Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 113 od 113

Tema: razmišljam o ispisu iz boravka?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma dajte, pa to je čista zafrkancija!

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ma nisam ni ja ozbiljno mislila, samo se nisu htjeli zalijepiti smajlići

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja ću sad opet malo piliti.
    Ako dijete ide u boravak, onda automatski netko s njim preko tjedna radi ("uči"), samo što u tom slučaju to nije roditelj, nego učitelj.
    Pod radi ("uči") smatram da taj učitelj tamo ipak na neki način kontrolira što djeca rade, što trebaju napraviti, prođu što su u školi radili, pogleda koja je zadaća,... a kad nema boravka, onda to mora napraviti roditelj.
    I da, onda taj roditelj neminovno mora više raditi ("učiti") s djetetom, ali to ne znači da mu piše zadaću, nego da odradi s djetetom onaj dio pomoči, koju dijete dobiva u školi, ako je u boravku.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nastranu sad to što smatram da će većina djece imat dobrobiti od toga što je roditelj uključen u njihovu školu u vidu većeg interesa i boljeg znanja, ja bih dodala da je meni ovaj stav (a čujem ga i uživo): "ja sam svoju školu završila i ne želim imat posla s njihovom" zapravo onako svjetonazorski stran.
    Škola im (vremenski) zauzima praktički pola života. Zašto bih ja željela nemat ništa s time? Želim znat kako žive, čime se bave, a škola je veliki dio toga.
    Uostalom, zadnji put sam čitala slikovnice i crtala čiču Glišu za svoj gušt prije puuuno godina. Ovo gore mi je kao da kažem M. "Draga moja, ja sam to davno obavila, misli se ti fino sama"

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa da, to doduše nije pomoć 1:1, ali definitivno je tu netko tko djeci kaže - idemo pisati zadaće, tko provjeri što je bilo za zadaću (znači dijete se ne mora toga 100% samo sjetiti) i tko prekontrolira zadaći, i vjerojatno malo pomogne i objasni usput. To je točno ono što i ja (MM, baka) radim kod kuće sa djetetom.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pa da, to doduše nije pomoć 1:1, ali definitivno je tu netko tko djeci kaže - idemo pisati zadaće, tko provjeri što je bilo za zadaću (znači dijete se ne mora toga 100% samo sjetiti) i tko prekontrolira zadaći, i vjerojatno malo pomogne i objasni usput. To je točno ono što i ja (MM, baka) radim kod kuće sa djetetom.
    Točno, i onda mi je nema smisla da se takva vrsta pomoči brka s "sjedim i pišem djetetu zadaću i odrađujem njegove obveze".

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Škola im (vremenski) zauzima praktički pola života. Zašto bih ja željela nemat ništa s time? Želim znat kako žive, čime se bave, a škola je veliki dio toga.
    Mene jako zanima što rade u školi. Svaki dan prelistam njegove bilježnice i knjige da vidim. Meni bi bilo super da ima web kamera u razredu pa da ja to poćirim povremeno. Samo, da stvarno ima, onda bih ipak razmislila je li u redu gledati.
    Ali npr. ne spremam mu knjige u torbu. Jednom je zaboravio pisanku, na satu je pisao na papir i kući je morao prepisati, a to mu se nije svidjelo pa je sad posebno pažljiv što nosi.
    Moju susjedu šestaš budi u 1 u noći (a ima malu bebu): Mama, di mi je bilježnica iz povijesti. To ne bih voljela da se meni desi. U tom smislu je škola njihova odgovornost. A ne da ja nemam pojma koja slova dosad zna pisati i slično.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da su roditelji koji baš apsolutno ne vode računa o školi i oni koji pišu djeci zadaće dve vrste ekstrema, a da se većina nas ipak kreće u nekoj sredini i da nas razlikuju nijanse - evo oko ovoga što je Jurana napisala se niti MM i ja ne slažemo, ja mislim da uopće ne bi bilo loše da nam dijete nekad ode u školu bez zadaće ili bez neke knjige/bilježnice, jednostavno zato da osjeti posljedice i da shvati da bi to trebala biti njena briga, MM pak provjeri torbu i nakon što sam ju ja već provjerila i onda meni spočitava ako nešto fali .

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    MM pak provjeri torbu i nakon što sam ju ja već provjerila i onda meni spočitava ako nešto fali .

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Mislim da bi svi trebali doći na tribinu "Molim te, nemoj plakati & pusti, ja ću!" http://forum.roda.hr/threads/71402-F...u-18h-V-Gorica

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uf, meni je taj boravak baš teška tema. Pretpostavljam da nema jednoznačnog rješenja nego sve ovisi o djetetu, učiteljici...
    Moje je dijete izuzetno društveno i taj joj boravak dođe kao super prilika da se poigra s društvom, rade neke zajedničke projekte...
    S druge pak strane, sve mi se češće žali da je u razredu galama dok se pišu zadaće, da djeca hodaju po razredu i galame i da ona u takvoj atmosferi ne može pisati zadaću, da joj treba mir! Sad je već počela ostavljati zadaću za doma jer joj je doma u miru lakše pisati. Ali koji je onda point od boravka u školi do 4, ako sve zadaća treba pisati doma nakon toga?
    Nisam pametna.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Magdalena prvotno napisa Vidi poruku
    Ali koji je onda point od boravka u školi do 4, ako sve zadaća treba pisati doma nakon toga?
    U tom pitanju je sav odgovor.

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Citiraj Magdalena prvotno napisa Vidi poruku
    Ali koji je onda point od boravka u školi do 4, ako sve zadaća treba pisati doma nakon toga?
    Ja to gledam ovako:
    Neka i dođe s nedovršenom zadaćom; bolje i to nego da je samo doma pola dana.
    Posljednje uređivanje od Dalm@ : 20.02.2012. at 11:56

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •