parkić s dječjim igralištem (koje će vjerojatno biti minijaturno, ali ipak). Evo, kad je prošli tjedan Andrej bio bolestan, gledali smo skupa kroz prozor kako buldožeri ravnaju zemlju... rubnjaci su već postavljeni... ako vas zanima, mogu svaki dan izvještavati što su napravili. Ja se već brusim kako ćemo učiti voziti tricikl na proljeće po novim stazicama!

Čekaj dok vidite stan kad bude skroz sređen :D
    Inače, Špansko mi se sve više sviđa i ne treba tako dugo do grada kao što smo prije mislili - u vrijeme najveće špice oko 16 sati od Autobusnog kolodvora do placa u Španskom točno 20 min. autom!

tatek's Avatar

Između Gagarinovog puta i Nove ceste, odmah uz školsko igralište OŠ Julija Klovića. Tamo je godinama bilo divlje parkiralište, a od 1.12. je prostor ograđen i Zrinjevac radi svoje. U planu je parkić s dječjim igralištem (koje će vjerojatno biti minijaturno, ali ipak). Evo, kad je prošli tjedan Andrej bio bolestan, gledali smo skupa kroz prozor kako buldožeri ravnaju zemlju... rubnjaci su već postavljeni... ako vas zanima, mogu svaki dan izvještavati što su napravili. Ja se već brusim kako ćemo učiti voziti tricikl na proljeće po novim stazicama!
    Wow, tamo ce biti igraliste?!?
    Super!
    Kad nekad iz firme odem do placa onda koji put zadjem i do MTC-a ili Makro Mikra i uvijek sam se grozio pri pogledu na ono divlje parkiraliste ... napokon nesto pametno!

tatek's Avatar

Quote Originally Posted by yvet
    Čekaj dok vidite stan kad bude skroz sređen :D
    Inače, Špansko mi se sve više sviđa i ne treba tako dugo do grada kao što smo prije mislili - u vrijeme najveće špice oko 16 sati od Autobusnog kolodvora do placa u Španskom točno 20 min. autom!
    He, sad sam te tek skuzio!

Ja sam mislio da ti citas Rodu kao i MZ, inkognito!

~lex~'s Avatar

Quote Originally Posted by tatek
    Quote Originally Posted by ivarica
    Procitaj nasu tocniju lokaciju u ZG - mi smo na rubu grada (doslovno) i stan nam gleda na livade i polja. Tu ima vise zvijezda.
    LOL ivarica!

U pravu si tatek. :namig:
    Ja sam godinama živjela u Prečkom, a starci su mi još uvijek tamo (preko puta vrtića u Tijardovićevoj, onaj niz kuća, ako znaš na kaj mislim).
    Često dolazimo k njima.
    Zvjezdano nebo se jasno vidi, kad god je vedro, a livade i polja prema Savskoj Opatovini su nam bila igrališta kad smo bili klinci. Pa one kaljuže prema Savi... Čista avantura za 6-12godišnjake.

Što se tiče našeg stana, mislim da smo ga tražili preko dvije godine. Kad smo ga našli, napravili smo sve moguće preinake, još dok je bio u fazi gradnje. Tako da sad imamo custom-made stan, u zgradici s tipiziranim stanovima.
    Nemam niti jednu zavjesu, samo venecijanere, a i oni su perforirani, tako da je non-stop svjetlo, čak i kad su spušteni. Rolete ne zatvaram, osim u spavaćoj sobi. Ja ih, kao i Luna Rocco, začavlam.

Oko kuće polja, livade, vinogradi, voćnjaci, a imamo i ljuljačke ispred ulaza te malu klupicu, što smo kupili zajedno s ostalim sustanarima.
    A do Britanca ili Mesničke stignemo za, doslovno, 6 minuta. Ja sam neki dan išla i do bolnice u Dubravi i tamo sam bila za 13 minuta. Dakle - položaj je besprijekoran.

Jedini nam je problem to što je stan jednosoban. Kad smo ga kupovali, nije nam ni na kraj pameti bilo proširivanje obitelji. Tako da sad imamo premalo mjesta. Nasred dnevne sobe je dječje igralište s igluom i tunelom, brojke-slova tepih od puzzlea, milijun igračaka, sob za ljuljanje, kamion-guralica itd.
    Do prije par mjeseci smo imali čak i dva kindača u spavaćoj sobi, ali to smo ukinuli otkad su klinci počeli spavati u našem krevetu. Ne trebam niti reći da smo preko kreveta dolazili s jednog na drugi kraj sobe. :zakolut:

Počeli smo opet tražiti nešto novo, ali budući da smo jako vezani uz centar, ne dolazi nam u obzir bilo kakva periferija. Ja bih najradije izgradila nešto oko Brezovice ili u Samoboru, ali to nam nikako ne odgovara zbog posla.

Eto... i sad opet u potragu. A što se tiče bilo kakvog grunta tu gdje smo sada, to ne dolazi u obzir, jer kvadrat zemlje košta oko 300 ojra.

Mi kupili prije 4 mjeseca DRUGI stan koji smo pogledali. Isto smo na Prečkom. I ne spuštamo roletne nikada.Mislim si na 5. smo katu pa tko će mi gledati unutra, kad ono jučer pogledam slučajno kroz prozor blagavaonice i ugledam čovjeka :shock: . Naime uređuju nam fasadu pa čovjek krpa rupe, ali nemalo sam se iznenadila. Veselim se novoj fasadi ko dijete jer je zgrada izvana zaista koma al nam je stan odličan, zato smo se za njega i odlučili. Još uvijek je poluuređen jer smo mi navrat-nanos renovirali stan 2 tjedna prije mog poroda. Rodila sam 5 dana nakon useljenja!!

ekica's Avatar

Mi kupili stan na 3.katu kada je zgrada imala tek prizemlje tj. 1.kat napravljen!
    Svidio nam već prema tlocrtu, imali smo mogućnosti mijenjanja stvari tijekom gradnje (maknula kuhinjska vrata, stavila šanka, stavila dupla balkonska vrata, mijenjala francuske u obične prozore u sobama...) što mi je bilo super, a na kraju se i lokacija pokazala odličnom.
    Da ne duljim, mi smo na Kajzerici, ja sam odrasla u Maksimiru i taj kvart mi je tiha patnja, ali i ovo je OK - u centru grada smo (za vrijeme jutarnje špice!) za 15-20 min.

Rolete - što je to? Nemam ni zavjese i baš me briga ako netko gleda kaj se događa kod mene doma...

Audrey's Avatar

U prijašnjem stančiću u Trnju imala sam pogled na bočne strane susjednih kuća... bez prozora, čista cigla, neožbukana.
    U sadašnjem nešto većem stančiću u Dubravi na jug gledam na livadu i sportske terene na Klaki, a na sjever... brežuljci, zelenilo, crkva u Granešini, Miroševac... divota, oči i dušu odmaram. Na južnoj strani mi je cijeli zid staklena stijena i ne pada mi na pamet stavljati zavjese (na zadnjem smo katu a okolne zgrade nisu tako blizu i nisu više od naše), a rolete spuštam vrlo rijetko, noću nikad.
    Ali, kako nam je ovaj stan predaleko od deda i baka i posla, i fali nam soba-dvije, vjerojatno ćemo uskoro morati u potragu za nečim drugim, a takav pogled neću sigurno imati .

anchi's Avatar

Ja i MM smo odrasli u Maksimiru i kad smo kupovali stan nismo htjeli čuti za neki drugi kvart. Imali smo sreće i našli predivan stan za prihvatljive novce (iako je kredit na 30 godina ). Tu je predivan zrak, puno zelenila, samo će faliti kvadrata kad beba bude malo veća...
    I mi smo ljubitelji svjetla, imamo ogromne prozore i obožavamo obasjan stan. Jedini je problem kada svane sunce pa se prašina tako lijepo vidi...

anchiiiiiiiiiiiii

Blago vama. Meni je Maksimir san snova. Također sam odrasla u tom kvartu.

bucka's Avatar

mi smo pogledali 20-ak stanova prije no sto smo kupili ovaj i to sasvim slucajno jer stanovi u nasoj zgradi jos nisu bili na prodaju!!setali smo se po mom kvartu(crnomerec),ugledali 1 novu zgradu koja nam je izgledala skroz neuseljena , pozvonili na zvono gdje je tada privremeno boravio domar, saznali sve detalje o stanu,pogledali ga par puta i ... kupili!!
    ali sad smo vec u potrazi za vecim(pise na forumskoj burzi)!!

Mirta30's Avatar

Mi smo si sami napravili stan u potkrovlju :D
    imamo puno prozora, terasu.... šta vam pričam divota :D :D
    nemamo zastore a o roletama da negovorim

uglavnom, nismo nikada gledali stanove za kupovinu ali smo ih gledali dok smo bili podstanari, e to je priča za sebe, da mi netko priča ne bih vjerovala što ljudi iznajmljuju.

Osoblje foruma Lutonjica's Avatar

mi nismo kupili stan, ali smo kupili zemljište na kojem ćemo izgraditi kućicu... tražili smo ga 6 mjeseci, a bilo je to otprilike 5. ili 6. zemljište koje smo pogledali (tražili smo dosta specifičnu lokaciju).

izgleda da samo mi imamo paravane i zavjese.
    Pa cim mrak padne, mi se zamaskiramo
    MM voli rec "meni je moja intima vazna"

Stvarno, covjek ne podnosi osjecaj da ga neko moze posmatrat.
    A zivimo u prizemlju.

mirta 30 - i mi sad uređujemo jedno potkrovlje pa me zanima...kak ste riješili taj balkon? kakve prozore ste stavili, velux? koja vam je najniža visina? malo je off topic, ali kaj sad...može i na pp.hvala

tatek - i ja sam se grozila tog parkirališta...a kad sam vidjela bagere prva pomisao mi je bila da će samo asfaltirati i napraviti još jedno parkiralište....ali hvala bogu netko pametan se sjetio da nigje u blizini nema parkića...sad će mame moći mirno šopingirati po placu, a tateki će s klincima imati zanimaciju :D

tanja_b - mi smo par ulica dalje, prema autoputu....a Andrej će vjerojatno ići u tu školu jer ti je najbliža....i nema ceste, morati će proći samo kroz parkić (do tada će valjda biti gotov)...

lex - di ste vi? na jabukovcu?

Osoblje foruma čokolada's Avatar

Quote Originally Posted by tatek
    Nego, nista ne odgovarate na ono pitanje sa roletama?

Eh, tatek, da ti živiš na 1. katu u uskoj trešnjevačkoj uličici i da imaš preko puta babu u dežurstvu 24/7, da vidiš kako bi natezao zavjese, rolete, ma što god možeš, samo da ju više ne vidiš!
    Sanjam onduliranu natapiranu glavu i ... trosobni stan novije gradnje.

čokolada, hoćeš da ti mi dođemo otjerat babu? kad se prošećemo goli par puta...ne bu joj tak nekaj više padalo na pamet... a možda joj i herc otkaže...od kad je MM nabacio opr. 20tak kg viška-to je stvarno šokantan prizor....

~lex~'s Avatar

Quote Originally Posted by anki
    lex - di ste vi? na jabukovcu?
    U Šestinama. Ali prva paralelna ulica s Mlinovima, tako da nismo jako u bregu.

Kupili smo 2. stan od ukupno 2 gledana. A čak onda još nismo ni bili sigurni da li ćemo kupovati stan ili ne.

kupili stan nakon što smo ih pogledali recimo....30-tak otprilike.
    mi smo na gornjem gradu, rolete spuštamo jedino u spavaćoj sobi kad idemo spavati, inače je sve bez roleta dan i noć

mi nismo kupovali stan već smo preuređivali potkrovlje u obit.kući koje nam postaje tijesno i morat ćemo se baciti na gradnju/kupovinu kuće.

zemljišta oko nas su koma skupa (sesvete) tak da ćemo ipak morati još dalje od toga,ali uglavnom ne dalje od granice do koje vozi ZET.

ja sam odrasla u folnegovićevom,al me apsolutno ništa ne privlaci ponovnom životu u gradu.maštam o svojoj kućici i vrtu

e da,zavjese nemamo,a venecijaneri se spuštaju noću jer nemremo spavati ak nije mračno.

andrea's Avatar

ovaj stan je MM naslijedio od staraca (polovicu, drugu polovicu smo isplatili šogiju), al nam je premali, pa se u neko vrijeme spremamo na nešto veće, možda kućica, ak nađemo zemljište koje nam odgovara

što se roleta tiče, spuštamo samo u spavaćoj sobi, prek noći, a u dnevnoj ni ne možemo jer su nam rolete potrgane

Njojza's Avatar

mi smo kupili stan nakon 10-20 pregledanih.
    sad za sad nam je dovoljan no ja govorim MM da bi bilo dobro da se nekako strpimo par godina i ne mijenjamo ovaj za veci vec da skupimo love pa ovaj izdajemo a kupimo novi
    i iskreno se nadam da cemo tada moci sebi prisutiti kucu sa bastom...sanjarim li sanjarim

Page 1 of 3 123 LastLast