Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: škola i mjesto stanovanja

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno škola i mjesto stanovanja

Drage forumašice
    Ima li roditelja čija djeca ne idu u školu u svom naselju stanovanja nego npr u neku školu koja je blizu roditeljskog posla?
    Kakva su vam iskustva s time? Jasno mi je da dok djete ide u boravak putuje s roditeljem, ali kad boravak prestane ima li problema sa putovanjem do škole. Kako je se društvom, rođendanima i tsl jer nije kvartovsko dijete. Molim ako ima tko da podijeli sa mnom iskustva.

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ove godine se nešto promijenilo, opet, oko upisa u školu koja nije po mjestu stanovanja. Mi smo na pola puta između 2 škole i ta koja nam je bliža i jednostavnije doći do nje, dakako nije službeno naša. Nazvala sam i rečeno mi je da se testiranje obavlja u školi koja je službeno naša i tek na upisu kad se vidi da nije ugrožen broj razreda ili tako nešto eventualno možemo u drugu školu. Nazovi najprije da to riješiš. Možda je kod nas to specifično jer se i prošle godine dogodilo da je u jednoj školi falilo 1 dijete za 2 razreda, učiteljica ostala bez posla, drugi razred krcat..Možda nije svugdje tako. Prošle godine smo još mogli birati-razmišljali smo o prijevremenom upisu.
    A za praktična pitanja će se sigurno netko javiti vjerujem da ima dosta iskustava.

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Sto informacija...ja upravo zvala našu najbližu školu jer smo se selili a nemamo još službeno papire, i pedagog škole mi je rekao da ja kao roditelj imam pravo upisati dijete u bilo koju školu želim. Nije me pitao za mjesto stanovanja niti gdje pripadamo, ljubazno mi dao broj liječnice za sistematski prije upisa i sve mi podrobno objasnio.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A kod nas su prošle godine (Maksimir) radili problem roditeljima koji nisu iz kvarta.
    To jest nije radila škola, nego ministarstvo kod odobravanja odjeljenja boravka.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Na svojoj sam temi i ja postavila ovo pitanje,ali nitko nije odgovorio
    Mi se dvoumimo između vožnje u školu u drugi kvart i selidbe pa bi onda išao u kvartovsku školu(imamo kuću u drugom kvartu ali iz 1000 razloga bi tu selidbu izbjegli).
    Premještaj u drugu školu nam je diskretno savjetovala i učiteljica,a to povlači milion komplikacija.Sada smo na sto muka.
    Usput bi pitala da li netko ima iskustva sa školama u Šestinama i na Pešćenici?

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Zaboravila sam reći da je Damian sada u školi u koju ne spada po mjestu stanovanja,išao je na pregled kod doktorice kod koje spada po mjestu ali smo išli u školu tražiti da ga upišu u ovu u kojoj je sada,jer i ovdje imamo kuću i tu je išao u vrtić.Iako je bila grozna gužva i puno djece bez problema su ga primili.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Eh,da(jesam ga odužila)-morali smo u školi predati zamolbu(rukom sastavljenu) i onda je to išlo na nekakvo vijeće....

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj hada prvotno napisa Vidi poruku
    Usput bi pitala da li netko ima iskustva sa školama na Pešćenici?
    Koje škole točno misliš?

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Fran Krsto Frankopan i K.Djalski-mislim(živim u kvartu pored,pa nisam sigurna)
    A pošto bi vozili-može bilo koja

korason avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Mi idemo u školu koja nije u našem kvartu, već negdje na pola puta između našeg kvarta i posla. Pisala sam molbu za upis i, kako u tom kvartu nema prevelike gužve za upis, primili su nas. Razgovor s pedagogicom smo prije obavili u školi u kvartu, a tako i pregled u školskoj ambulanti koja pokriva naš kvart.
    Što se druženja s prijateljima tiče, nema nikakvih problema - tako i tako su cijelu jesen ostajali u parkiću na igranju poslije škole svi prijatelji iz razreda, a preko vikenda se igra u parkiću kod naše zgrade s prijateljima iz kvarta. Rođendane slavimo u igraonici i zvali smo i cijelči razred i ekipu iz kvarta i ex vrtića.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Kako ste organizirali voženje u školu ili idu sami?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •