Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: prva noć bez mame

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno prva noć bez mame

Moja Sofia ima sada 8,5 mjeseci i najviše od svega voli sikati,uglavnom po noći-svaka 2-3 sata.Preko dana gotovo nejavlja zanimanje za hranu-osim kad se ide na spavanac.Nekoristimo dudu varalicu, ni bočicu-gade joj se, pije sama iz čaše.E sada pređem na stvar-ja moram za mjesec i pol dana na put u inozemstvo-3 dana, t.z. Sofia će biti tocno 10 mjeseci.Čuvat će je moja svekrva i hoćemo još prije puta testirati reakciju na prvu noc bez mame i sike.Kako ce ona reagirati?Bočicu uopce neće-možda će je onda prihvatiti ako vidi na mene nema....?Ima netko slicno iskustvo i dobre savjete?Kako bi je mogla već sad pripremati na tu situaciju da joj olakšam?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: prva noć bez mame

Citiraj Lydia_Luisa prvotno napisa
    Kako ce ona reagirati?
    Moguce je da ce sve biti ok. Obicno razdvajanja budu traumaticnija mamama nego bebama

Bočicu uopce neće-možda će je onda prihvatiti ako vidi na mene nema....?
    Zasto uvoditi bocicu? Pa ona je velika cura. Nema ona potrebe za bocicom, nego za tobom, za njeznoscu, dodirom tjekom noci. Predlazem da je tvoja svekrva pokusa smiriti pricom, njeznim draganjem ili nunanjem. Mislim da bi uvodjenje bocice bilo nepotrebno.

Kako bi je mogla već sad pripremati na tu situaciju da joj olakšam?
    Dosta tesko. Razdvojit cete se 3 dana i bit ce sve ok. Vidjet ce da nema mame tako da nece moci sisati po noci, i ok. Samo nemoj niti slucajno sad vec uvoditi neka razdvajanja da bi joj "olaksala" tada. To bi joj zaista bio nepotreban stres.

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi se još nismo razdvajale, uskoro idem na službeni put dva dana a mm i Lea idu sa mnom. Mada, bit će uskoro putovanja na koja ona neće moći ići pa mi je već sada muka.
    Mi smo se dogovorili da će par noći mm spavati na strani kreveta do nje pa da vidimo reakciju kad se probudi.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Točkica prvotno napisa
    Mi smo se dogovorili da će par noći mm spavati na strani kreveta do nje pa da vidimo reakciju kad se probudi.

Joj, daj napiši kako je to izgledalo kad se probudila...Moja mala se svako malo budi i hoće samo siku, za to si nemogu zamisliti tu noć bez mene....Sad je u fazi straha od napuštanja, čim joj se maknem iz vidokruga ima napadaj plača, ja sve radim s njom i nisam bila odvojena od nje duže od 2 sata!!!!Mozda ce stvarno biti sve o.k...ali prva noć ostaje sigurno svakoj majci u sijećanju.Tak je bilo i s 1.kceri, <koja je 1x spavala kod svekrve sa 13 mjeseci i bila je jaaako dobra.Razlika-nije bila dojena i spavala je od 6.mjeseca cijelu noć!

Slike Sofia: http://public.fotki.com/lydka/

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja trebam za mjesec dana u Rijeku za vikend. F. ce imati skoro 11 mj. A ista prica, sisa za uspavljivanje, pa jos jednom po noci, pa ujutro par puta. Bocice i onu magicnu casu ne kuzi, ne zna vuci, samo se igra. Pomalo pije iz case, ali uglavnom samo pije mlijeko(jede svasta). Do sad smo isli sve troje, pa MM i F lunjaju po Rijeci dok sam ja na radionicama. A ne bi morali da F moze prespavati 2 noci bez mene. Ja mu bas danas pravila adaptirano da proba vuci iz bocice-nista, samo se igra. Probat cu opet sutra pred popodnevno spavanje, mozda bude motiviran. A sve mi zao davat mu adaptirano pored pune sise.

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

[quote="tanjads" A sve mi zao davat mu adaptirano pored pune sise.[/quote]

Potpisujem. A Lea adaptirano ni neće, popila nekidan 60ml (kršitelj koda)a i od tada ništa,odbija.Reče mi pedijatrica da je podoj ujutro i navečer dovoljno i da ju niti ne navikavam na adapt.
    Lydia_Luisa, još se psihički spremam na taj potez pa javim čim se desi kako je bilo!
    Inače, dnevno čuvanje Lea super podnosi, jučer od 14-20 sati kod sveki i sve super, jela, spavala,igrala se.....a ja tako strahovala kako će podnijeti odvajanje.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure, nema potrebe za uvodjenjem bocice. Kao sto sam rekla ranije, sisanje bocice nece rijesiti problem. A problem je taj da mame nece biti. Oni u toj dobi sisaju po noci najvise zbog emotivne potrebe, zbog potrebe za dodirom, mazenjem, zbog "mama je tu i sve je ok". Uvodjenje bocice (koju dijete nikad prije nije koristilo) i adaptiranog mlijeka (koje dijete nikad prije nije pilo) nece i ne moze zamjeniti ono sve gore sto sam nabrojala. Puno je bitnije da osoba koja ostane s djetetom razumije situaciju, da je savrseno smirena i da ce imati volje i zelje nositi dijete, ili mu njezno pricati, ljuljuskati ga itd.

I Tockice, dobro si rekla u zadnjoj recenici. Mame opustite se. Vasoj djeci ce ovo razdvajanje biti zasigurno puno manji stres nego sto ce biti vama. To je uvijek tako...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hvala Anchie na savjetima, ali muž i ja smo mislili da je malo naviknemo duže na svekrvu-preko dana recimo za početak, i onda preko noći-šta ako se bude plakala cijelu noć dok nepoplavi?Stvarno me je strah kad pomislim da sam 700 km od nje daleko i nemogu ništa.Ovak u krajnjem slučaju mogu ipak dotrčati i smiriti je...Možda uopće nebude problema, nekako ću je mirnije ostaviti kad budem znala kak reagira na samoću bez mene... :?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Opet ja! Priblizio se dan D, u petak idem u Rijeku, a MM i Filip ostaju doma. Probali smo jedno uspavljivanje-MM ga uspavao, bilo nesto suza, ali relativno ok proslo. Medjutim, ponudjenu bocicu s adaptiranim nije ni okusio, plakao najvise na pokusaj nudjenja bocice. MM rekao da ga je mogao komotno i s cipelom uspavat, bocica mu isto znaci. Naravno da se F. budi nocu i da cica. Ja mu probala dati na kljun bocu-pije caj i vodu, ali nece adaptirano (probali dvije najcesce vrste, bez vocnih okusa). Ja nemam vremena izdojiti dovoljno mlijeka, imam jednu bocicu u zamrzivacu, tesko da cu uspjeti napuniti jos jednu.
    Nece me biti od petka popodne do nedjelje uvece.
    Pitanje-smije li beba od 10 mj. biti toliko vremena bez mlijeka (odnosno na cca200ml, koliko imam izdojeno). Hoce li biti ok ako mu preko dana da cesce one (kršitelj koda)ove mlijecno-vocne kasice (njih i inace povremeno jede)? Razmisljam da probam i sa sojinom mlijekom? Mozda bi to htio piti. Moj je dojam da su adaptirana preslatka u odnosu na moje (probala ja).

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sofia dana prvi put spava kod bake.Bila je cijelo popodne i zasad je o.k, ali po noći...ne znam.Javit ću kak je to sve bilo....Možda bi tvoj F. htio papati jogurt?Koliko znam, trebaju još uvijek cca pola litre mlijeka dnevno.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Eto, naša prva noć je prošla i moram se još jednom zahvaliti na savjetima Anchie, za to što je bilo sve kak je rekla.Bebica spavala do ponoći bez buđenja, što doma nikad nije bio slučaj, onda se malo plakala, baka nudila adaptirano-i sa slamkom iz čaše, ali nije imala interesa, pa je uz ljuljanje i pjevanje zaspala do 3, onda ista stvar, jedina razlika-htjela je par gutljaja čaja i spavala do 6!

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bas mi je drago da je proslo tako dobro

Djeca jednostavno ZNAJU sto mogu dobiti od mame, a sto (ne)mogu dobiti od bake

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •