Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Pozitivna iskustva s učiteljima/učiteljicama od 1. do 4. razreda

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Pozitivna iskustva s učiteljima/učiteljicama od 1. do 4. razreda

Pišite što vam se sviđa u načinu rada učitelja/učiteljica vaše djece u nižim razredima, od načina izvođenja nastave, ispitivanja znanja pa do odnosa učitelja/učiteljice prema djeci. Također forumaši koji rade u školi mogu pisati o svojim iskustvima.

Osobno smatram da je učitelj/učiteljica razredne nastave vrlo bitna osoba u životu djeteta, on/ona uvodi dijete u svijet školovanja i vjerujem da zbog dobrog učitelja/učiteljice dijete može zavoljeti školu i učenje, ali isto tako loš učitelj/učiteljica može djelovati demotivirajuće na dijete.

Mi smo jako zadovoljni s učiteljicom naše školarke. Ona stalno naglašava individualnost svakog djeteta (roditeljima govori neka ne uspoređuju svoje dijete s ostalom djecom u razredu, nego neka ga uspoređuju s njime samim u odnosu na neko prethodno razdoblje), puno radi na razvijanju samopoštovanja i samopouzdanja kod djece i na razvijanju solidarnosti i prijateljstva među djecom.

Djeca često rade u grupama i potiče ih se da pomažu jedni drugima. Sviđa mi se i način na koji "hendla" djecu koja rade probleme za vrijeme nastave; takvo dijete odvede nakratko na hodnik i nasamo mu/joj kaže da se tako ne može ponašati, objasni djetetu zašto i kaže mu da, kad se vrate u razred, se ispriča ostatku razreda što ih je ometao/la.

Što se tiče provjera znanja, trudi se davati djeci šanse da lošiju ocjenu isprave, češće ih još dodatno ispita, na primjer. Jednom prilikom mi je rekla da mrzi ocjenjivati djecu jer smatra da to nekoj djeci ubija volju za učenjem.
    Gleda svako dijete posebno i u nekim situacijama daje tzv. motivacijsku ocjenu - ako je npr. između 3 i 4, dat će 4 "na kredit" da motivira dijete za dalje (to nije poklanjanje ocjene jer, ukoliko dijete to ne opravda, na kraju će biti niža ocjena).
    Isto tako, ako smatra da neko dijete može bolje, dat će mu nižu ocjenu kako bi se još više potrudilo (moje dijete spada u ovu kategoriju, može puno, ali joj se ponekad ne da i zna biti jako aljkava). Takav način rada mi se jako sviđa i vidim da mi curka napreduje.
    Posljednje uređivanje od laumi : 16.12.2011. at 11:16

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •