-
Obnova starog furniranog namještaja
Imamo neke atraktivne komade od starog (šezdesetak godina i pedesetak godina) furniranog namještaja koje bismo rado pretvorili u stanare naših soba, i to tako da ih prebojamo u visoki sjaj bijele boje, a one druge komade u neke žarke boje, još nismo odlučili koje.
Zanima me koja je tehnologija toga, kak se to može, s čime je to najbolje, možemo li to sami, ili moramo profesionalcima, koliko to košta... dakle sve što u vezi toga znate i možete savjetovati.
Obzirom na ljepotu jednog seta namještaja spremna sam i pregovarati u vezi konačnog izgleda, ali samo u smjeru toga da ne mora biti baš visoki sjaj. Spremna sam i na neke druge alternative.
-
S obzirom na ljepotu i starost navedenog namještaja nemoj ga farbati. Takav se namještaj vraća u prvobitni izgled. Doduše, mukotrpnim i sporim procesom, ali zasija starim-novim sjajem.
Ako ti je samo do upotrebe, i baš ti isključivo treba prefarban vintage namještaj, izbrusi malo sve površine finim brusnim papirom, skini/zaštiti trakom šarke, brave i slično, i "okreči" ormare airbrushom.
U zavisnosti koliko si dobro skinula lak ispod, i kakvu boji koristiš, prije ili još ranije boja će početi da se guli.
-
Furnirani namještaj baš nije pogodan za velika prefarbavanja. Dobro veli vještičica - to pusti tak kak je, tj. eventualno nađi nekog da ga presvježi bezbojnim lakom npr. da dobije sjaj.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma