Pokazuje rezultate 1 do 50 od 67

Tema: Nalijeganje na trbuh pri porodu...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    t.r.a.c. avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

nalijeganje nije potrebno ako rađaš u vertikalnom stavu, dakle stoječki, klečećki, na stolčiću... izbori se za taj položaj (ili biraj rodilište gdje to možeš i bez velike borbe dobiti), jer pri njemu sila teža pomaže bebi da se spusti (a najbolje je ako možeš u tom položaju prolaziti i trudove)

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj t.r.a.c. prvotno napisa Vidi poruku
    nalijeganje nije potrebno ako rađaš u vertikalnom stavu, dakle stoječki, klečećki, na stolčiću... izbori se za taj položaj (ili biraj rodilište gdje to možeš i bez velike borbe dobiti), jer pri njemu sila teža pomaže bebi da se spusti (a najbolje je ako možeš u tom položaju prolaziti i trudove)
    potpisujem, pokušaj se raspitati u rodilištu ima li opcija rađanja na stolčiću, ili u vodi.
    Ako nije moguće, napiši izjavu (plan poroda) kojom odbijaš nepotrebne intervencije.
    vidi ovdje
    http://forum.roda.hr/threads/2828-Plan-poroda?highlight=plan+poroda
    pretraživanje http://forum.roda.hr/search.php?searchid=2082890

Ja sam također rodila uz nalijeganje, porod je tekao brzo i lako dok nisam došla u rodilište i tamo sam "morala" ležati na leđima. To je pojačalo jako bolove, i nisam mogla disati. Na kraju, pretpostavljam, zaista nisam imala snage tiskati kad su to od mene tražili, i doktor je laktom jednom ili dvaput (nisam baš više bila pri punoj svijesti) nalegao laktom dok sam pokušavala tiskati. Uz to su me rezali ali uz takvu silu naravno sam i dodatno popucala, šivali su me dosta i od šavova sam se oporavljala dobrih mjesec i pol.

Svakako bih to idući puta (bude li ga) pokušala izbjeći - prije svega ne želim se dati više u ležeći položaj, jer sam tako bila potpuno bespomoćna, i roditi a i braniti se od intervencija koje ne želim.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Kako se izboriti za položaj koji nije ležeći (ili ležeći s napola podignutim trupom, kao polusjedećim) u rodilištu u kojemu to jednostavno ne daju?
    Sv. Duh? Petrova? Merkur? Sva najveća zagrebačka rodilišta.

Kako?

Vidim jedino opciju kako rodilja bježi kroz rodilište, ovi ju hvataju, pa ona pokušava zauzeti pozu čučanj, oni ju dižu, gle luđakinje..., onda ona opet bježi kad nitko ne gleda, pa se pokušava namjestiti četveronoške, pa se hvata za radijator, opet je dižu i nose na stol za rađanje...ova se bacaka, ali uzalud...

Ja karikiram, naravno,
    ali nema šanse, nikakve šanse, u rodilištu u kojemu to nisu predvidjeli, neće i ne žele,
    da žena ima izgon u uspravnom položaju.

Jedino može ići pretraživati u kojem se rodilištu to može pa ići tamo, inače ništa.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Kako se izboriti za položaj koji nije ležeći (ili ležeći s napola podignutim trupom, kao polusjedećim) u rodilištu u kojemu to jednostavno ne daju?
    Sv. Duh? Petrova? Merkur? Sva najveća zagrebačka rodilišta.

Kako?

Vidim jedino opciju kako rodilja bježi kroz rodilište, ovi ju hvataju, pa ona pokušava zauzeti pozu čučanj, oni ju dižu, gle luđakinje..., onda ona opet bježi kad nitko ne gleda, pa se pokušava namjestiti četveronoške, pa se hvata za radijator, opet je dižu i nose na stol za rađanje...ova se bacaka, ali uzalud...

Ja karikiram, naravno,
    ali nema šanse, nikakve šanse, u rodilištu u kojemu to nisu predvidjeli, neće i ne žele,
    da žena ima izgon u uspravnom položaju.

Jedino može ići pretraživati u kojem se rodilištu to može pa ići tamo, inače ništa.
    evo ja sam bila prije dvije godine u MErkuru i zamolila sam jel smijem stajati i pustili su me bez ikakvih problema. bila sam u sobi preko puta rađaone i tamo stajala nekih sat i pol jakih trudova. zapravo, sasvim je bilo izdržljivo. tad sam osjetila bebu da se spustila, pozvala sestre, odmah su me odvezli na krevetu u rađaonu i rodila sam za tri truda. taj treći mi je doktorica zalegla na trbuh što nisam shvatila kao nešto loše jer je stvarno bilo ekspresno i sad kad se poroda sjetim izrazito ugodno iskustvo

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj lola3 prvotno napisa Vidi poruku
    evo ja sam bila prije dvije godine u MErkuru i zamolila sam jel smijem stajati i pustili su me bez ikakvih problema. bila sam u sobi preko puta rađaone i tamo stajala nekih sat i pol jakih trudova. zapravo, sasvim je bilo izdržljivo. tad sam osjetila bebu da se spustila, pozvala sestre, odmah su me odvezli na krevetu u rađaonu i rodila sam za tri truda. taj treći mi je doktorica zalegla na trbuh što nisam shvatila kao nešto loše jer je stvarno bilo ekspresno i sad kad se poroda sjetim izrazito ugodno iskustvo
    A šta si ti sad ispričala?

Hodala si za vrijeme trudova.

Kad je trebalo tiskati, kad je trebao početi izgon djeteta, postavili su te na krevet/stol i izgon se obavio u poluležećem ili ležećem položaju, kao i uvijek, tamo gdje nije predviđeno drugačije.
    U zagrebačkim rodilištima nema kade, stolčića, nema opcije da žena kleči, čuči, da napola stoji uspravno itd. , nema položaja koji je vertikalni u izgonu.

O izgonu se ovdje radi, o položaju prilikom prolaska djeteta kroz porođajni kanal, ne prohodavanju trudova.
    Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 17.02.2012. at 14:51

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •