Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: kad ste poceli sa dodavanjem pahuljica u mlijeko?

Bebica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno kad ste poceli sa dodavanjem pahuljica u mlijeko?

mislim na pahuljice kao sto je cokolino i sl.ja sam jucer kupila jedne,kao,prva faza od 4 mj dalje..bez okusa...pocinje se sa jednom zlicicom u flasici mlijeka,pa se ide na dve,tri...neznam dal je pametno vec sa 4 mj ili cekati..posto sa 5 kazu,poceti sa kasicama polako...

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

ja sam maloj pocela sa 5 i pol mj stavljati rizine u mlijeko (adaptirano),one na kojima pise od 4 mj....od lina sam joj pocela davati samo keks i to prije nekih 3-4 dana ( a sad ima 6 i pol mj)...
    čokolino i ostale vrste ce pricekati....

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nemoj još. Prerano joj je. Ako misliš da je gladna, prvo probaj dati više ili češće mlijeko. Beba ti pije adaptirano mlijeko, zar ne? Njoj je dovoljno to mlijeko i to točno po receptu napravljeno, nikad ne više ili manje mjerica. Možeš veću količinu, ali tog istog mlijeka.

A sa kašicama počekaj još, bar dok napuni 5 mjeseci, još bolje što bude bliže šest. Ima vremena, jesti će hranu kad naraste. Za njenu probavu i razvoj dovoljno je adaptirano mlijeko.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Bebice, koji je razlog za početak dohrane?
    I zašto misliš da su te kupovne pahuljice bolje od žganaca, npr?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Bebica prvotno napisa Vidi poruku
    mislim na pahuljice kao sto je cokolino i sl.ja sam jucer kupila jedne,kao,prva faza od 4 mj dalje..bez okusa...pocinje se sa jednom zlicicom u flasici mlijeka,pa se ide na dve,tri...neznam dal je pametno vec sa 4 mj ili cekati..posto sa 5 kazu,poceti sa kasicama polako...
    Nakon godinu i pol, i to samo povremeno, naravno sa žlicom.

Inače, ne vidim nikakav razlog zašto bi se to dodavalo u mlijeko tako malim bebama. Ako već počinješ dohranu, onda ih hraniš na žlicu. Dohranu su moji počeli sa 6, odnosno 5 mjeseci, ali normalnu, kuhanu hranu. Rižine pahuljice sam dodavala u voćne obroke da ih ipak zasiti. U flašicu ide mlijeko ili voda, sve ostalo na žlicu/čašu.

Meni lino nije dohrana, nego povremeni gušt za veću djecu/odrasle. To što na njemu piše da može od x mjeseci uzmi s velikom rezervom, jer je to puno šećera, a korist za dijete minimalna.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Mogu još citirati pedijatricu: "keksolino u flašici je samo tovljenje djeteta".

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Probala s rižolinom kao i martinaP (da se malo zaguste voćni obroci ili vodenasto povrće), pa kasnije s čokolinom u mlijeku nakon prvog rođendana, ali moja djeca su to uvijek odbijala jesti. Više su voljeli pravu hranu nego te nadomjestke. Odustala sam nakon vrlo kratkog vremena.

Offt. uvijek se čudim kako djeac mogu do desete godine za doručak jesti isključivo čokolino, a znam za dosta takvih primjera. Bilo je perioda kad bi mi tako nešto odgovaralo, ali šipak, mojim derištima je uvijek trebalo nešto konkretnije, još od pelena.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nikad nisam dodavala pahuljice u ništa. pahuljice tipa lino su totalno nepotrebne, pune šećera i umjetnih dodataka. ne hvala.
    jedine pahuljice koje su jeli i jedu još uvijek su klasične najobičnije zobene pahuljice koje jedu s jogurtom za doručak

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam neki dan dala one rizine i kukuruzne pahuljice od (kršitelj koda) koje sam napravila sa rizinim mlijekom i u to naribala jabuke. Jako mu je bilo fino. Nemam namjeru radit nista na adaptiranom dokle god dojim a izdojit se ne mogu da napravim na svom mlijeku.
    Inace jede i palentu al nam je vec dosadila.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam neki dan dala one rizine i kukuruzne pahuljice od (kršitelj koda) koje sam napravila sa rizinim mlijekom i u to naribala jabuke. Jako mu je bilo fino. Nemam namjeru radit nista na adaptiranom dokle god dojim a izdojit se ne mogu da napravim na svom mlijeku.
    Inace jede i palentu al nam je vec dosadila.

Malac ce 7 mj za 4 dana.

Nesto sam krivo stisla pa je dvaput otislo...sorry
    Posljednje uređivanje od koksy : 22.02.2012. at 10:01

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ja sam iz neznanja djetetu dala sa 6 mjeseci rižolino. Mislila sam kako je to ja ko dobro, lako probavljivo i još sa dodanim vitaminima...
    A onda sam saznala da se te pahuljice rade postupkom koji potpuno u njima uništava svu hranjivost (zato im i dodaju vitamine), a postupak kojim se "melju" (ekstrudiraju) uništava veze između aminokiselina, pa neki tvrde da je takva namirnica čak i kancerogena. Znači: Rižolino, Čokolino, Keksolino i slični su nešto što savjesni roditelji nebi trebali davati djeci češće od jednom mjesečno.
    Kod mene toga u kući nema. Kuham rižu, proso, ječam, zobene pahuljice (mada se tako zovu, ali nisu pahuljice, nego usitnjena zob), žgance i time hranim dijete.
    Za jako malu djecu žitarice je potrebno dugo kuhati kako bi bile što probavljivije.
    Znam da je puno lakše i brže usipati iz kutije i samo promiješati, ali kad pomislim koliko koristi od toga ima moje dijete, ništa mi nije teško

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •