Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Produljenje rodiljnog dopusta za nedonošće

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Produljenje rodiljnog dopusta za nedonošće

Molila bih nekoga tko ima iskustva da mi javi kakva je procedura oko produljenja rodiljnog dopusta ukoliko se dijete rodi prerano.
    Prema aktualnom zakonu, ako je dijete prerano rođeno, obvezni rodiljni dopust ili dodatni rodiljni dopust se produžuje za onoliko dana koliko je dijete prerano rođeno. Pod prerano rođenim djetetom smatra se dijete rođeno prije navršenog 37. tjedna, u skladu s ocjenom nadležnog tijela Zavoda na temelju vještačenja na osnovi medicinske dokumentacije.

Kako to izgleda u praksi, kakvo vještačenje?

Moje je beba rođena sa punih 8 mjeseci (dakle 36 tjedana), u medicinskoj dokumentaciji se vodi kao nedonošće.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam morala ispunit obrazac na HZZO-u i priložiti medicinsku dokumentaciju i to je to

za neko vrijeme sam dobila rješenje
    moji su rođeni sa 35+2, dobila sam rješenje na još 33 dana
    to je bilo 2010.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Vivica prvotno napisa Vidi poruku
    Molila bih nekoga tko ima iskustva da mi javi kakva je procedura oko produljenja rodiljnog dopusta ukoliko se dijete rodi prerano.
    Prema aktualnom zakonu, ako je dijete prerano rođeno, obvezni rodiljni dopust ili dodatni rodiljni dopust se produžuje za onoliko dana koliko je dijete prerano rođeno. Pod prerano rođenim djetetom smatra se dijete rođeno prije navršenog 37. tjedna, u skladu s ocjenom nadležnog tijela Zavoda na temelju vještačenja na osnovi medicinske dokumentacije.

Kako to izgleda u praksi, kakvo vještačenje?

Moje je beba rođena sa punih 8 mjeseci (dakle 36 tjedana), u medicinskoj dokumentaciji se vodi kao nedonošće.
    moj I.G. je rođen 35+3...
    prije navršenog 6 mj života bebača ideš u HZZO sa potrebnom dokumentacijom:
    -rodni list djeteta
    -otpusno pismo iz bolnice za bebu i mamu
    -potvrda primarnog ginekologa o redovnom datumu poroda i napomeni da je bio raniji porod
    -u HZZO pišeš zahtjev da ti odobre produženje porodiljnog jer je beba nedonošće
    -i tata potpisuje da mama koristi ostatak porodiljnog

Ja sam to sve obavljala u pravnoj službi HZZO....ti ne ideš na vještaćenje nego se samo šalje tvoja dokumentacija liječničkoj komisiji...
    rješenje sam dobila nakon 1,5 mjesec sa produljenjem do redovnog dana poroda

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I ja sam dobila na HZZO produljenje za još 3 tjedna. Moja je rođena 36+5.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •