kad pravite lecu?
Da li prvo izdinstate luk i mrkvu, ili odmah sve nabacate u lonac i stavite da krcka??? Stavite li zaprsku???
Mm danas mora operisat zub, pa bih nesto lagano za rucak?
kad pravite lecu?
Da li prvo izdinstate luk i mrkvu, ili odmah sve nabacate u lonac i stavite da krcka??? Stavite li zaprsku???
Mm danas mora operisat zub, pa bih nesto lagano za rucak?
Ja ubacim u ekspres-lonac leću, vodu, mrkvu, luk i slaninu - narezano na kockice i kuham nekih pola sata. I to je to....
Isto tako moze i bez ekspres lonca?
Ja prvo izdinstam luk, dodam mrkvu, pa lecu i vodu. I vegetu, naravno...![]()
glede vegete, probala sam alnatura povrtne kocke - odlične su! daju baš fini, puni, povrtni okus.
Može, samo se duže kuha...
ajde priznajem da sam povrce za francusku imala u škrinji pa sam ga samo skuhala i dodala jaja , krastavce,vrhnje i majonezu,a ovi čupavci su definitvno najbrži i najjednostavniji kolači.dille prvotno napisa
apricot,kak si radila junetinu s grahom?
na lešo ili varivo?
U teflon tavu stavim meso da se ispeče i onda preko toga bacim dvije konzerve crvenog graha (ostavim i dio tekućine, onaj gusti dio) i gomilu začinskih trava. I onda to ostavim da se prožima cca sat vremena. Ponekad unutra ubacim i jedno vrhnje za kuhanje.
Ma, to je brzinski ručak, u smislu da nema apsolutno nikakvog angažmana.
(to je još bolje sa svinjskom vratinom, ali ja imam komad junetine).
snorki, ja leću radim tako da je samo skuham s kockicama krumpira. i onda, pogađaš, polijem maslinovim uljem i sjeckanim češnjakom.
Moram se malo samoishvaliti. Otkako je stigao novi clan familije (multipraktik Stef-Stipe) nonstop je u pogonu. Jucer sam tako u 2 sekunde naribala 1 tikvicu, 1 luk i 4 mrkve, dodala jaje, vrhnje, puretinu na sitne komadice, posolila, popaprila i nafilala zadnja dva komada klarinog lisnatog (ovdje nema lisnatog u komadu, vec samo tanke plocice 10x10cm). Zarolala u protvan i ispekla. Uz to brdo rukole. Bilo je jaaaaako mljaci.
A danas ribam krumpir za kljukusu po Njojzinom receptu (s mljevenim). Vec se veselim!
a ja jutros odlučila kupiti multipraktik!
moj će se zvati Himzo.
koji si kupila, preporučite mi nešto (a da ne košta ko tri mala roba).
dille prvotno napisa
Sta :? Kljukusa od fasiranogggggg![]()
![]()
A sto bas Himzoapricot prvotno napisa
![]()
Ja imam relativno jednostavan i sasvim povoljan multipraktik, mislim da je Bomannov (nisam sigurna), a kostao je oko 50 eura.
ima odvojen blender i sjeckalicu/ribez, lako se odrzava i jedan je od mojih ljubimaca (ipak su snajke 1 i 2 bitnije, sto ce reci ves i masina za sudje).
kupljen u Robotu.
e moja snorki, da znas sta propustas napravila bi danas umjesto piletine ovu kljukusu....nemas pojma koji je to fenomenalan ukussnorki prvotno napisa
![]()
Najtoplije preporucam - Philips Cucina HR7745.
A kakav bi mogao bitio nego savrsen, kad ima HR u nazivu...![]()
Njojzaaaaaaaaaaaaa, u tvom recept ne ide jaje, a u wm-inom i svim ostalima ide... Sto sad? S jajetom ili bez? :?
Stavila. Super izgleda. Nemam pojma kak ce ispasti, ali buduci da to nikad nisam probala - bit ce savrseno!![]()
Stavila gore loptice od mljevenog, malo ih utisnula i sad se pece. Bas me zanima...
dille, pošto je gore?
Oko 100 eurica.
bez jajeta
jaje kvari ukus![]()
a loptice se sktoz utisnu u krompir, tako da meso bude u ravni s krompirom
tako kad se ispece i meso bude socno
Dakle, ovako...
Bilo je fino, ali ne onako kako sam ocekivala. Mislila sam da treba biti hrskavo, sto je i bilo sve dok nisam zalila mlijekom... onda se malo razmljeckalo.
I to tijestoilistovec mi je malo gorko... Jel' to zbog jaja?
Dille, nisam skoro gledala NJojzin recept, ali ako si stavljala prasak za pecivo (ja stavim), mozda ga je bilo previse.
ja stavim onu najmanju kasicicu na oko 1 kg krompira.
drugo, ja ne zalijevam mlijekom jer volim hrskavo, eventualno premazem s malo pavlake, ali to po zelji.
ja obavezno stavim jedno jaje na pomenutu kolicinu krompira, ali zato stavim jako malo brasna, mozda 2-3 kasike.
i moja kljukusa je jako tanka, najvise 1 cm debljine u idealnim uslovima, tako bude kao cips.
a tijesto moze biti gorko i ako su krompiri zelenkasti?
2-3 zlice brasna?!?! Ahaaaaaa...![]()
Ja sam ga zasipala, brat bratu, najmanje pola kile. Onako - da dobijem finu gustu smjesu. Onda je jos dobro i ispalo... :zacrven: U biti - ispalo je kao kolac s krumpirom i mesom, slani.
Nisam uopce stavila prasak za pecivo i krumpir nije bio zelen. Stvarno ne kuzim zasto je bilo gorkasto...
Znaci, sljedeci put brasna koliko da pokupi vodu iz krompira.
Mozes dodati i jednu kasiku ulja, da bude socnije u sredini.
a koliko si luka stavila na koju kolicinu krompira?
2 glavice luka na kilu krumpira. Stavila i ulje. Ali mi je mrak pao kad sam procitala da je trebalo ispasti ko cips! :/
ma ko tijesto ispod pice. toliko tanko.
dille, ne tuguj
moj prvi pokusaj je isto bio sa brdom brasna![]()
bila je katastrofa!
ja ne stavljam prasak za pecivo, ne stavljam jaje...
bude stvarno njam njam
i bude hrskava, pogotovo na krajevima
ja danas nisam išla raditi, pa sam, nakon ne znam koliko vremena, uspjela nešto skuhati![]()
piletinu sa noklecima; zdinstala luk, na to mrkvu, korabu, celer i peršin na kockice, grašak i na kraju piletinu
gotovo za cca 35 min
na kraju ukuhala noklece; mljac, bojan je slistio dva tanjura.
mislila sam napravit nekakvu štrudlu ili pitu od jabuka, al mi se ne da ribat :/
Danas kuskus s brokolijem i teletinom... za desert - ledeno nebo (sve miksano u Stefu 8) ).
Andrea, multipraktik ti nariba jabuke za 4 sekunde. Isprobano!
Jučer pureće faširance+krumpir salata
Danas ćufte+pire
Mi imamo dane mljevenog mesatak mi došlo
pozovi ivku na ručak!
jel u noklice za supu ide brasno, kasika ulja, prasak za pecivo i 1 jaje???
Uvijek mi se raspadnu :/
Zurim, pa nogom pisem.
i jos me interesuje, da li u supu od kuhanog povrca (grasak, buranija i mrkva) mogu ubacit noklice?
Ide li to uopste?
snorki, ja noklice pravim da umutim jaje, dodam brašno i možeš malo kiselog vrhnja i onda žličicom zakuhavaš u juhu (prije zakuhavanja žličicu umočiš u ključalu juhu da se ne lijepe).
A noklice ide fantastično u juhe od povrća.
snorki, šta će ti prašak za PECIVO? hoćeš li ti to noklice peći?!
![]()
moja mama citav zivot ubaci malkice praska za pecivo u smjesu za noklice :/apricot prvotno napisa
Meni su noklice od jaja i griza - tvrdo umijesiti i vaditi žlicom. Od jaja i brašna radim trgance - tvrdo umijesim i kidam prstima....
Ja upravo završila ručak. Pileća juha sa noklicama, povrće i piletina u lisnatom tijesto i kukuruzna pogača.
Ja bi danas napravila neku pastu sa piletinom i povrćem (imam doma poriluk, kelj, cvjetaču, mrkvu...). Ima li netko recept, ideju, anything?
Možda rižoto?
Kod mene danas pečene pole krumpira, kiseli kupus, domaća dimljena slanina i kobasica....
nekad je neko (mislim da je Anek), napisao recept nekakvog rezljevaka ili slicnoga, od ribane mrkve.
Moze li se neko sjetit kako ide? Imam sutra goste na babinjama (Sami je blizi rodjendanu, nego babinjama, ali eto...)
Joj curke sline mi cure od ovih recepata..
A ja na dijeti :/
aj, hebo vas... Pripremam rucak za goste, a htjela sam naci recept od Anek o onim ribanim ustipcima od mrkve (nesto tako), pa nikako naci.
Ukucam na pretraznik MRKVA, pokaze mi se brdo recepata, a sama MRKVA se pominje 36 puta.
Ukucam MRKVA-ANEK, ne mogu se snac![]()
sad je gotovo. Ljudi samo sto nisu dosli![]()
napravila sam pilece batake sa sosom od luka, graha, paradajiz sosa, mrvica... namigUz to cu ubacit gotove krokete i salatu.
Imam i nekakav kupovni kolac.
Ljudi Samiju dolaze na babinje, a on profuro punih sedam mjeseci![]()
mm napravio caponatu, mrak mu je ispala. andrej se oduševio maslinama.
ja inegralno-zobene muffine od jabuka.
ja sam stavila naš današnji ručak na recepte
, a jučer je bila riblja juha i riba lešo s povrćem,blitvom i krumpirom...njam, njam, to mogu jesti svaki dan.
a baka mi poslala hrpu baklava, pa nakon ručka maznem jednu, pa onda još jednu...![]()
Ja danas jzham kiseli kupus sa suhim mesom i žličnjacima... Baš čitam recept sa portala, ja ne stavljam zapršku....
dobro je dok jzhaš, ja ću ipak nešto skuhati: paradajz juhu, rižu s nečim i kupus salatu. (ovo "nešto" će biti ilio neke grahorice ili bijelo meso ili gljive)