Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 150

Tema: Što kuhate danas?(24.dio)

  1. #1

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    kad pravite lecu?
    Da li prvo izdinstate luk i mrkvu, ili odmah sve nabacate u lonac i stavite da krcka??? Stavite li zaprsku???
    Mm danas mora operisat zub, pa bih nesto lagano za rucak?

  2. #2

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Ja ubacim u ekspres-lonac leću, vodu, mrkvu, luk i slaninu - narezano na kockice i kuham nekih pola sata. I to je to....

  3. #3

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Isto tako moze i bez ekspres lonca?

  4. #4

    Početno

    Ja prvo izdinstam luk, dodam mrkvu, pa lecu i vodu. I vegetu, naravno...

  5. #5
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    glede vegete, probala sam alnatura povrtne kocke - odlične su! daju baš fini, puni, povrtni okus.

  6. #6

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Može, samo se duže kuha...

  7. #7

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    Citiraj dille prvotno napisa
    Citiraj dolega prvotno napisa
    dakle,napravila sam onu rozinu pizzu-piletinu,kotlete na naglo,tjesteninu s brokulom i parmezanom u vrhnju,pomfrit,francusku salatu i lažne čupavce.
    za divno čudo sve sam uspjela zgotovit i pospremiti kuhinji prije no što su došli :D
    Ajme, dolega... za sat i pol? 8)
    Definitivno nam nabijas komplekse...
    ajde priznajem da sam povrce za francusku imala u škrinji pa sam ga samo skuhala i dodala jaja , krastavce,vrhnje i majonezu,a ovi čupavci su definitvno najbrži i najjednostavniji kolači.

    apricot,kak si radila junetinu s grahom?
    na lešo ili varivo?

  8. #8
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    U teflon tavu stavim meso da se ispeče i onda preko toga bacim dvije konzerve crvenog graha (ostavim i dio tekućine, onaj gusti dio) i gomilu začinskih trava. I onda to ostavim da se prožima cca sat vremena. Ponekad unutra ubacim i jedno vrhnje za kuhanje.
    Ma, to je brzinski ručak, u smislu da nema apsolutno nikakvog angažmana.
    (to je još bolje sa svinjskom vratinom, ali ja imam komad junetine).

    snorki, ja leću radim tako da je samo skuham s kockicama krumpira. i onda, pogađaš, polijem maslinovim uljem i sjeckanim češnjakom.

  9. #9

    Početno

    Moram se malo samoishvaliti. Otkako je stigao novi clan familije (multipraktik Stef-Stipe) nonstop je u pogonu. Jucer sam tako u 2 sekunde naribala 1 tikvicu, 1 luk i 4 mrkve, dodala jaje, vrhnje, puretinu na sitne komadice, posolila, popaprila i nafilala zadnja dva komada klarinog lisnatog (ovdje nema lisnatog u komadu, vec samo tanke plocice 10x10cm). Zarolala u protvan i ispekla. Uz to brdo rukole. Bilo je jaaaaako mljaci.

    A danas ribam krumpir za kljukusu po Njojzinom receptu (s mljevenim). Vec se veselim!

  10. #10
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    a ja jutros odlučila kupiti multipraktik!
    moj će se zvati Himzo.

    koji si kupila, preporučite mi nešto (a da ne košta ko tri mala roba).

  11. #11

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj dille prvotno napisa
    Moram se malo samoishvaliti. Otkako je stigao novi clan familije (multipraktik Stef-Stipe) nonstop je u pogonu. Jucer sam tako u 2 sekunde naribala 1 tikvicu, 1 luk i 4 mrkve, dodala jaje, vrhnje, puretinu na sitne komadice, posolila, popaprila i nafilala zadnja dva komada klarinog lisnatog (ovdje nema lisnatog u komadu, vec samo tanke plocice 10x10cm). Zarolala u protvan i ispekla. Uz to brdo rukole. Bilo je jaaaaako mljaci.

    A danas ribam krumpir za kljukusu po Njojzinom receptu (s mljevenim). Vec se veselim!

    Sta :? Kljukusa od fasiranogggggg


  12. #12

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    a ja jutros odlučila kupiti multipraktik!
    moj će se zvati Himzo.

    koji si kupila, preporučite mi nešto (a da ne košta ko tri mala roba).
    A sto bas Himzo

  13. #13
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Ja imam relativno jednostavan i sasvim povoljan multipraktik, mislim da je Bomannov (nisam sigurna), a kostao je oko 50 eura.
    ima odvojen blender i sjeckalicu/ribez, lako se odrzava i jedan je od mojih ljubimaca (ipak su snajke 1 i 2 bitnije, sto ce reci ves i masina za sudje).

    kupljen u Robotu.

  14. #14
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    Citiraj snorki prvotno napisa
    Sta :? Kljukusa od fasiranogggggg

    e moja snorki, da znas sta propustas napravila bi danas umjesto piletine ovu kljukusu....nemas pojma koji je to fenomenalan ukus

  15. #15

    Početno

    Najtoplije preporucam - Philips Cucina HR7745.

    A kakav bi mogao bitio nego savrsen, kad ima HR u nazivu...

  16. #16

    Početno

    Njojzaaaaaaaaaaaaa, u tvom recept ne ide jaje, a u wm-inom i svim ostalima ide... Sto sad? S jajetom ili bez? :?

  17. #17
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    SA


  18. #18

    Početno

    Stavila. Super izgleda. Nemam pojma kak ce ispasti, ali buduci da to nikad nisam probala - bit ce savrseno!

    Stavila gore loptice od mljevenog, malo ih utisnula i sad se pece. Bas me zanima...

  19. #19
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    dille, pošto je gore?

  20. #20

    Početno

    Oko 100 eurica.

  21. #21
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    bez jajeta
    jaje kvari ukus

    a loptice se sktoz utisnu u krompir, tako da meso bude u ravni s krompirom
    tako kad se ispece i meso bude socno

  22. #22

    Početno

    Dakle, ovako...
    Bilo je fino, ali ne onako kako sam ocekivala. Mislila sam da treba biti hrskavo, sto je i bilo sve dok nisam zalila mlijekom... onda se malo razmljeckalo.
    I to tijestoilistovec mi je malo gorko... Jel' to zbog jaja?

  23. #23
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Dille, nisam skoro gledala NJojzin recept, ali ako si stavljala prasak za pecivo (ja stavim), mozda ga je bilo previse.
    ja stavim onu najmanju kasicicu na oko 1 kg krompira.
    drugo, ja ne zalijevam mlijekom jer volim hrskavo, eventualno premazem s malo pavlake, ali to po zelji.
    ja obavezno stavim jedno jaje na pomenutu kolicinu krompira, ali zato stavim jako malo brasna, mozda 2-3 kasike.

    i moja kljukusa je jako tanka, najvise 1 cm debljine u idealnim uslovima, tako bude kao cips.

    a tijesto moze biti gorko i ako su krompiri zelenkasti?

  24. #24

    Početno

    2-3 zlice brasna?!?! Ahaaaaaa...
    Ja sam ga zasipala, brat bratu, najmanje pola kile. Onako - da dobijem finu gustu smjesu. Onda je jos dobro i ispalo... :zacrven: U biti - ispalo je kao kolac s krumpirom i mesom, slani.

    Nisam uopce stavila prasak za pecivo i krumpir nije bio zelen. Stvarno ne kuzim zasto je bilo gorkasto...

  25. #25
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Znaci, sljedeci put brasna koliko da pokupi vodu iz krompira.
    Mozes dodati i jednu kasiku ulja, da bude socnije u sredini.

    a koliko si luka stavila na koju kolicinu krompira?

  26. #26

    Početno

    2 glavice luka na kilu krumpira. Stavila i ulje. Ali mi je mrak pao kad sam procitala da je trebalo ispasti ko cips! :/

  27. #27
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ma ko tijesto ispod pice. toliko tanko.

  28. #28
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    dille, ne tuguj
    moj prvi pokusaj je isto bio sa brdom brasna
    bila je katastrofa!
    ja ne stavljam prasak za pecivo, ne stavljam jaje...
    bude stvarno njam njam
    i bude hrskava, pogotovo na krajevima

  29. #29
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    ja danas nisam išla raditi, pa sam, nakon ne znam koliko vremena, uspjela nešto skuhati

    piletinu sa noklecima; zdinstala luk, na to mrkvu, korabu, celer i peršin na kockice, grašak i na kraju piletinu
    gotovo za cca 35 min
    na kraju ukuhala noklece; mljac, bojan je slistio dva tanjura.

    mislila sam napravit nekakvu štrudlu ili pitu od jabuka, al mi se ne da ribat :/

  30. #30

    Početno

    Danas kuskus s brokolijem i teletinom... za desert - ledeno nebo (sve miksano u Stefu 8) ).

    Andrea, multipraktik ti nariba jabuke za 4 sekunde. Isprobano!

  31. #31
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    Jučer pureće faširance+krumpir salata
    Danas ćufte+pire
    Mi imamo dane mljevenog mesa tak mi došlo

  32. #32
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pozovi ivku na ručak!

  33. #33

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    jel u noklice za supu ide brasno, kasika ulja, prasak za pecivo i 1 jaje???

    Uvijek mi se raspadnu :/

    Zurim, pa nogom pisem.

  34. #34

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    i jos me interesuje, da li u supu od kuhanog povrca (grasak, buranija i mrkva) mogu ubacit noklice?
    Ide li to uopste?

  35. #35

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    580

    Početno

    snorki, ja noklice pravim da umutim jaje, dodam brašno i možeš malo kiselog vrhnja i onda žličicom zakuhavaš u juhu (prije zakuhavanja žličicu umočiš u ključalu juhu da se ne lijepe).
    A noklice ide fantastično u juhe od povrća.

  36. #36
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    snorki, šta će ti prašak za PECIVO? hoćeš li ti to noklice peći?!

  37. #37

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    snorki, šta će ti prašak za PECIVO? hoćeš li ti to noklice peći?!
    moja mama citav zivot ubaci malkice praska za pecivo u smjesu za noklice :/

  38. #38

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Meni su noklice od jaja i griza - tvrdo umijesiti i vaditi žlicom. Od jaja i brašna radim trgance - tvrdo umijesim i kidam prstima....

    Ja upravo završila ručak. Pileća juha sa noklicama, povrće i piletina u lisnatom tijesto i kukuruzna pogača.

  39. #39
    ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    KLC
    Postovi
    574

    Početno

    Ja bi danas napravila neku pastu sa piletinom i povrćem (imam doma poriluk, kelj, cvjetaču, mrkvu...). Ima li netko recept, ideju, anything?
    Možda rižoto?

  40. #40

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Kod mene danas pečene pole krumpira, kiseli kupus, domaća dimljena slanina i kobasica....

  41. #41

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    nekad je neko (mislim da je Anek), napisao recept nekakvog rezljevaka ili slicnoga, od ribane mrkve.
    Moze li se neko sjetit kako ide? Imam sutra goste na babinjama (Sami je blizi rodjendanu, nego babinjama, ali eto... )

  42. #42
    kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    na moru
    Postovi
    1,163

    Početno

    Joj curke sline mi cure od ovih recepata..
    A ja na dijeti :/

  43. #43

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    aj, hebo vas... Pripremam rucak za goste, a htjela sam naci recept od Anek o onim ribanim ustipcima od mrkve (nesto tako), pa nikako naci.
    Ukucam na pretraznik MRKVA, pokaze mi se brdo recepata, a sama MRKVA se pominje 36 puta.
    Ukucam MRKVA-ANEK, ne mogu se snac

  44. #44
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Snorki, imas na receptima na portalu

  45. #45

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    sad je gotovo. Ljudi samo sto nisu dosli
    napravila sam pilece batake sa sosom od luka, graha, paradajiz sosa, mrvica... namig Uz to cu ubacit gotove krokete i salatu.
    Imam i nekakav kupovni kolac.

    Ljudi Samiju dolaze na babinje, a on profuro punih sedam mjeseci

  46. #46
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    mm napravio caponatu, mrak mu je ispala. andrej se oduševio maslinama.

    ja inegralno-zobene muffine od jabuka.

  47. #47
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    MM radi danas ribu.

  48. #48

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    ja sam stavila naš današnji ručak na recepte
    , a jučer je bila riblja juha i riba lešo s povrćem,blitvom i krumpirom...njam, njam, to mogu jesti svaki dan.
    a baka mi poslala hrpu baklava, pa nakon ručka maznem jednu, pa onda još jednu...

  49. #49

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Ja danas jzham kiseli kupus sa suhim mesom i žličnjacima... Baš čitam recept sa portala, ja ne stavljam zapršku....

  50. #50
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    dobro je dok jzhaš, ja ću ipak nešto skuhati: paradajz juhu, rižu s nečim i kupus salatu. (ovo "nešto" će biti ilio neke grahorice ili bijelo meso ili gljive)

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •