Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: koju sjedalicu za malu bebicu?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno koju sjedalicu za malu bebicu?

mi smo mali, tek navrsili mjesec dana...
    i nismo se jos vozili u autu.
    sad bi kupili sjedalicu,a ne znam koju...
    ima tek malo vise od 3 kile i strah me da ne "upadne" skroz u sjedalicu, ak me kuzite.
    probala sam ga stavit u sjedalicu od frendice, mislim da je bila 0-13kg i oooooogromna mu je ta.
    help? mi bi se vozili...

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ta koja mu je ogroman mu je savrsena Da vidis kak za koji mjesec mu uopce nece biti ogromna. Nece propasti u nju, nemoj se brinuti, niti ce mu naskoditi, sigurno ne tijekom kratkih perioda koje ce provesti u autu.

Sjedalica za novorodence od 0 do 10 ili 13 kg je jedina prikladna za bebu i postavlja se suprotno smjeru voznje s bebom u polulezecem polozaju.

Prije nego kupite sjedalicu, zatrazite od prodavaca da vam daju da je prvo isprobate namjestiti u vozilo. Neke sjedalice sjedaju u neke aute bolje od drugih.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Jan je izišao iz bolnice sa 47cm i 2410gr u autosjedalici 0-13kg
    I da potpišem Ancicu, bila mu je savršena!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

znaci,nije problem za kicmu ak propadne u onu rupu? :/

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mene muči isto pitanje. Dobili smo neku sjedalicu Safety baby i mislila sam bebu kad se rodi u njoj donijeti iz rodilišta. Međutim i meni se sad čini ogromna i neke mi se po baby dućanima čine manjim. Isto imam osjećaj da će se beba nekako u njoj utopiti.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Curke, normalno da se cini ogromna. Dizajnirana je tako da dijete moze u njoj biti do otprilike prvog rodendana. Na pocetku se beba cini sicusna u njoj al bolje to nego da morate svaka tri mjeseca kupovat novu sjedalicu.

I iako beba izgleda kao da se u njoj utapa, ona je u njoj onako kako treba biti (ako je koristite pravilno) i brzo ce je popuniti (prebrzo, vidjet cete i same ).

Bolje da je beba sicusna u ogromnoj sjedalici nego da je vise nema na ovom svijetu (ako nije u sjedalici i imate sudar).

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znaci,nije problem za kicmu ak propadne u onu rupu?
    beba je 9 mjeseci u tvom trbuhu bila u sličnom položaju kao što će biti u autosjedalici.
    ili misliš da ti je beba u buši ležala na ravnom?

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Potpisujem Lutonjicu!

Kad smo mi izlazili iz bolnice, M. je imao 3200 g i 51 cm, izgledao je ko mala mrvica u sjedalici, al je čorioooo do doma ko veliki. Sada ima 7 mjeseci i toliko je na nju naviknuo da kad ga posjednemo pravi se važan, drži za remenčiće i nikoga ne pozna, nego gleda ispred sebe i uživa.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a znaci-ne treba podmetnut nikakav rucnik ili slicno u tu rupu? tak su mi neki savjetovali...
    ovo je zadnje pitanje!

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi imamo peg perego sa fixnim postoljem u autu
    bebač u autosjedalici, bez dodataka (ručnik i sl)
    a naći ćeš tu cijelo čudo već napisanoga pa da se ne pravim pametna

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nikako nista ne podmetati izmedu bebe i sjedalice. Taj nagib je jako vazan i ako ga smanjujes podmetanjem neceg, smanjujes i bebinu sigurnost. A i podmetanjem mozes poremetiti putanju pojasa. Ako proizvodac sjedalice ne veli u uputama da nesto podmetnes, onda to ne smijes. A nijedan to nece reci, odnosno nece reci da podmetnes nesto sto nije originalni dio sjedalice. Uvijek pratiti upute proizvodaca.

I nemoj da ti bude zadnje pitanje!

Nama je najdraze kad pitanjima nikad kraja 8)

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

evo, npr ancica - voditeljica Rodinog projekta Sigurno u autosjedalici - to su stručni odgovori

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Al super je i da ti dijelis svoje iskustvo, buby!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

dakle kupili mi sjedalicu.
    pierre carden 0-13kg.
    ali, on tak zguzvano izgleda u njoj, sav se spiga.
    sestra mi veli (fizioterapeut) da ga ne mogu vozit u njoj dok ne bude sam mogao drzat glavu.
    i meni se cini da mu je malo...ne znam.
    glavica mu ne mre stajat u sredini.
    tak mi nekak to ne valja...
    znam da su neke cure rekle da su bebace iznosile u tome iz rodilista,ali... :?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

I mi smo dobili Pierre Cardin autosjedalicu od bake i dede, i Andrea se u njoj vozila od samog pocetka.
    Nisam nesto pretjerano sretna s njom jer su mi remencici (osim sto se nekak smotano podesavaju) sad vec fakat prekratki (ona ima 8 i pol mjeseci i prilicno je velika cura).
    Sto se tice glavice, zar nisi dobila onaj umetak koji se stavi unutra da drzi bebinu glavicu? Mi smo to koristili prvih par mjeseci dok malena nije postala stabilnija.
    Cure od autosjedalica vjerojatno imaju vise info-a o tom tipu sjedalice...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

jesam, sve je unutra.
    to je onaj umetak koji se kasnije izvadi kad je beba veca.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja apsolutno podržavam i razumijem savjete teta od autosjedalica. Jedino bih pitala: primjetila sam dok smo kupovali autosjedalicu da neke stvarno imaju dublju "školjku", taj pregib gdje dolazi guza(valjda). Ne mislim da je to lošije, ali hoću reći, možda to unosi zbrku ovdje... Mi smo kupili Graco, i ima veću kosinu od npr. maxi cosi, definitivno.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

da, i meni se cini ko da previse sjedi...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mozda ju trebas malo drukcije postaviti u auto - malo ..kako da kazem...vodoravnije?

Meni se cinilo da pak previse upadne, i sad kad je malo veca se vec buni na taj polozaj jer cura hoce sjediti

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nismo ga probali stavit u auto, doma smo isprobali.
    mislis da drugacije izgleda kad se zmontira u auto?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Pa ne znam, ja sam iskreno i zaboravila kako je bebica majena kada se tek rodi. Cini mi se da kad se sjedalica podesi i priveze remenima u autu, da se jos uvijek moze malkice "izravnati" pa su noge usmjerene skroz prema gore ?
    Sjecam se da je sjedalica izgledala preglomazno za nju, i kao da ce ju progutati, ali valjda ti proizvodjaci znaju sta rade :?
    I Andrea se obozavala voziti u autu (i jos uvijek) - pa mislim da joj mozda nije bilo tako neudobno kao sto se to meni cinilo. Porasti ce bebica brzo, vidjeti ces.
    Svejedno bih voljela da nam savjetnice kazu ako znaju stogod o toj autosjedalici, jer ja cekam drugu bebu, i zanima me, ako ova "nije u standardu" da li trebam investirati u novu..

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj finally mommy prvotno napisa
    sestra mi veli (fizioterapeut) da ga ne mogu vozit u njoj dok ne bude sam mogao drzat glavu.
    :?
    ovakve "strucne" izjave najvise volim
    Ancica je to u vezi sa ogromnom sjedalicom i malom bebicom najljepse objasnila

malo off pitanje ali za cure iz Hr. da li je doslo kod nas u zakon da beba i djeca do 12.god, moraju imati sjedalice u autima,posto iz brojnih tekstova na forumu primjecujem da su neki ljudi skepticni voziti bebu u tome ili ne.mislim u cemu onda ako u tome ne?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, prema zakonu, djeca moraju biti u prikladnoj autosjedalici, pravilno vezanoj u automobilu. novčana kazna za kršenje ovog zakona je 500 kn (ali se nažalost prečesto ne naplaćuje)

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

još Lutonjici fali - do 5. godine (po zakonu u sjedalicama) a nakon toga po drugom članku zakona samo pojasom automobila

djuli avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Dobro beba u autosjedalici u autu bez iznimke ali mene zanima moze li beba biti u autosjedalici u kuci (recimo da me gleda dok kuham)?
    Moja Klara sad ima 19 dana jel rano da vrijeme provodi u sjedalici?

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

uf, ja bi rekla da je ali ne bi objašnjavala, jer ti se o tome dosta pisalo na 0-1, odnosno ovdje imaš linkove o sjedenju pa i autosjedalicama izvan auta
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=9646

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

djuli, jako je rano, bolje kuhaj dok beba spava, ili kuhaj s bebom u marami

djuli avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

O.K. tako i radim ionako jos uvjek stalno spava !
    Jos jedno pitanje:naime imam Peg-Perego kolica i sjedalicu u trgovini mi preporucili da dok je beba mala bude u sjedalici koja se montira na kolica!?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •