Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 104

Tema: na SD bebama lijepe dudice na usta!!

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo samo par malih isječaka iz gornjeg članka:
    Objasnila mi je da je u interesu sto boljeg i brzeg oporavka djeteta da i ja ostanem s njom u bolnici, da vodim brigu da sto manje place kako ne bi zamarala i trosila snagu. Nakon nekoliko dana ispunjenih brigom i tugom, konacno sam osjetila veliko olaksanje. I mozda nevjerojatno zvuci, ali - bila sam sretna, istinski sretna. Mogla sam njegovati svoje bolesno dijete uz pomoc dobrog, strucnog i vrlo pazljivog osoblja bolnice. Osobito mi je puno znacilo i sto mi objasnjavaju svaki postupak, svaku primjenu lijekova i opcenito sve sto me u bilo kojem trenutku zanimalo u vezi lijecenja moga djeteta. Bila sam im iskreno zahvalna jer je to bio prvi put da sam u bolnici znala ono najvaznije – sto se dogadja, sto rade i zasto.
    Svako dijete imalo je uz sebe 24 sata dnevno majku, oca, baku ili koju drugu dragu osobu koja se brinula o djetetu. Tek kasnije sam postala svjesna da za tih sedam dana na djecjem odjelu u bolnici zapravo i nisam cula djecji plac.
    Da dodam, rucica na kojoj je Ani bila uvedena infuzija bila je potpuno zamotana u zavoj. Ma koliko slinila i grickala zavoj, ma koliko mlatila rukom, moja je djevojcica, za cijelo vrijeme boravka u bolnici nije uspjela iscupati.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

svakako prekrasno, s obzirom na situaciju, naravno...
    a,eto,ni na SD se nije cuo plac-jer su imbile dudice nalijepljene na usta (luka,je doduse plakao 'ispod' dudice, mislim da ce mi srce puknuti ako nastavimpisati tako da boljeda prestanem

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja sam tražila odgovor na uvjete st neonatologije, a ne u idealnim uvjetima, jer tamo bebe nisu u apartmanima i svakodnevno se oživljavaju i 100 sr...a o kojima mi se ne da ni pričat.

zar mislite da doktori nebi dozvolili sav taj pristup da imaju uvjete, naravno da bi. ovako bi se samo zbog vlastite sebićnosti (u ovim uvjetima naglašavam) ugrožavao život druge dice s odjela.

i btw. mislim da se na slici vidi i da je T ruka u zavoju preko flistule, a škare su samo jedan uteg da se ipak zlo ne dogodi nekim slučajem, nije zavezana za krevet.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

na brzinu sam škicnula -
    uglavnom, i eli su ruke prvi dan (na SD) bile vezane nekom pelenom uz tijelo i sve skupa još u onom njihovom jastuku
    meni je to bilo strašno a isto nisam ništa poduzela, nikad si to neću oprostit
    još kad čujem za dude - drugi put, čim rodim, idem doma

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    Pored maminih ili tatinih zdravih ruku, čemu vezivanje djeteta?
    Na žalost, ako nam je to samima prihvatljivo, nema razloga ni da se mijenja na bolje .
    Pa meni je dijete bilo cijelo vrijeme na rukama dok sam smjela biti s njim. Kad sam otišla, tko će ga držati umjesto mene. Narvano da mi nije drago zbog toga i naravno da sam zato cijelo vrijeme dok sam smjela bila s njim i držala ga samo da nije vezan...

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

curke, mame, znam da vam nije drago da su vam djeca vezana i da ste bili maximalno sa njima kolko su vam dali i tad nisu trebala biti vezana.
    ono što mene smeta su 'ti koji daju / ne daju'
    jasno mi je da su kod nas u bolnicama uvijeti daleko od savršenih i da smještaj djeteta ovisi o odjelu, bolnici pa i osoblju.
    ali mi stvarno logično razmišljanje ne nalazi odgovor kada daju da budeš sa djetetom, recimo 4 sata na dan. pa u drugoj bolnici daju od jutra do mraka. mislim koja je razlika. i onda još, ako roditelj može biti od jutra do mraka, zašto ne može biti i od mraka do jutra.
    ak može jedno, može i drugo. ak može 4 sata može i 24 sata. normalno da jedan roditelj nemože biti 24 sata po par dana uz djete, u naššim uvjetima, najčešće sa jednom stolicom, ali se zato mogu izmjenjivat i mislim da je svima lakše, a najviše djetetu.
    ja bi to. da se malo trgnu, PRILAGODE, a nekako će se i uvjeti početi mjenjati, valjda prema bolje. prvo je potrebna ljudska volja

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Meni je to lijepljenje duda preprestrašno. I nije mi jasno ako su bebe uspavane zbog tog svijetla, zašto ih je potrebno još i umirivati na ovakav način.
    Od moje cimerice mali je imao produženu žuticu, bili su u bolnici sve skupa 10-12 dana. Kad bi postao nemiran pod svijetlom, donjeli bi ga njoj da ga umiri. Odnosili su ga samo kad je trebao biti pod svijetlom. I sisao je stvarno super, nije bilo potrebe za nikakvom nadohranom.
    I još jedan slučaj, mojoj susjedi su na pregledu s cca 2 mj. rekli da joj mala još uvijek ima malo žuticu i da prestane dojiti tri dana. Ona ipak nije prestala, i naravno, na slijedećem vađenju krvi je bilo sve OK.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Strašnoooooo!!!
    meni sina htjeli uzeti na 24 sata (Petrova) radi moje temperatura pa sam totalno pala u komu a mogu si mislit da sam ga vidjela negdje svezanog i još s ZALIJEPLJENOM dudom!!!
    točno te kužim kad veliš da te bilo strah i da te obuzeo osjećaj nemoći i osjećaj da ti nikada više neće vratiti dijete.
    Užas!!!
    a kad smo došli doma i vidjeli ubode u peti - e zlo mi je došlo.
    najbolje o tome ne razmišljati!!!

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Inja55 prvotno napisa
    Strašnoooooo!!!
    ...
    a kad smo došli doma i vidjeli ubode u peti - e zlo mi je došlo.
    najbolje o tome ne razmišljati!!!
    a šta bi onda rekla na desetak uboda na glavici :/

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bebama se krv vadi iz pete.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mala se djeca u bolnici ponekad vezu zbog vlastite sigurnosti.Nije lijepo za vidjeti,ali nije tesko za shvatiti.Magdalena je imala oko 1 i pol dana kad je z varsila u bolnici.Skakala je po krevetu,cupala onu zabodenu iglicu( brunila cini mi se) skidala se..pa zar nije bolje onda svezati nego ostaviti da se ozlijedi! Ni oni ne mogu biti kraj svakog djeteta 24 sata!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj nine prvotno napisa
    a šta bi onda rekla na desetak uboda na glavici :/
    upravo tako. ja sam svoju bebicu drzala na rukama i dojila dok su iz njene glavice, rukice itd. virile ralicite igle, infuzije i sl.

Bebama se krv vadi iz pete.
    mojoj m. su vadili samo iz prstica i mislim iz glave

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ni oni ne mogu biti kraj svakog djeteta 24 sata!
    zato se mi borimo da svako dijete moze imati u bolnici uz sebe roditelja

vadjenje krvi iz pete se radi za tocno odredjenu pretragu, mislim da je na fenilketonuriju

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lei su uvijek vadili krv iz pete, a radili su joj krvnu sliku, to smo redovito radili na kontrolama kod neonatologa na Svetom Duhu. Nije pokazala da bi joj to bilo traumatično, osim što jednom nije dala da joj se vadi krv jer se već prije rasplakala, pa nas je doktor naručio za par dana na vađenje.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Bilirubin u visokim koncetracijama izaziva u beba kernikterus-oštećenje mozga.To se dešava izuzetno rijetko i vrijednosti bilirubina moraju biti izrazito visoke.U načelu fototerapija se provodi preventivno ako postoji povišena vrijednost bilirubina, osobito ako vrijednost raste.
    Istina je da su bebe s povišenim bilirubinom pospanije, ujedno ih i fototerapija dodatno iscrpljuje.Bebu s povišenim bilirubinom nužno je što ćešće stavljati na prsa, da bi što češće imala stolicu i na taj način izlučila što više bilirubina,a ujedno i zbog fototerapije koja dodatno zagrijava i dovodi do gubitka tekućine.
    Ne dozvoliti majki da doji dijete dok je na fototerapiji !!!
    Infuzija samo u ekstremnim slučajevima ako dijete ne prihvaća druge oblike rehidratacije ( dojenje, na špricu, bočica )
    Ne postoji razlog da ne dojite svoju djecu ako je ordinirana fototerapija, tražite bebu ako beba plače da ju podojite, to vam moraju omogućiti.Jedini problem , kako znati da vaša beba plače! :?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj kinder prvotno napisa
    tražite bebu ako beba plače da ju podojite, to vam moraju omogućiti.Jedini problem , kako znati da vaša beba plače! :?
    upravo sam te to htjela pitati, sve je to u teoriji super, sve nam je jasno. ali u praksi je sve ipak puno drugacije i teze izvedivo, barem u nasim rodilistima...

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj emily prvotno napisa
    Ni oni ne mogu biti kraj svakog djeteta 24 sata!
    zato se mi borimo da svako dijete moze imati u bolnici uz sebe roditelja
    U potpunosti potpisujem!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Lei su uvijek vadili krv iz pete, a radili su joj krvnu sliku, to smo redovito radili na kontrolama kod neonatologa na Svetom Duhu. Nije pokazala da bi joj to bilo traumatično, osim što jednom nije dala da joj se vadi krv jer se već prije rasplakala, pa nas je doktor naručio za par dana na vađenje.
    zvuci puno humanije nego na rebru.
    m. bi tako vristala dok su joj vadili krv da smo i mm i ja plakali skupa s njom.
    a doktorica me s prezirom pitala "majko, a zasto placete, jel vas nesto boli?" :shock:

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

citirani tekst je iz REZOLUCIJe XX. PERINATALNIH DANA «ANTE DRAŽANČIĆ»
    «ZA ZAŠTITU MATERINSTVA I DJECE I HUMANIJE RAĐANJE» http://www.udrugaprimalja.hr/content/view/26/46/
    6. Novorođenče se ne smije odvajati od roditelja protiv njihove volje. To je naročito važno za vrijeme boravka novorođenčeta u bolnici. Rana uspostava kontakta roditelja sa zdravim a naročito bolesnim djetetom uz uvođenje prema obitelji usmjerene skrbi najvažnije su zadaće zdravstvenoga sustava u slijedećem razdoblju.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

...i ono ključno
    [quote]Zdravstveni djelatnici ne bi smjeli prihvatiti nedostatak sredstava kao izgovor nepoštovanja gore proklamiranih prava majki i novorođenčadi.[/quote]

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

[quote]Zdravstveni djelatnici ne bi smjeli prihvatiti nedostatak sredstava kao izgovor nepoštovanja gore proklamiranih prava majki i novorođenčadi.[/quote]

U ovom slučaju se čak ni ne radi o nedostatku sredstava, već o nečem puno gorem Majke koje rađaju na SD trebale bi malo pripaziti (koliko mogu! :/ ),ukoliko je ovo uobičajena praksa,obavezno reagirati

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

zato sam i napisala svoje iskustvo i sto sam vidjela...

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    zvuci puno humanije nego na rebru.
    m. bi tako vristala dok su joj vadili krv da smo i mm i ja plakali skupa s njom.
    a doktorica me s prezirom pitala "majko, a zasto placete, jel vas nesto boli?" :shock:
    ja sam samo vidila izbockanu glavu, sva sreća pa vađenje nisam vidila....
    i ne znam šta se čude i gledaju s prezirom, pa i moj otac je plakao prije 30god kad su meni vadili krv iz glave...onda kad je još bilo pravilo...di će muško plakat

traxi

Početno

ja sam svog bembija posjećivala dok je bio 2 dana na fototerapiji i nisam vidjela nikakve dude. ali sam vidjela kad su ih hranili na bočicu prehipom. tak mi je med sestra rekla da ih time hrane. a ja sam svoje izdojeno mlijeko bacala u kanalizaciju. to je tužno..

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa dobro, zar ne daju izdajati za bebe koje imaju žuticu?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

hrane li i bebe koje nemaju žuticu, a nisu stalno s mamama (na SD) ?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pa dobro, zar ne daju izdajati za bebe koje imaju žuticu?
    daju, ali moras inzistirati... i onda ce ti dati da se zanjegaizdajas samo par puta dnevno... ostalo oni hrane adaptiranim a ti svoje bacas

hrane li i bebe koje nemaju žuticu, a nisu stalno s mamama (na SD) ?
    deklarativno ne ali navodno ipak da,kad bebe placu od gladi...ja sam skuzila po tomesto mi je luka,dok jos nije dobio zuticu,bljucnuo adaptirano..

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

A priča o blagodatima kolostruma !
    Sada sam već jako ljuta !

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni nije jasno to sa izdajanjem jer sam se ja za Leu dolazila izdajati od kuće, a tako i druge mame kojima su djeca bila u inkubatoru tj. na intenzivnoj, a one koje su bile u bolnici izdajale su se svaka tri sata; pa mi nije jasno kako ne daju izdajati za bebe koje imaju žuticu (ako ih već ne nose na dojenje) ??

traxi

Početno

bebe kojeimaju zuticu se mogu sam na kratko vidjeti 2 puta dnevno. dojiti ga nisam smjela, zahtijevala sam, ali mi nisu dali. zalosno. izgovor im je da je guzva i da nema mjesta, da nedonoščad ima prednost.

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Uf, uf ovaj topic budi bolne rane.
    Srce mi se para jer je i moja Vita imala žuticu na SD i bila sam LUDA!!

Prvo što sam se morala borit da se izdajam i da joj daju moje mlijeko (ako ga je uopće dobila ), jer kao što je netko napisao ti to nevidiš da joj oni daju tu bočicu.

Drugo kaj sam morala isto tako kumit i molit da ju vidim i to samo preko stakla, a onda ti nakon DOSLOVNO SAMO 1 minute kažu "jel dovoljno?" i pošalju te van ko zadnje pseto.

Ja sam bila nova rodilja i tak sam bila smotana da se nisam uopće znala izborit za sebe i Vitu. Samo sam plakala i plakala i hodala po bolničkim hodnicima ko ranjena zvjer, samo da ne mislim na to. Ajme grozno, ne smijem se ni sjetiti....

Joj da mi je sad ova pamet. Ma nema šanse da bi mi se isto drugi put dogodilo. Ja da njih MOLIM da vidim svoje VLASTITO dijete 2 puta dnevno po he...nu minutu????? MA NEMA TEORIJE! Da vidiš kakav bi krš i lom sad napravila.

A što se tiće hranjenja beba u bolnici nadomjeskom....Kaos isto! U "njihovom rooming-inu" dijete nije s tobom od ponoći do 5 ujutro. Kaj misliš da beba stara dan, dva jede u tih 5 sati???? Vita je sad stara 4 mjeseca pa jede svaka 2 sata!!! Osim toga dok je bila na terapiji zbog žutice dozvolili su mi da dolazim 4 puta dnevno na izdajanje ( u 6h, u 10h, u 14h i u 18h). Od čeg je živjela u međuvremenu? Od zraka sigurno ne!
    Ajme kak sam se sad raspiz....

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj bubimira prvotno napisa

Prvo što sam se morala borit da se izdajam i da joj daju moje mlijeko (ako ga je uopće dobila ), jer kao što je netko napisao ti to nevidiš da joj oni daju tu bočicu.

Drugo kaj sam morala isto tako kumit i molit da ju vidim i to samo preko stakla, a onda ti nakon DOSLOVNO SAMO 1 minute kažu "jel dovoljno?" i pošalju te van ko zadnje pseto.
    isto tako sam se i ja osjecala... bas ko ranjena zvijer... a ti si bar dobila 'cak' 4 izdajanja...

Joj da mi je sad ova pamet. Ma nema šanse da bi mi se isto drugi put dogodilo. Ja da njih MOLIM da vidim svoje VLASTITO dijete 2 puta dnevno po he...nu minutu????? MA NEMA TEORIJE! Da vidiš kakav bi krš i lom sad napravila.
    isto!!!

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bebe vezu i lijepe im dudice na SD!!!!
    Pa to je teski idiotizam...
    Gdje su mama i tata?
    Pogotovo ljepljene dudica??? Zbilja sto ako im se zacepi nosic???
    Onda je veca steta od terapiske metode nego od ostecivanja mozga bilirubinom zasto se ovo i provodi.
    Mislim da naivne mame koje vjeruju u opravdanost ove metode moraju ozbiljno razmisliti o alternativnim metodama.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nažalost, i ja sam jedna od mama koje hodočaste odjel intenzivne skrbi svakodnevno (prije mjesec dana rodila sam bebu od 1220g i još je u inkubatoru)

treći dan kad sam došla do nje (duga priča, ja se nisam prva 2 dana ustajala iz kreveta, jer sam ja bila jako loše) bila je na fototerapiji i imala je tu "dudicu" (neki drugi naziv je za to, nije prava dudica) zalijepljenu za usta i pitala sa ih zašto i rekli su mi da to stave prvih dana i služi za zadržavanje jezika, da se bebe ne bi slučajno ugušile svojim jezikom ako padne u grlo. za koji dan, za tim nije bilo potrebe. druge bebe nisam nikada vidjela s duducama.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mirjana jel' ti na Svetom Duhu beba? Držim vam fige da što prije budete zajedno

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je, na Sv. Duhu je, hvala na lijepim željama, mislim da će nam trebati još barem mjesec dana, ali tješim se da je zasada sve s njom OK, još se samo mora udebljati

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Znam da ti je teško, moja Lea se isto ranije rodila, u 32. tjednu, i ležala je na neonatologiji na SD pet tjedana. Bitno da su prošle te najgore krize, sad nek se bebica samo lijepo deblja

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: na SD bebama lijepe dudice na usta!!

Citiraj lucky day prvotno napisa
    luka je nakonporoda imao zuticu i tih pardana ga nisam smjela dojiti... nekako sam se izborila da se izdajam (samo par puta dnevno!)... nismo ih smjele puno ni gledati, no jednomprilikom su nas pustili da ih pogledamokroz staklo i imale smo sto vidjeti... bas mom luki i curici zene koja se sa mnom izdajala te jos nekim bebama su zalijepili dudice na usta!!
    znaci,osim sto su svima rucice bile zavezane da si ne strgaju infuziju, preko okica nalijepljenje vatice zbog suncanja, jos su (vjerojatno onim bebicama oje su vise plakale) NALIJEPILI DUDICE NA USTA (onim bijelim flasterima koji se koriste bolnicama)!!
    zanima me, s obzirom na innocenti kod ali i na opcenito ljudski odnos prema pacijentima da li takvo nesto moze uopce biti legalno? tko takvo postupanje prema bebicama smije odobriti?
    zna li netko od vas za takvu praksu u rodilistima u hrv?
    Moje najsvježije iskustvo - Kaleb je zbog žutice bio na fototerapiji 4 dana (sveukupno smo proveli 9 dana u bolnici) i izborila sam se da ga dojim (nominalno svaka 3 sata, u praksi sam dojila na zahtjev), držala sam ga na rukama, čak je i tata došao jedan dan. To nikako nije praksa, ali ako si dovoljno naporan...

Ostale bebe nisu bile dojene, mame su se izdajale, ali nisam vidjela niti jednu s naljepljenom dudom (a stvarno sam stalno visila tamo) ili dudom uopće. Pored beba stoje čajeki, no ako to zabranite (ja sam zabranila i kod Kaleba je stajala napomena "isključivo dojenje!"), miču ih. Kaleb je infuziju imao u ruci, a ne u glavi (isto na moj zahtjev).

Oči je imao zavezane, ali to je na fototerapiji nužno i nije mi padalo na pamet da se bunim protiv toga.

Niti jednom nije plakao.

Što hoću reći, praksa kod fototerapije nije lijepa niti pretjerano humana, ali sve se to da promijeniti. Ne znam jesam li ja imala sreće ili sam im samo dovoljno išla na živce, ali na kraju ta fototerapija za nas nije ispala toliko traumatično iskustvo.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim Luna da si ipak ti "glavni krivac za to". Bravo :D

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

luna thx što si ovo podijelila s nama!
    meni je dan danas žao što sam se prepustila birokraciji u slučaju dojenja i žutice. drago mi je da je netko bio uporan i tvrdoglav kao ti da se izbori za svoje dijete. samo ste dokaz da se može!

poučena svojim iskustvom i tvojom pričom nema šanse da mi drugo dijete prođe kao i Vita

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad dok sam još friška s iskustvom novorođenačke žutice, išla sam ponovo čitati sve postove i imam par komentara:

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    seni, te bebe znaju biti tako pospane da ih ne možeš probuditi za dojenje. s nama je u sobi bio dečkić kojem mama nikako nije mogla ugurati ciku u usta (prvi dan je cikio ko veliki).
    Ovo je, na žalost, dosta točno, tu sam ja imala sreće da je Kaleb rođeni borac - bio je jako pospan, ali ipak si je uspio dobro povući svaki put. Oni imaju onu glupu praksu vaganja prije i poslije podoja i svaki put su padali na dupe kad bi K. nakon podoja imao 70-100 grama više (inače klinci pojedu 20-50 grama). Meni te brojke ništa nisu značile jer sam znala da on dobro papa, ali mi je bilo fora vidjeti kako se iščuđavaju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cokolina prvotno napisa
    Citiraj anchi prvotno napisa
    Smije li u ovakvom slučaju mama uzeti svoje dijete i otići iz bolnice? Koje posljedice za dijete može ostaviti žutica?
    da, da li netko zna sto bi se desilo da mama uzme dijete i ode kuci s njim? ili da ju odnese u sobu da bude pored mame.

odnosno, kakve posljedice ostavlja zutica na bebu ako se ne lijeci?

da li netko zna?
    Ovo jako ovisi o vrijednostima bilirubina. Iako je Kaleb imao granični bilirubin (odnosno, granični prema suvremenim istraživanjima, a na SD-u imaju neke prastare tabele po kojima se ravnaju), ja se nisam usudila uzeti ga na vlastitu ruku doma, jer nisam toliko medicinski potkovana i nisam htjela riskirati eventualne posljedice, jer si to nikad ne bih oprostila.

Pitala sam dr.Stanojevića što ako odnesem bebu doma, on je rekao da bebi najvjerojatnije ne bi bilo ništa, ali da bi me bolnica u tom slučaju slomila, morala bih potpisati milijun papira i slušati kako ugrožavam svoje dijete i, naravno, ako bi se što pogoršalo ne bih se mogla tamo vratiti. Nisam htjela to raditi, jer sam uspjela postići da ispune moje zahtjeve i želje, ali da nisu...Ne znam. Kaleb je ionako otpušten s povišenim bilirubinom, dogovorila sam da sad u četvrtak idemo na kontrolu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U "njihovom rooming-inu" dijete nije s tobom od ponoći do 5 ujutro.
    Kako nije? :? Kaleb je sa mnom bio, naglasila sam odmah po porodu da želim 24-satni rooming in i to je bilo to. Spavao je sa mnom u krevetu, na meni, neke sestre su kolutale očima, a neke govorile kako je to predivno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mirjana prvotno napisa
    nažalost, i ja sam jedna od mama koje hodočaste odjel intenzivne skrbi svakodnevno (prije mjesec dana rodila sam bebu od 1220g i još je u inkubatoru)

treći dan kad sam došla do nje (duga priča, ja se nisam prva 2 dana ustajala iz kreveta, jer sam ja bila jako loše) bila je na fototerapiji i imala je tu "dudicu" (neki drugi naziv je za to, nije prava dudica) zalijepljenu za usta i pitala sa ih zašto i rekli su mi da to stave prvih dana i služi za zadržavanje jezika, da se bebe ne bi slučajno ugušile svojim jezikom ako padne u grlo. za koji dan, za tim nije bilo potrebe. druge bebe nisam nikada vidjela s duducama.
    mirjana, jesmo li mi pričale prošli tjedan na hodniku nakon što si se ti izdojila, a ja išla dojiti? Znam da sam pričala s jednom mamom koja mi je rekla da je rodila prije mjesec dana i da beba mora biti još oko mjesec dana u inkubatoru...A i mislim da sam je vidjela kroz staklo dok sam dojila u onoj sobici ispred - ako je to tvoja beba, onda ti mogu reći da je sestre stvarno paze i maze.

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    U "njihovom rooming-inu" dijete nije s tobom od ponoći do 5 ujutro.
    Kako nije? :? Kaleb je sa mnom bio, naglasila sam odmah po porodu da želim 24-satni rooming in i to je bilo to. Spavao je sa mnom u krevetu, na meni, neke sestre su kolutale očima, a neke govorile kako je to predivno.
    Upravo tako: samo ako inzistiraš i posebno naglasiš imat ćeš dijete 24 h uza sebe! A ono što oni nude i zovu rooming-in upravo to i nije. kužiš? oni govore kako sve rodilje imaju rooming in a to ustvari nije točno. Istina da su bebe na SD puno puno više s mamama nego u nekim drugim bolincama, ali to nije rooming -in u pravom smislu te riječi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Većina mama s kojima sam pričala (a u 10 dana boravka u bolnici ih je bilo puno) uopće nisu željele rooming in po noći i posve im je odgovarao ovakav aranžman.
    Zato ovi iskreno zazuje kad netko kaže da bi bebicu i po noći. Mislim da je tu problem u rodiljama. Na žalost.

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

samnom u sobi bila je mama koja je molila da joj malenog odnesu u 22 umjesto u 24 jer joj je bilo prenaporno (!?!!??!) pa da se malo odmori... što reći...

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    mirjana, jesmo li mi pričale prošli tjedan na hodniku nakon što si se ti izdojila, a ja išla dojiti? Znam da sam pričala s jednom mamom koja mi je rekla da je rodila prije mjesec dana i da beba mora biti još oko mjesec dana u inkubatoru...A i mislim da sam je vidjela kroz staklo dok sam dojila u onoj sobici ispred - ako je to tvoja beba, onda ti mogu reći da je sestre stvarno paze i maze.
    vjerojatno smo se to nas dvije srele
    moja bebica je u onoj sobi gdje su "velike" bebe koje su izašle iz inkubatora. još 70g i moja će biti s njima vani

ja o sestrama mogu reći samo najbolje, jer sam ih vidjela i čula kako maze i pjevaju bebama koje ne mogu biti s mamama. problem je što moraju biti stroge jer takva čvrsta pravila zahtjeva šefica i sestre dobiju bukvicu ako ih se ne drže, samo šefica može odobriti dolazak mame na izdajanje (i ja sam se jedva izborila za to, valjda nisu vjerovali da ću biti toliko uporna i izdržati evo već 7 tjedana samo izdajanja)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja se zaista nisam morala boriti za izdajanje, samo se po sebi podrazumjevalo. Čak mi je kad mi se počela smanjivati količina mlijeka ta stroga šefica tražila uzorke čaja za dojilje po odjelu Jedino što mi nitko nije znao dati neki korisan savjet oko izdajanja, no ne krivim njih za to što nisam izdajanjem uspjela održati laktaciju jer sam i sama znala svu teoriju (ali sigurno da ima žena koje ne znaju što im je činiti a u bolnici onda neće dobiti neki koristan savjet. Zapravo, valjda hoće ako doktor Stanojević nije na godišnjem).

Mirjana, super da ti izdajanje dobro ide. Nadam se da će ti bebica brzo biti izvan inkubatora a onda će ti ju davati i na dojenje

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja sam rodila u Splitu, i bilo je stvarno groznih babica, kad su one bile dežurne djeca su cile noći plalakala, ali bilo ih je stvarno super, nosile su djecu kad god bi ih zamolile, moj se već u rodilištu izvrćao pa je počeo glavicom tući u rešetke od koljevke, ja lijepo so odvučem do njihovog ureda i zamolim da ga isprave a ona meni 'hoćete ga malo uzet, možda mu fali malo vaše blizine'.Naime bio je nemiran, slomljena klj.kost a pedi nije vidila,tj je...ima sve u priči s poroda.jedne se sjećam, tamno smeđe kose do ramena, bila je zlatna, nosila je djecu na podoj čim bi zaplakala, pa i po noći.ma svaka joj čast. A da mu je neko dudicu zaljepio na usta

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •