Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Promuklost i šlajm

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Promuklost i šlajm

Par dana smo bolesni jučer je cjeli dan kašljao a danas se probudio i promukao je jedva priča i ima šlajma užas.
    E sad jel postoji neki lijek za promuklost i kako se riješiti šlajma

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Treba piti puno tekućine da se šlajm razrijedi i da ga iskašlje.
    Dijete se može 'lupkati' po leđima da se potakne izbacivanje šlajma - samo, to bi ti ipak trebao netko pokazati.
    Postoje i lijekovi za razrjeđivanje i iskašljavanje šlajma, kao što je Fluimukan, no i to treba prepisati doktor.
    Inače, promuklost+taj šlajm koji se čuje - to ti je laringitis.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Idi svakako doktoru, vjerojatno će ti trebati antibiotik.

Ostalo - za promuklost nama pomaže propolis (u spreju) ili tantum verde (to trenutno olakšava bol kod grlobolje i to koristimo da dijete s upaljenim grlom uopće može jesti).

Šlajm - piti puno tekućine, ali stvarno puno (i to pomalo), davati juhu u kojoj je skuhana glavica luka, davati čaj kroz dan (na slamku, obično se lakše proguta) da razrijedi tu gustu sluz.

Ostalo - ako je dijete manje, pomaže ritmično lupkanje po leđima da se sluz odlijepi.

Redovno treba čistiti nos (koji je često uzrok sviju zala), ispirati morskom vodom ili fiziološkom otopinom i poticati dijete da ne guta šlajm nego da ga pljuje kad god osjeti u ustima (ja svojima znam staviti kantu ili lavor kraj kreveta, unutra papirnate ručnike, tako da se ne treba dignuti za svako pljuvanje ako imaju još i temperaturu).

Eto, to mi trenutno pada na pamet.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Idi svakako doktoru, vjerojatno će ti trebati antibiotik.
    ma neće, ako je laringitis, a po opisu bih rekla da je, neće trebati antibiotik.

nama je za šlajm bila zakon ariana, aspirator za nos koji ide na usisavač.
    to nas je spasilo mnogih bronhitisa i komplikacija, preporučam.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    ma neće, ako je laringitis, a po opisu bih rekla da je, neće trebati antibiotik.

nama je za šlajm bila zakon ariana, aspirator za nos koji ide na usisavač.
    to nas je spasilo mnogih bronhitisa i komplikacija, preporučam.
    Nadam se da je tako.... ali imam loše iskustvo od prošlog tjedna. Držala dijete doma, krpala kako sam znala, a kad smo se otpremili doktoru jer se stanje nije poboljšavalo, ispalo je da je streptokok u grlu i eto ga na silapenu. Bilo je bolje u roku 1 dana. Bolje pitati...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Nadam se da je tako.... ali imam loše iskustvo od prošlog tjedna. Držala dijete doma, krpala kako sam znala, a kad smo se otpremili doktoru jer se stanje nije poboljšavalo, ispalo je da je streptokok u grlu i eto ga na silapenu. Bilo je bolje u roku 1 dana. Bolje pitati...
    dobro, to je druga stvar.
    govorila sam isključivo o laringitisu.
    ali ja bih ga isto svakako odvela dr. jer ima laringitisa i laringitisa, a na liječniku je da prepozna koji je i kako će se tretirati.

sonči avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Moja cura je dobila za taj šlajm Bisolvon kapi 3 puta na dan po 15 kapi. I ok joj je sad , nije skoz ali puno bolje jer je tri dana povraćala taj šlajm koliko ga je bilo. To je u principu za lakše iskašljavanje. I da poslije 18 h nesmiju se davati te kapi jer bi mogla kašljat cijelu noć.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Situacija je ovakva .
    U srijedu je počeo kihati i malo temperature, u četvrtak je počeo malo i nos curiti i temperatura 37,5, E u petak je fest zakurio 39,3 onda je pal na 39 i išli pedici.
    Niš strašno malo se čuje u plučima šlajm, malo rub uha crven i malo crveno grlo, dobio antibiotik amoxicilin 3X na dan 6 ml.
    Onda je u subotu počeo kašljati onako suh kašalj, nije popodne mogao plakati koliko je kašljao, u nedjelju jače i dala sam mu smjesu luka i meda.
    situacija se poboljšala i od subote je bez temperature i malo mu curka nos niš strašno.
    Evo danas malo kašlje i to onako kao da je pun šlajma, nos ne curi nešto sitno, tempice nema ali bome ni glasa.
    Prvo je bio promukao ali evo već sad više nemre ni govoriti.
    Sad ne znam kaj da mu dam i dali da ga vodim ponovno doktoru

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •