Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: HITNO - AD - jaka reakcija

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno HITNO - AD - jaka reakcija

cure, sori sto otvaram zasebnu temu, ali nadam se da ce vise ljudi vidjeti kad je pod oznakom hitno
    inace mi curka ima blagi oblik ad i tu su redovno po jedan ekcem na svakom obrascicu i tu i tamo se stvori flekica na trbuscicu. medutim, ne znam sto je sad strpala u usta, ali lice i trbuh su joj u potpunosti crveni!! kaj da radim, imam li razloga za paniku? doktorica nam ne radi, nadala sam se da ce se javiti neka koja je u drugoj smjeni, ali nista... jel trebamo na hitnu?
    ne izgleda ko urtikarija, onako da su povrsinski plikovi bas, ali totalno me sokiralo... imam doma claritine sirup, da li ga davati na svoju ruku, nisam tome sklona....?
    da pricekam da vidim hoce li se to smiriti? koliko da cekam?
    uf

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nemoj ići na hitnu.
    Dat ću ti savjet od jedne druge mame - Stela2 je svome malenom stavljala mokre obloge da se crvenilo i svrbež smiri, a to ujedno i vlaži kožu.
    Sigurno će ti se javiti neka mama s više iskustva, a do tada
    Obavezno nam javljaj kakvo je stanje.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

možda bi ipak bilo najbolje nazvati hitnu, možda srebrnjak?!
    oni će ti najbolje znat reć u vezi svega, od ad-a do terapije.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

tenshi dijete ti ima jaku alergijsku reakciju. Ti sama znaš kaj to znači. Nitko apsolutno nitko ne može predvidjeti tijek jake alergijeske reakcije. Sljedeće je možda dišni put na udaru. U svakom slučaju odi do pedijatra ako možeš a ako ne odi na hitnu. S tim nema zezanja i čekanja. Kod jakih i brzih reakcija kao što je kod vas svašta se može dogoditi a i ništa no tko ti to može garantirati???

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Re: HITNO - AD - jaka reakcija

Citiraj tenshi prvotno napisa
    cure, sori sto otvaram zasebnu temu, ali nadam se da ce vise ljudi vidjeti kad je pod oznakom hitno
    inace mi curka ima blagi oblik ad i tu su redovno po jedan ekcem na svakom obrascicu i tu i tamo se stvori flekica na trbuscicu. medutim, ne znam sto je sad strpala u usta, ali lice i trbuh su joj u potpunosti crveni!! kaj da radim, imam li razloga za paniku? doktorica nam ne radi, nadala sam se da ce se javiti neka koja je u drugoj smjeni, ali nista... jel trebamo na hitnu?
    ne izgleda ko urtikarija, onako da su povrsinski plikovi bas, ali totalno me sokiralo... imam doma claritine sirup, da li ga davati na svoju ruku, nisam tome sklona....?
    da pricekam da vidim hoce li se to smiriti? koliko da cekam?uf

da ti je dijete veće mogla bi čekati ili eventualno eksperimentirati sa sirupom ( pod uvjetom da ti je već neki doktor dao takav savjet ), ali ovako :/ ....bolje i nekoliko nepotrebnih sati na hitnoj. Možeš nazvati hitnu, ali ne vjerujem da će se itko usuditi dati neki savjet osim da ju dovedeš jer je ipak riječ o malom dijetetu ( pretpostavljam po potpisu da je riječ o curici od 7 mj. ).

Da li si isključila da ti je dijete crveno od npr. vručine ili je bilo u kontaktu s nekom grubljom tkaninom pa se s njom iziritiralo?-lupam bezveze ali možda pomogne .

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

tenshi nadam se da si već na hitnoj, ako ne poslušaj cure.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

alergijska reakcija je to..
    ja bi išla na hitnu..ako je jako crveno, mala će dobiti inekciju solu medrola, ako nije strašno onda neki antihistamin ili kortik.kremu..
    uglavnom, nije baš za igrati se s tim..nešto od toga tri mora dobiti..ili možeš čekati 2 ili 3 tjedna da to porđe samo od sebe..ali, ja bi ipak išla na hitnu, nemaš kaj izgubiti samo maloj možeš pomoći..jer kod alergijske reakcije nikad ne znaš..

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Potpisujem stelu2.
    Kod jake alerg. reakcije bolje je otići na hitnu.
    Dobit će potrebnu terapiju i doći će do brzog poboljšanja.
    Zašto da se dijete muči, a zna se koliko je to njima neugodno.

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

hvala curke na brzim odgovorima, medutim, dok sam ja to sve istipkala, nazivala doktoricu, prosla par puta simo tamo iz jedne sobe u drugu u panici, skuzila sam da joj se pocelo povlaciti...polako, ali sigurno. prethodno sam je bila isprala i namazala exomegom. tako da sori na panicarenju :/

uopce mi nije jasno kaj se dogodilo. da li od neceg sto je gurala u usta ili kaj.. jer ja nisam nista novo jela, a bogme nije ni ona.. pretpostavljam da bi se od onog sto je pojela (tri zlice palente.... a par puta prije toga nije nikako reagirala) odmah zacrvenila?

uglavnom, sori ako sam nepotrebno otvarala topic, slobodno brisite, zakljucavajte, sto li vec. a ja pamtim za sljedeci put da odmah na hitnu bez razmisljanja.

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Re: HITNO - AD - jaka reakcija

Super je što prolazi.

Citiraj tenshi prvotno napisa
    uopce mi nije jasno kaj se dogodilo. da li od neceg sto je gurala u usta ili kaj.. jer ja nisam nista novo jela, a bogme nije ni ona.. pretpostavljam da bi se od onog sto je pojela (tri zlice palente.... a par puta prije toga nije nikako reagirala) odmah zacrvenila?

Da je nešto strpala u usta predpostavljam da joj nebi bio i cijeli trbuh crven. A reakcija na hranu ne mora nužno nastupiti odmah.
    Prati sad malo situaciju, pa možda skužiš kaj je bilo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •