Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Obnova starog furniranog namještaja

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Obnova starog furniranog namještaja

Imamo neke atraktivne komade od starog (šezdesetak godina i pedesetak godina) furniranog namještaja koje bismo rado pretvorili u stanare naših soba, i to tako da ih prebojamo u visoki sjaj bijele boje, a one druge komade u neke žarke boje, još nismo odlučili koje.

Zanima me koja je tehnologija toga, kak se to može, s čime je to najbolje, možemo li to sami, ili moramo profesionalcima, koliko to košta... dakle sve što u vezi toga znate i možete savjetovati.

Obzirom na ljepotu jednog seta namještaja spremna sam i pregovarati u vezi konačnog izgleda, ali samo u smjeru toga da ne mora biti baš visoki sjaj. Spremna sam i na neke druge alternative.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

S obzirom na ljepotu i starost navedenog namještaja nemoj ga farbati. Takav se namještaj vraća u prvobitni izgled. Doduše, mukotrpnim i sporim procesom, ali zasija starim-novim sjajem.

Ako ti je samo do upotrebe, i baš ti isključivo treba prefarban vintage namještaj, izbrusi malo sve površine finim brusnim papirom, skini/zaštiti trakom šarke, brave i slično, i "okreči" ormare airbrushom.
    U zavisnosti koliko si dobro skinula lak ispod, i kakvu boji koristiš, prije ili još ranije boja će početi da se guli.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Furnirani namještaj baš nije pogodan za velika prefarbavanja. Dobro veli vještičica - to pusti tak kak je, tj. eventualno nađi nekog da ga presvježi bezbojnim lakom npr. da dobije sjaj.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •