Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: mogu li brisevi potaknut porod?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno mogu li brisevi potaknut porod?

može li uzimanje cervikalnog brisa 2 tjedna prije poroda potaknuti porod,trudove? moj gin me naručio na bris za bhsb 2 i pol tj pred termin... a s obzirom da sam osjetljiva na prčkanje po meni (brisevi na početku trudnoće su mi izazvali krvarenje) sad me nekako frka da taj dan ne otiđem roditi... otvorena sam do unutarnjeg ušća. što vi mislite?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako si radila briseve na pocetku, zasto opet?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj iva1602 prvotno napisa Vidi poruku
    može li uzimanje cervikalnog brisa 2 tjedna prije poroda potaknuti porod,trudove? moj gin me naručio na bris za bhsb 2 i pol tj pred termin... a s obzirom da sam osjetljiva na prčkanje po meni (brisevi na početku trudnoće su mi izazvali krvarenje) sad me nekako frka da taj dan ne otiđem roditi... otvorena sam do unutarnjeg ušća. što vi mislite?
    bris na BHSB nije cervikalni bris. Nego si vjerojatno mislila na bris rodnice i anusa, to se uzima rutinski u terminu.

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

taj bris se uvijek radi oko ili iza 37 tjedna tako da se bebi moze dat antibiotik odmah iza poroda ukoliko je bris pozitivan...sad, dal ti moze potaknut porod - vjerojatno je individualno, nekom mozda moze, nekom ne - u svakom slucaju tad si vec terminusa pa i ako krene nece bit neka frka... a sigurno mozes i zamolit ginekologa da bude sto njezniji kod uzimanja brisa..

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    bris na BHSB nije cervikalni bris. Nego si vjerojatno mislila na bris rodnice i anusa, to se uzima rutinski u terminu.
    mislila sam na bris na betahemolitički streptokok ... nemam pojma kako se on uzima, zar ne kao i svi klasični brisevi? samo se iz rodnice uzme, ne iz cerviksa skroz?

znam da se uzima rutinski u terminu i to je ok...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mislila sam na bris na betahemolitički streptokok ... nemam pojma kako se on uzima, zar ne kao i svi klasični brisevi? samo se iz rodnice uzme, ne iz cerviksa skroz?

znam da se uzima rutinski u terminu i to je ok...
    rodnica i anus, ne cervikalni brisevi .

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

rodnica i anus, ne cervikalni brisevi .
    ajme. iz anusa... brrrr... dont like. ali ajde dobro bumo i to preživjeli.....

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ajme. iz anusa... brrrr... dont like. ali ajde dobro bumo i to preživjeli.....
    ne iz anusa , nego sa anusa :D

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ne iz anusa , nego sa anusa :D
    ahaaaaa...ok to onda nije niš al dobro da si mi rekla, da ne bi šutnula nogom ginića kad bi mi čačkao tamo! sad se bar neću iznenadit

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne brini, stvarno nije nis. Prodje ti doktor vatenim stapicem po medjici i anusu.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

onda super. jer meni su cervikalni brisevi koma, kažem uvijek krvarim poslije, valjda je cx osjetljiv jako nemam pojma... supač,ovo će biti onda brzo gotovo i ne tak neugodno... i nadam se da će mi nalaz stić prije nego rodim... jer imam neki iscjedak stalno kojeg se nikako ne mogu riješit a svi nalazi ok.

Totto avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Ja sam neki dan išla na BHS bris i nije mi ga uzimala sa međice i anusa već dosta duboko iz rodnice i pri tome je bila jako gruba, stalno me bola sa tim štapićem, i sad bi bilo super da mi ga nije uzela na pravilan način!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •