Pia prvo da ti cestitam na rodjenju sincica a onda da ti jos vise cestitam na ovolikom trudu sto se tice dojenja. Ja ti ne mogu dati savjet kao druge mame savjetnice jer nisam te struke ali ti mogu reci dok te citam kao da gledam sebe u prvih mjesec dana. Meni je bila veca bol ta nbreklost grudi i nadolazenje mlijeka nego svaki porod. I sada se sjecam koliko to boli i tusiranja i masiranja i pokusavanja da malo pod tusem rucno izdojim i znam da mi je u nekim trenutcima dolazilo da uzmem pumpicu i mozag si izdojim a ne samo mlijeko iz dojki. Isto tako se sjecam da sam neprestano plakala negdje 11 dan poslije poroda ali moja babica je na to upozorila mog muza a ja nisam niti znala sa objasnjenjem da me pusti da radim sta ja hocu jer poslije trudnoce i poroda i nadolazenja mlijeka nastaje ziva zbrka i promjena rada raznih hormona u tijelu. Nemoj da se krivis zbog togha sto po knjigama samo vidis sretne bebe i mame i nemoj da mislis da nema drugih mama koje placu mozda vise nego ti.

Probaj se smiriti i samo ako ikako mozes posvetiti se bebi i sebi i uhodavanju u dojenje. Probaj sto dalje biti od bocice jer ako se boris za dojenje i vec imas malih problema onda bocica moze te male probleme napraviti prevelikima i to ti mogu reci iz prve ruke.

Stvarno ti svaka cast na trudu i volji i nadam se da vam uskoro sve to bude islo jako glatko i da za par dana budes pro dojilja i vjerujem da hoces jer u pocetyku smo svi mi nesigurni i neznamo ali si na pravom mjestu da dobijes pomoc. Ne postoje dvije iste bebe na ovom svijetu koje imaju isti ritam spavanja, dojenja, kakenja i ostalog i zato ti samo prati potrebe svoje bebe i sve ce to biti za pet.