Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Dječje osiguranje - naknada za nezgodu

Daisy@ avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno Dječje osiguranje - naknada za nezgodu

Nisam našla temu,ako postoji,ispričavam se.

Treba mi savjet. ovako ide priča:
    dijete mi je osigurano preko vrtića. Svake godine plaćamo neku sitnu premiju,vrtić sklopi ugovor s osig. društvom i dječica su 24 sata osigurana od nezgode i sl.
    E sad...mi smo neki dan imali nezgodu: u parkiću je pala s prečke i rasjekla bradu koju smo zbrinuli u dječjoj bolnici.
    Kad je krenula u vrtić,pitala sam ravnateljicu za prijavu slučaja,da vidim,pošto je osigurana možda nešto i dobije.
    Uredno mi je dala zahtjev,ispunjen od njezine strane (vrtića) ja sam dodala podatke i opisala događaj. Priložila nalaz od liječnice i odnijela u poslovnicu osiguranja.

Došao mi danas odgovor: " pregledom dokumentacije od naših vještaka...bla.bla..sukladno Općim uvjetima za osiguranje od posljedica nesretnog slučaja te pripadajućoj tablici za odeđivanje postotka trajnog invaliditeta,kao posljedice nesretnog slučaja,trajni invaliditet nije utvrđen. Stoga ne postoji osnova za isplatu dijela osigurane svote za trajni invaliditet"

kakav trajni invaliditet? To nismo ni tražili..jednostavno nesretni slučaj i posljedica šavovi na bradi...

oni su (barem po meni) osigurani za sve nezgode,a ne samo za trajni invaliditet. a možda se i varam..niš mi tu nije jasno pa možda vi više znate što i kako se postaviti prema njima.

napominjem da je šogorica pred 2 g imala prometnu koju je sama skrivila,vozila dijete u autu,dijete je imalo samo modricu ali su išli u dj. bolnicu,i na osnovu toga i pretrpljenog straha djetea dobila 4000 kuna. Osigurana bila preko istog vrtića i istog društva...

zato mi tu nešto ne štima...

znate vi više o tom?

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ugovorno osiguranje se razlikuje od ovog što ti spominješ u slučaju tvoje šogorice.

Dijete tvoje šogorice je imalo pravo na odštetu kao suputnik i to je tzv.nematerijalna šteta gdje se ocjenjuje bol, strah, trajne posljedice,naruženost, tuđa pomoć... po uobičajenoj sudskoj praksi.

Sastavni dio ugovornog osiguranja su tablice invaliditeta koji su vjerojatno dobili tvoji u vrtiću i imaš pravo na uvid u njih.

U tim tablicama je sve detaljno objašnjeno, što se smatra nesretnim slučajem, što ne i navedeni su postotci za utvrđivanje invaliditeta za svaki dio tijela.

Daisy@ avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

čudno mi je da je različito,jer uvijek imaju jednako osiguranje s jednakim ciframa plaćanja već godinama.

ali vidiš,trebala bih u vrtiću onda tražiti ugovor da malo pobliže pročitam što piše.
    Hvala na objašnjenju.
    I isto znam da je dečko lani slomio rukicu,i nije bio trajni invaliditet (hvala bogu) pa su dobili nakandu...

ali ajde ne mogu uspoređivat rasjeklu bradu s slomljenom kosti,nije to u istom rangu.
    Pitat ću u vrtiću,pa vidjeti.
    Hvala.

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne znam, svaki osiguravatelj ima svoje tablice invaliditeta, ali ne vjerujem da je na osnovu straha dobila po ugovornom osiguranju odštetu, jer se strah nije po takvom osiguranju osiguran slučaj.

što se tiče loma ruke,ako nije utvrđen invaliditet, moguće da je dobio naknadu za dnevnu naknadu, ako je bila ugovorena.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ova polica koju ti spominješ je polica osiguranja od nesretnog slučaja gdje su premije koje roditelji plaćaju malene, a najčešće pokrivaju POSLJEDICE nastalog osiguranog slučaja, ali u vidu invalidnosti u određenom postotku, smrtnog slučaja....vrtić je tu posrednik, polica osigurava 24 sata

polica s kojom se vrtić štiti od mogućih tužbi u slučajevima kada se djetetu dogodi nešto u vrtiću je polica osiguranja od odgovornosti koja pokriva svaku nezgodu ma kakva ona bila - od modrica, ogrebotina do lomova i dalje - samim nastankom osiguranog slučaja stječe se pravo na naknadu štete - djeca su pokrivena samo za vrijeme boravka u vrtiću ( nisam sigurna da li obuhvaća izlete i slično - mislim da da )
    policu plaća i potpisuje vrtić

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moj malac je u vrticu pao i iscasio ruku. Svu prikupljenu dokumentaciju sam predala svom odvjetniku i vrlo brzo mi se javio da su ponudili odstetu 7000 kn
    Ja sam pristala, i u roku par dana mi je isplacen novac.
    Mozda da probas putem odvjetnika?!

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

E da, takodker mojoj frendici je isto mali pao i rasjekao obrvu, cini mi se 2 sava
    Nisu isli preko odvjetnika vec sami
    I isto im je ponudjeno cca preko 7 tis kuna

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj disciplina prvotno napisa Vidi poruku
    E da, takodker mojoj frendici je isto mali pao i rasjekao obrvu, cini mi se 2 sava
    vjerojatno se radi o polici osiguranja od odgovornosti

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa Vidi poruku
    vjerojatno se radi o polici osiguranja od odgovornosti
    Ne razumijem se u to
    Ali osiguranje ko i u svakom vrticu
    Zar ne placamo svi isto?!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne

doduše nisam u zagrebu, pa ne znam kakvo je tu stanje

vrtić može imati i jednu i drugu policu

za ovu koju vrtić plaća roditelji možda ni ne znaju dok se nešto ne dogodi, pa vam ponude ispunjavanje zahtjeva za naknadu štete

raznorazna osiguranja svake godine na početku pedagoških godina obilaze vrtiće/škole, nude najčešće osiguranja od posljedica nesretnog slučaja za neku sitnu lovu, nabere im se toga dosta, a roditelj misli da je dijete " pokriveno ", radi se o nekih 20-30 kuna godišnje
    to ništa ne vrijedi osim nedajbože u najgorim slučajevima iako ni tada osigurane svote nisu nešto visoke

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da li je pao doma ili u vrtiću?

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

U vrticu

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

U vrticu
    U tome je razlika. Svaka ova nezgoda koja je navedena i za nju dobivena veča lova, desila se u vrtiću. To je osiguranje od njihove odgovornosti.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da, ali vrtić ( koliko znam ) nije dužan praktički imati nikakvu policu

jednostavno roditelj ima pravo tužiti vrtić u slučaju nezgode ako smatra da su krivi za nastanak iste

ovu policu koja štiti 24 sata roditelji mogu i ne moraju ponuditi - to roditelji može napraviti osobno u osiguranju ako želi, ovo je samo način da osiguranje dođe do više roditelja

eventualno može biti ( iako malo vjerojatno ) da je Kolektivnim ugovorom propisano da vrtić sklapa policu osiguranja od odgovornosti za djelatnike, pa se onda tu ugovori i osiguranje djece za vrijeme boravka u vrtiću

Daisy@ avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

sve su bile u vrtiću, osim ova moja od šogorice...
    osiguranje isto preko vrtića,a nezgoda na cesti

hmmm...možda najbolje pitat odvjetnicu pa vidjet. moram i taj ugovor pročitat,sprintat i s tim papirima dalje vidjeti.
    Posljednje uređivanje od Daisy@ : 17.02.2012. at 13:56

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Daisy@ prvotno napisa Vidi poruku
    osim ova moja od šogorice...

hmmm...možda najbolje pitat odvjetnicu pa vidjet. moram i taj ugovor pročitat,sprintat i s tim papirima dalje vidjeti.
    Ali je slomljena ruka. Lomovi su obično pokriveni tim osiguranjima.
    I ja sam kao dijete slomila ruku doma, a dobila novce od "školskog" osiguranja.
    Vaša ozljeda brade je "premala" da bi po njoj bilo što isplaćeno.

