-
Roza, ako ti osjećaš da tvoje dijete ne napreduje dovoljno u boravku, zbog zaigranosti ne stiže napraviti zadaće koje drugi stignu, poduzmi nešto. Moja kći je bila takvo dijete - dolazila bi iz boravka i onda bi počinjalo nadoknađivanje zaostataka. Razgovor s učiteljicom i njezino razumijevanje tu puno ne pomaže, jer se ona u boravku ne može baviti takvim djetetom jedan na jedan. Otkad moja kći ne ide na boravak puno bolje i temeljitije radi, stekla je radne navike, ima puno bolje ocjene i puno više vremena. S druge strane, sinu je odgovarao boravak - tamo bi sve napravio za čas. Zadaće je pisao čak i prije boravka, jer je bio brži od ostalih, pa bi tijekom sata, kad bi završio zadatke, pisao zadaće. Boravak je za njega uglavnom bio zabava s prijateljima. U nižim razredima je sve postizao "malim prstom". Zato sada, u petom razredu polako, uz naš poticaj stječe radne navike.
Nije svako dijete isto i mislim da im treba pomoći, koliko god to nama bilo teško. Bolje je uložiti taj rad dok su mali nego da kasnije samostalno zabrazde u nedostatku radnih navika i u moru loših ocjena.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma