Citiraj Morska pjena prvotno napisa Vidi poruku
Drage forumašice!
Nisam naišla na moj problem na rodinim stranicama pa vas molim za pomoć i mišljenje. Naime, već nekoliko dana, jednom do dva puta na dan moje petomjesečno dijete počne sisati na dojci, naglo ju pusti nakon par sekundi, zaplače (vrisne, negoduje) oko 5-10 s pa se obet baci gladno na dojku pa opet negoduje i tako više minuta dok se ne rasplače pa ga umirim dudom. Nakon što se umiri ne traži više dojku, a sljedeći put kad mu ponudim, uglavnom nema problema. Inače je dijete isključivo dojeno od početka, na zahtjev svakih 3-4 sata. Zašto to čini i kako mu pomoći? Inače nije plačljivo dijete i uglavnom je veseo. Možda zubići? Neka vrsta grčeva? Možda moj let down? Ali inače s LD nemam problema. Nadam se da sam dobro objasnila problem.
Koliko dugo prođe vremena nakon zadnjeg obroka kad se dešava to negodovanje i plakanje?
Da li negoduje odmah ili nakon refleksa otpuštanja mlijeka?
Kažeš, kad se rasplače umiriš ga dudom i onda bude sve ok.
Koliko nakon što mu daš dudu opet ponudiš dojku, nakon što se umiri ili poslije...kad prođe neko vrijeme?
Možda jednostavno ima potrebu za sisanjem, pa se ljuti kada krene mlijeko.
Kako koristi dudu, možda želi upravo nju.
Ako se to dešava svega jednom ili dvaput na dan (pretpostavljam u 24 sata) onda mi se čini da je to razlog.