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

sve su bile u vrtiću, osim ova moja od šogorice...

Koliko sam skuzila i vasa posjekorina se desila u vrticu?!
    U tom slucaju, mislim da imate pravo na odstetu

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam skužila da je njihova posjekotina iz parkića, nevezano za vrtić.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ovisi o tome što je osigurano i kakvom policom, sve od tuda kreće

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam skuzila u vrtickom parkicu

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja sam skuzila u vrtickom parkicu
    Pitanje je kako su u osiguranju skužili.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja isto, to pokriva onda ta polica osiguranja od posljedica nesretnog slučaja koja vrijedi 24 sata, ali s obzirom da se radi o posjekotini nisu ništa dobili
    najčešće te police, kao što sam već rekla negdje, pokrivaju određeni postotak trajnog oštećenja, kompletnu invalidnost, smrtni slučaj kao posljedicu nastanka osiguranog slučaja

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pitanje je kako su u osiguranju skužili.
    ma da se radilo o polici osiguranja od odgovornosti, a da se to dogodilo u parkiću, ali vrtićkom sigurno bi dobili odštetu

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Problem je takvih polica sto roditelji u 99% sluajeva ne znaju sto placaju i sto se navodi kao osigurani slucaj! Nikada niste dobili uvjete ili nesto slicno! Tzv kupovanje macka u vreci!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma znaju vrtići po oglasnim pločama izvjesiti letke vezano za osiguranje, ali nitko to baš pozorno ne čita, mali su novci, pa kao...ajde neka bude

a s druge strane, malo sve to upakiraju, pa vam neke stvari ni ne padnu na pamet dok se nešto ne dogodi

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ovo što je disciplina spomenula radi se o osiguranju od odgovornosti vrtića (u Zagrebu su svi gradski vrtići osigurani preko Grada Zagreba, znači Grad plaća za njih police.drugi gradovi mogu ali ne moraju, to se trebate raspitati. ovo osiguranje pokriva nesretni slučaj za svu djecu i djelatnike vrtića, ako im se nezgoda dogodi za vrijeme boravka u vrtiću).

Ugovorno osiguranje je dobrovoljno osiguranje, to je ono što vas tete traže na početku godine najčešće 30 kuna, osiguranje traje 24 sata, ali su te tablice koje sam prije spomenula sastavni dio osiguranja i po njima se utvrđuje invaliditet.

Daisy@ avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

u dječjem parkiću..nevezano za vrtić do jučer nismo ni imali vrtićki parkić, eno ga jučer postavili pred zgradu...

kako nismo ništa dobili? ,jesmo,jesmo samo par šavova za sjećanje

a ovo o "kupovanju mačka u vreći",stoji..

kažu ti: dijete ti je osigurano 24 sata od bilo kakvih nezgoda,plaćaš u vrtiću i to je to...a mi ni ne gledamo i ne pitamo previše

Što jest,jest.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

eto, to i pričamo cijelo vrijeme, a ti si lijepo sažela i dala jako bitnu informaciju

a to je da grad Zagreb plaća policu osiguranja od odgovornosti za sve vrtiće

dakle, bez obzira koliko laka ozljeda bila, ukoliko imate medicinsku dokumentaciju podnesite zahtjev za odštetu, ništa vas ne košta

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a ovo o "kupovanju mačka u vreći",stoji..

kažu ti: dijete ti je osigurano 24 sata od bilo kakvih nezgoda,plaćaš u vrtiću i to je to...a mi ni ne gledamo i ne pitamo previše

Što jest,jest.
    samo ti traži na uvid tablice invaliditeta pa će ti biti jasnije o čemu se radi.

s odvjetnikom nemoj brzati...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •