Draga Pia,
evo upravo sam ti postala čestitku, kad vidjeh i ovaj post

Evo na samom početku bih ti savjetovala da se lijepo opustiš jer je to od presudnog značaja za bebicu i njeno dojenje.
Tvoja priča je identična mojoj od prije pet mjeseci

Što se tvrdih grudi tiče, ne brini. Može potrajati i nekoliko mjeseci dok se uspostavi laktacija, tj. da tvoje tijelo počne proizvoditi onoliko mlijeka koliko tvom dečku treba.
Vidim da se izdajaš i pravilno zaključuješ da će ti ako tako nastaviš nadoći još više mlijeka.
Postoji mogućnost da češ osječati napetost u grudima i nakon podoja. Savjet: IZDOJI SE RUČNO TEK TOLIKO DA TI POPUSTI NAPETOST!

Savjetujem ti da između podoja STAVLJAŠ OBLOGE OD KUPUSA. Prvo ga omekšaj valjkom za tijesto i drži po DVA SATA, ALI NE VIŠE OD PET PUTA NA DAN!

Prije podoja se možeš istuširati toplom vodom, a meni su jaaaako pomogle tople kupke za grudi (čitaj: grudi u zdjelama sa toplom vodom)- tako će mlijeko samo poteće.
Dojiti možeš tako da se nadviješ nad bebača i pustiš grtavitaciji da ti pomogne.

"Naoružaj se mekanim "iznošenim" grudnjacima.

Vidim da si zabrinuta zbog bebinog plača.
Ja mu ne bih davala mlijeko na bočicu jer mu možeš stvoriti konfuziju.ž
Naime, dijete dok doji primjenjuje potpuno drugu tehniku od one kada uzima hranu na bocu. Budući da je upoznao bočicu, vjerojatno je da je zbunjen.

Cijelo vrijeme prati broj mokrih pelena (6-8) i kakica (pokazatelj su da je beba došla do masnog mlijeka).
Koža mora biti zategnuta.

Pia, ovi prvi dani znaju zaista biti teški- večina nas je to prošla.
Slijedi ove upute i javi se na SOS telefon (0800 22 77 22).
OPUSTI SE, lezi sa bebom u krevet, a drugi neka brinu o svakodnevnim zadacima i sve će to doći na svoje :D

Javi kako ti ide!

Sretno :D